pt 2.0 Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 1 minute ago, John Coltrane said: Na kraju balade šta smo mogli i očekivati?! Slikarka, izdaje knjige, radi tetovaže, a poseduje i kafić. Nema telišku, a na društvenim mrežama i YT vidi da su sve vlasti iste i da sve države imaju iste problema i da ne treba da se pravimo slepi pred činjenicom da velike države ugnjetavaju ove male. Da brže sklapa rečenice…? 1 minute ago, John Coltrane said: Zašto bi nju boleo qrac za bilo šta? Vrlo je bila jasna, direktna i besna na temu kovid propusnica i obaveza koje se nameću ugostiteljima. Vrlo. Nemam ništa protiv ljudi koji gledaju samo svoju guzicu, sve dok znam sa kim imam posla. Ne znam odakle im poriv da učestvuju u utiscima nedelje i sriču na dnevnopolitičke teme, doduše. 6 1 Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 možda zato što je pozvala domaćica emisije 1 Link to comment
James Marshall Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 Na dnevnopolitičke teme pismeno i slušljivo u ovoj državi može da sriče jedno 20 ljudi (ako izuzmemo profi političare koje takođe non stop gledamo u ovoj emisiji, od kojih mi se povraća tipa Boris Tadić), plus studio/kamere/svjetla/drugi gosti/voditeljka, ne treba sad odmah drvlje i kamenje što se neko nije privikao odmah. Ne znam ko je fino ovdje napisao i pomenuo echo chamber, meni je bolji uvid iz ove emisije da postoje ovakvi ljudi i taj način razmišljanja (jer da gledam Pink sve manje imam živaca), nego Boban Stojanović čije stavove mogu da predvidim oko 99% (jer sam ga već slušao) i sa kojim se slažem cirka 95%. Ako nam je ova emisija potrebna da čujemo ono što već znamo i da nam da potvrdu da ima još ljudi koji misle kako mi mislimo, onda je i to problematično, jer nas sprečava da izađemo iz akvarijuma. Plus, očigledno nešto treba mijenjati. Ovo samo kažem apropo pozivanja ove žene, inače se ovakvih likova i ovakvih stavova ježim. Ali očigledno da... THEY LIVE 9 Link to comment
Milošica Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 (edited) @James Marshall Apsolutno si u pravu. Olja često pozove jednog od 3 na koga će se ppp okomiti jer je "relativizator", dok ostalo dvoje kao diskutuju o "prihvatljivim" temama, i onda tako u krug. Ili ppp malo previše usko i pristrasno gleda na to ili Olja to radi smišljeno(ne mislim na lošu nameru). Ili oba. A Vućić srećan ulazi u novi ponedeljak. Edited October 24, 2021 by Milošica 1 Link to comment
Popular Post Cane Vukic Prebranac Posted October 24, 2021 Popular Post Share Posted October 24, 2021 (edited) Мени од неког релативизовања или не знам чега код дотичне Милице много више смета њена неспособност да састави реченицу. Чак мислим да је то уњкање и пфкање само саставни дио њене "интимно факат биииип оно" синтагме. Неслушљива особа. Edited October 24, 2021 by Cane Vukic Prebranac 10 Link to comment
James Marshall Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 Jebiga, zato je pisac. A pisci često imaju problem govorne ekspresije. Nisam se jednom razočarao što dobar pisac ne može da sastavi dvije rečenice u mikrofon ili kameru. Link to comment
Tsai Posted October 24, 2021 Share Posted October 24, 2021 odvratna je ali dzejms je u pravu. they live. mozda je i korisno ovakvo suceljavanje 2 Link to comment
Popular Post Heaviside Posted October 25, 2021 Popular Post Share Posted October 25, 2021 Milica je bila jedina vrednost ove emisije za mene. Ovo što su ova druga dvojica govorili smo prošli jedno 5 puta u poslednjih 7 dana na NDB toliku. Bukvalno mi ispisivali tekst koji su oni kod Olje izgovarali. Nije ni ona ne znam koliko zanimljiva, ali barem nije jednoteistojednoteisto. Jeste da veoma loše govori, kapiram da bi se uvežbala ako bi želela, ali nije mi bila toliko skandalozna sa stavovima. Kao, pokušavala da objasni kako Mile vidi stvari. Najluđa mi je kritika što zastupa svoje interese. Da je sreće da svi to rade i da na osnovu tih interesa i glasaju, kao što se to radi u radi u razvijenim demokrarijma bilo bi nam mnogo bolje.* Njoj je očigledno u principu lepo u životu, hajpuje joj se knjiga, ima kafanu, slika, gostuje po najcenjenijim medijima u zemlji, mlada, lepa...mislim, veoma je teško da deli očaj koji preovladava na forumu kada joj ide kako joj ide, sada i ovde. Nije ona sad baš Biki ili neki još gori naprednjak pa da izazove ovoliko gađenje i uvrede. Postoje ljudi koji uspevaju da im bude lepo u Vučićevoj Srbiji, a da nisu zlotvori nego možda nisu osetljivi, nemaju izraženu društvenu svest i empatiju. Bezveze je da ni takve ne možemo da tolerišemo u emisiji. Još je ona na našoj strani. Realno, ima ovde malo i onog što je kums napisao. *čak i kod kovida...najnormalnije je da ugostitelji skaču na svaki pomen mera, a da lekari guraju mere. 11 Link to comment
aram Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 Ne znam, ja bih ovu isto rado zvao u goste… 4 Link to comment
