Jump to content
IGNORED

Gnevna generacija

dare...

Recommended Posts

Posted
... word. Slazem se - za 97,5 posto zla u Srbiji kriva je ta ruska da-je-jebem struja. Za ostalih 2,5 posto pokvareni zapad.Sem mozda u metafizickoj orbiti gde se pojmovi dobra i zla mesaju te je sve relativno ... relativno ...
Rusija i Nemacka sto dalje od Balkana -to je recept za razvoj ovog dela sveta.
Posted

Mene samo zanima koliko glup treba da budeš, pa da pratiš čoveka koji je upravo pucao u tebe.

• 2 weeks later...
Posted

Ja sam sinoć imao bliski susret sa gnevnom generacijom.4ica likova. Prvo su ukrali cigare iz trafike, pa ih je prodavačica pojurila. Onda su oni krenuli na nju na šta je neko rekao da će pozvati policiju. Onda su se malo povukli, ali je jedan lik krenuo da se unosi u lice nekom starije čoveku sa rečenicom "Jesi li ti ti hteo da zoveš policiju!?", na šta sam ja odgovorio da ću ja da zovem policiju i izvadio telefon. U tom trenutku me je jedan od likova šutnuo. Ja sam nastavio da zovem, a oni su se povukli i skrenuli u neku uličicu. Krenuo sam za njima da vidim kuda idu i istovremeno razgovarao sa operaterkom. Poslali su patrolu koja je stigla posle 10 minuta.Naravno, likovi su u međuvremenu pobegli.

Posted
Ja sam sinoć imao bliski susret sa gnevnom generacijom.4ica likova. Prvo su ukrali cigare iz trafike, pa ih je prodavačica pojurila. Onda su oni krenuli na nju na šta je neko rekao da će pozvati policiju. Onda su se malo povukli, ali je jedan lik krenuo da se unosi u lice nekom starije čoveku sa rečenicom "Jesi li ti ti hteo da zoveš policiju!?", na šta sam ja odgovorio da ću ja da zovem policiju i izvadio telefon. U tom trenutku me je jedan od likova šutnuo. Ja sam nastavio da zovem, a oni su se povukli i skrenuli u neku uličicu. Krenuo sam za njima da vidim kuda idu i istovremeno razgovarao sa operaterkom. Poslali su patrolu koja je stigla posle 10 minuta.Naravno, likovi su u međuvremenu pobegli.
Svaka cast sto si pomogao.
Posted (edited)

fala, fala. :blush: Možda nije baš pametno što sam se umešao (sa stanovišta moje siguranosti), ali sa stanovišta sigurnosti svih nas mislim da se u takvim situacijama mora reagovati i ne dozvoliti nasilnicima da zastrašuju ljude i prolaze nekažnjeno.

Edited by salerokada
Posted

Možda nije pametno, ali je časno. Šteta što ih nisu nahvatali.

• 2 weeks later...
Posted
Ubio ga jer mu je opsovao majkuMiloš B. (18) koji je u subotu na smrt pretukao Miroslava Ilića (24), pravdao svoj zločin činjenicom da mu je nesrećni mladić opsovao majku koja je nedavno umrlaUbija se zbog jedne reči, jednog pogleda. Golim rukama.
  • 2 weeks later...
Posted
Сваки четврти ђак систематски малтретиран
Недавни случај у једној основној школи у Нишу, када је дечак од 14 година починио самоубиство, јер није више могао да трпи свакодневно малтретирање и насиље којем су га његови „другови” подвргли, по ко зна који пут оголио је суштину нашег школства. Мрзовољни, немотивисани наставници, чији је врхунац креативности препричавање трачева на цигарет-паузама испред школе, тешко могу да заштите „своју” децу од насиља вршњака. Поставља се питање колико њих то уопште и занима, да ли их неко озбиљно контролише и кажњава због тога што по школским двориштима, тоалетима и учионицама прште шамари, псовке, изнуде, а све зачињено озбиљним претњама.Да ли је несрећни дечак из Ниша, наместо што је убио себе скочивши с трећег спрата, требало да рафалом сасече оне који су га месецима шиканирали? Тада би га тај исти систем, који није желео да га заштити, прогласио за монструма, зликовца, био би заувек изолован и жигосан. А његови мучитељи, који су му уништили живот, били би тада жртве. Мали Алекса, међутим, то није учинио. Убио је себе. Нажалост, осим неколико алармантних новинских текстова, чак ни ова лична, породична и друштвена трагедија није изгледа никога од надлежних посебно узбудила.
Jebem ti zemlju kad ovu vest nisam uspeo ni da zapazim a kamoli da se digla neka buka oko toga sta mi pravimo od dece.Ликуше се туку мушки
– Туку се исто као дечаци. Нису тако јаке као они, али имају нокте и чупају косу до бола. Ма, бију као мушкарци: ударају песницама, набадају коленом, користе боксере, штангле, цигле... – описују дечаци.Делују зачуђено када их питамо одакле им оружје и оруђе. Кажу да инструмената за „фајт” има у изобиљу.– На улици могу да се купе за сто, двеста динара, али највише код Кинеза. Хит су куване мотке :huh: , јер кад је мотка кувана нема теорије да пукне. Може да се удара и по бетону, а да се не поломи – кажу ова деца. У ђачким тучама познате су и „ребрасте шипке” са грађевине :blink: .– Један ударац тиме отвара главу, стварно прави трајне повреде – добацује неко из групе средњошколаца.
Posted

Ja stvarno ne znam da li je to klasicni simptom starenja, ali mi se uvek cinilo da je svaka mladja generacija od nase (1981) sve gora i gora...