Jump to content
IGNORED

Sobno Bilje

Nicol

Recommended Posts

Posted

Kakav si ti neven, čuj mene narcis.

Posted

uzgred, ti neveni sasvim sigurno nisu neveni nego narcisi. suviše je rano za nevene.

Posted

menjanje vode svaki dan,pomalo orezivanje stabljike na dnu,da im nije pretoplo a moze i malo vitamina C da se rastopi u vodi

• Hvala 1
Posted

U svaku vodu sa rezanim cvecem dodam kap Domestosa, ubija bakterije, kao i kasicicu secera promesam da se rastvori i par kapi limuna/sirceta, to mu dodje kao neka prehrana. Ali najgori ubica cveca u vazi je toplota, tako nista ne vredi ako je u stanu, kuci, prostoriji (pre)toplo.
Orezivanje dna je obavezno, ali pod kosinom da ne bi celom povrsinom stabljike dodirivale dno vaze, onda manje vode dobijaju, a obavezno je i uklanjanje svakog lisca ispod povrsine vode, jer truli i stvaraju se bakterije.

• Hvala 1
Posted

Hvala svima na savetima, a narcisi danas lete napolje.

• Haha 3
Posted
Hvala svima na savetima, a narcisi danas lete napolje.
:)
U kantu? Pa dok se izredjamo sa savetima prodje im taj vek u vazi :(
  • 1 month later...
Posted

juuutros mi je kaaaktuuus, procveeetaaaaoooo. 

Screenshot-20210522-110810.jpg

• +1 2
  • Wub 3
Posted

i meni svekrvin jezik. tj moji svekrvini jeziki, i to ne danas, nego tokom 1 kontinuiteta.

sent from bubamoto

• Wub 1
  • 2 weeks later...
Posted

nikakva sam cvećarka, al se palim na gluposti, pa me zanima da li ima negde u beogradu da se kupe lithopsi (razvijeni, ne seme)?

odlepiću za tim čudom :laugh:

Mixed Lithops Succulent Bulbs, Lithops Pseudotruncatella , 2 bulbs/pack –  GreenSeedGarden

Lithops In Bloom | urban-horticulture

Have you heard of Living Stones?🌵They are unusual succulents that grow low  to the ground and evolve to rese… | Succulents, Lithops succulents,  Planting succulents

• 1 month later...
Posted

Fino mi uspeva svo cveće na terasi, ima i sunca i hlada i do sada nije bilo problema.

Ali šta raditi kad je leto i kad pustim klimu, a spoljna jedinica topao vazduh duva direkt na saksije i cveće? Lavande koje su mi na gelenderu su počele da se suše, cenim da je zbog toga. Pokušavam da ih rasporedim tako da budu na delu terase gde se najmanje oseća taj topao vazduh, ali ne znam ima li smisla, ili jednostavno moram da ih unesem unutra.

Počeo sam prskalicom da ih prskam i osvežim uveče kada više ne uključujem klimu pa ću videti da li ima efekta.

• 3 weeks later...
Posted

Da li zemlja za cveće koja se kupuje spakovana u kese ima rok trajanja?

Uzela sam pre jedno mesec i po, dva i danas sam se setila da presadim biljku..