Jump to content
IGNORED

Utisak nedelje

Atreid

Recommended Posts

1 minute ago, John Coltrane said:

Na kraju balade šta smo mogli i očekivati?! Slikarka, izdaje knjige, radi tetovaže, a poseduje i kafić. Nema telišku, a na društvenim mrežama i YT vidi da su sve vlasti iste i da sve države imaju iste problema i da ne treba da se pravimo slepi pred činjenicom da velike države ugnjetavaju ove male.

Da brže sklapa rečenice…?

1 minute ago, John Coltrane said:

Zašto bi nju boleo qrac za bilo šta?

Vrlo je bila jasna, direktna i besna na temu kovid propusnica i obaveza koje se nameću ugostiteljima. Vrlo.

Nemam ništa protiv ljudi koji gledaju samo svoju guzicu, sve dok znam sa kim imam posla. Ne znam odakle im poriv da učestvuju u utiscima nedelje i sriču na dnevnopolitičke teme, doduše.

• +1 6
  • Hvala 1

Na dnevnopolitičke teme pismeno i slušljivo u ovoj državi može da sriče jedno 20 ljudi (ako izuzmemo profi političare koje takođe non stop gledamo u ovoj emisiji, od kojih mi se povraća tipa Boris Tadić), plus studio/kamere/svjetla/drugi gosti/voditeljka, ne treba sad odmah drvlje i kamenje što se neko nije privikao odmah. Ne znam ko je fino ovdje napisao i pomenuo echo chamber, meni je bolji uvid iz ove emisije da postoje ovakvi ljudi i taj način razmišljanja (jer da gledam Pink sve manje imam živaca), nego Boban Stojanović čije stavove mogu da predvidim oko 99% (jer sam ga već slušao) i sa kojim se slažem cirka 95%. Ako nam je ova emisija potrebna da čujemo ono što već znamo i da nam da potvrdu da ima još ljudi koji misle kako mi mislimo, onda je i to problematično, jer nas sprečava da izađemo iz akvarijuma. Plus, očigledno nešto treba mijenjati.

Ovo samo kažem apropo pozivanja ove žene, inače se ovakvih likova i ovakvih stavova ježim. Ali očigledno da... THEY LIVE

• +1 9

@James Marshall

Apsolutno si u pravu. Olja često pozove jednog od 3 na koga će se ppp okomiti jer je "relativizator", dok ostalo dvoje kao diskutuju o "prihvatljivim" temama, i onda tako u krug.

Ili ppp malo previše usko i pristrasno gleda na to ili Olja to radi smišljeno(ne mislim na lošu nameru). Ili oba.

A Vućić srećan ulazi u novi ponedeljak.

Edited by Milošica
  • +1 1

Jebiga, zato je pisac. A pisci često imaju problem govorne ekspresije. Nisam se jednom razočarao što dobar pisac ne može da sastavi dvije rečenice u mikrofon ili kameru.

Kod pisaca, naročito dobrih (što gošća sinoćnjeg "Utiska", IMHO, nije) postoji problem naših neutemeljenih pretpostavki: od autora rečenica koje nas često izuvaju iz cipela očekujemo da progovore glasom od kojeg se gòre pomeraju i mora razdvajaju. Nikada neću zaboraviti sopstvenu zbunjenost kada sam prvi put čuo snimak piskavog glasa Miloša Crnjanskog, nepomirljivo suprotan rečenicama koje je pisao (slično je bilo i sa Andrićevim tanjušnom intonacijom, na koju sam naleteo u nekoj emisiji na Radio Beogradu 2). Pomenuta dvojica su, naravno, u književnom smislu neuporedivi sa narečenom gospođicom, čiji je problem sa maternjim jezikom u najmanju ruku nerazumljiv, da ne kažem skaredan. Na jedvite jade se dokopavati kraja sopstvene rečenice, ubijati smisao poštapalicama, bivati pri tome i veoma uspešan u iritiranju gledalaca, to je ipak previše za nekoga isod čijeg imena stoji odrednica "pisac".  Zjap između verbalnih sposobnosti i objavljenog pisanog traga  u ovom je slučaju toliko velik da je neverica prvi i najprirodniji refleks. 

Sinoćnja gošća nije književnik, ona je prevashodno ugostitelj, a pisanjem se bavi iz hobija, da se razumemo. 

Mislim, mogu se i ja samonazvati piscem, imam toliko uradaka iz škola, sa faxa, doduše neobjavljenih :fantom:. računa se ono od čega se zarađuje za život.

• +1 2