simetrije Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 Kod pisaca, naročito dobrih (što gošća sinoćnjeg "Utiska", IMHO, nije) postoji problem naših neutemeljenih pretpostavki: od autora rečenica koje nas često izuvaju iz cipela očekujemo da progovore glasom od kojeg se gòre pomeraju i mora razdvajaju. Nikada neću zaboraviti sopstvenu zbunjenost kada sam prvi put čuo snimak piskavog glasa Miloša Crnjanskog, nepomirljivo suprotan rečenicama koje je pisao (slično je bilo i sa Andrićevim tanjušnom intonacijom, na koju sam naleteo u nekoj emisiji na Radio Beogradu 2). Pomenuta dvojica su, naravno, u književnom smislu neuporedivi sa narečenom gospođicom, čiji je problem sa maternjim jezikom u najmanju ruku nerazumljiv, da ne kažem skaredan. Na jedvite jade se dokopavati kraja sopstvene rečenice, ubijati smisao poštapalicama, bivati pri tome i veoma uspešan u iritiranju gledalaca, to je ipak previše za nekoga isod čijeg imena stoji odrednica "pisac". Zjap između verbalnih sposobnosti i objavljenog pisanog traga u ovom je slučaju toliko velik da je neverica prvi i najprirodniji refleks. Link to comment
Filozof manijak Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 Sinoćnja gošća nije književnik, ona je prevashodno ugostitelj, a pisanjem se bavi iz hobija, da se razumemo. Mislim, mogu se i ja samonazvati piscem, imam toliko uradaka iz škola, sa faxa, doduše neobjavljenih . računa se ono od čega se zarađuje za život. 2 Link to comment
Popular Post pt 2.0 Posted October 25, 2021 Popular Post Share Posted October 25, 2021 (edited) 6 hours ago, Heaviside said: Jeste da veoma loše govori, kapiram da bi se uvežbala ako bi želela, ali nije mi bila toliko skandalozna sa stavovima. Kao, pokušavala da objasni kako Mile vidi stvari. bold 1: videti dole bold 2: više zajedničkog imam sa Miletom koji ide u bus da maše Vučiću za 1 crvenu, nego sa njom. i ništa objasnila nije, osim što nam je ponudila svoje viđenje Mileta. 6 hours ago, Heaviside said: Najluđa mi je kritika što zastupa svoje interese. ako misliš na moje pisanje o tome, nisi dobro razumeo poentu koju sam htela da istaknem. ne smeta meni što ugostiteljka u emisiji brani svoje interese - naprotiv, to mi je ne samo u redu, nego i doslovno jedini njen stav sa kojim sam saglasna. takođe, potpuno sam saglasna s tobom oko svega što si o realnim interesima* kao motivu za glasanje napisao. samo podvlačim kako se ugostiteljka bukvalno u sekundi od 1 razbarušene prenemažem-se-kao-i-svaka-jebena-jalova-gradska-faca-sa-kašom-od-mozga-i-morala u ovom gradu ikad i kako-da-objasnim i ne-mogu-da-nađem-reči i zašto-zovete-ovo-mafijaškom-državom-tako-je-svuda-u-svetu-politika-je-prljava-i-ja-se-zato-ne-bavim-njome-vratite-se-u-okvire -umerenog-govora i, još te-vaše-družbe** osobe pretvara u direktnu, artikulisanu, vrlo oštru sagovornicu. znači, ume, samo joj se jebe za teme izvan toga što mora da glumi kafićku policiju. što je takođe u redu, ali ako si po sopstvenoj filozofiji života idiot (u izvornom značenju pojma), onda budi elementarno pošten pa ne dolazi u emisije koje govore ISKLJUČIVO o politici. a ako dođeš, budi elementarno korektan pa se jebeno informiši o tome da li je NDM BGD stranka ili pokret, konsultuj brata gugla o tome ko su ti sagovornici i koji im je profesionalni milje iz kojeg dolaze, nemoj da mi se prenemažeš i sričeš u lajvu. to je možda zanimljivo u klubovima i po kuloarima gradskim gde se okupljaju takve budale kao ti, inače nije ni zanimljivo ni čovečno u ovoj zemlji u ovoj situaciji u ovom vremenu. oko tolerisanja ovakvih likova: ja jedva tolerišem i dobricu i bobana. nemam živaca više uopšte da slušam istomišljenike, nemišljenike, svemišljenike, nikoga. mislim da je vreme za reči prošlo. mislim da se oko nas sve raspada, da previše ljudi strada i umire, da nam je mafija stegla omču oko vrata i da je stanje nepodnošljivo loše. nemam nerava da se bavim time da ulazim u to zašto je ovoj beslovesnoj budali lepo*** * uz ogradu da se možemo sporiti oko toga šta je njen/moj/tvoj realni interes ** tu govori o političkim organizacijama zarez partijama i pokretima i tobož nije u stanju da pohvata kako se TO zove, ma jedi bre govna isfolirana palanačka budaletino ***takve likove poznajem ceo život, oni su mi drugi krug poznanika, nisu mi ništa novo ni egzotika. to su isti oni smradovi koji su za vreme bombardovanja brinuli o tome što ne mogu na more. meni su ti ljudi bukvalno kao dekoracija, ili kao neko cveće bez mirisa. volim da ih vidim i da postoje u gradu, ne zanima me da ih slušam niti da mi budu bliski. Edited October 25, 2021 by pt 2.0 14 1 Link to comment
Milosh76 Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 A koji kafic/restoran je u pitanju? Link to comment
Nikodije Posted October 25, 2021 Share Posted October 25, 2021 Nemoj neko da odgovori miloshu, samo nam još treba reklama za njen kafić. 2 Link to comment
Recommended Posts