banecare1 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Znate ono kada desnoklikom idete na ?open with? i tu vam se onda pokaže lista programa pomoću kojih možete otvoriti dotični fajl? E, može li se ta lista uređivati u skladu sa željama (brisanje, dodavanje, menjanje mesta...)?nadje li? to i mene interesuje (za arhive prenstveno)
scepa Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 nadje li? to i mene interesuje (za arhive prenstveno)mislim da samo mozes da uradis opciju da li ces da izbiras "recomended applications" ili da li hoces da otvoris sa "all application"...kad kliknes desnim , open with...ides dole na other...u prozoru ti da da otkacis koju opciju zelis "recomended" ili "all apps"....
banecare1 Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 mislim da samo mozes da uradis opciju da li ces da izbiras "recomended applications" ili da li hoces da otvoris sa "all application"...kad kliknes desnim , open with...ides dole na other...u prozoru ti da da otkacis koju opciju zelis "recomended" ili "all apps"....tnxmislim da se kiki interesovala za mogucnost sredjivanja one liste koja izadje kad izaberes "open with" nista bitno, no moze biti korisno (meni za arhive za koje nemam jedan univerzalni program)
scepa Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 ukapirao sam sta je pitala, ali sam ovo ubacio kao jedine opcije menjanja :) koliko kontam, ne moze...eto ideje za neki novi programcic...
kiki Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 Malo sam šunjala i po internetu i koliko shvatih nešto mora da se piše, dal' u Terminalu ili tako nešto. Odustala na pola druge rečenice objašnjavanja :D.Mada i ovo šćepino možda može da mi koristi (mada ne u potpunosti, naravno). Videću kad dođem kući.Inače, poprilično je glupo što to ne može da se sredi onako kako korisniku odgovara.
scepa Posted May 22, 2009 Posted May 22, 2009 ako je za verovati likovima sa foruma na apple.com ne moze ... klik!
scepa Posted June 8, 2009 Posted June 8, 2009 imam pitanje, skinuo sam disk warrior preko mininove, ukljucim ga, proverim graph - kaze mi da mi je oko 32% items "out of order" ....to mi deluje poprilicno puno, ima neko savet kako da se ovo ispravi?
braca Posted June 12, 2009 Posted June 12, 2009 (edited) Malo smo poranili :) Edited June 12, 2009 by braca
PitBull Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 nedavno dodjoh u posed jednog Apple lap-topa, konkretno iBook G4 iz 2005. godine, pa sam malo istrazivala po www i na WikipediJi nasla ovo: iBook G4 Mid 2005 (July 26, 2005 to May 16 2006) ? Minor revision and the last PowerPC iBooks G4 1.33/1.42 GHz M9846LL/A: (Retail $999) 1.33 GHz; 12 in display; 40 GB hard disk; slot-load combo drive (DVD-ROM/CD-RW) M9848LL/A: (Retail $1299) 1.42 GHz; 14 in display; 60 GB hard disk; slot-load SuperDrive (DVD?RW/CD-RW) While the 14 in display is bigger it is the same resolution as the 12 in. Both models now feature: 512 MB memory (expandable to 1.5 GB) at 333 MHz; ATI Mobility Radeon 9550 graphics processor with 32 MB video RAM; Sudden Motion Sensor (parks the hard drive head if the iBook is dropped); scrolling trackpad; Bluetooth 2.0+EDR Both have a bus at a 10:1 ratio (133 MHz or 142 MHz) (Other Specifications Same as iBook G4 Late 2004.e sad... problem je sto numem da tumacim ovo, pa ako bi neko ko se razume u Apple mogao da mi kaze koliko je dobar komp, bila bih mu vrlo zahvalna...
jms_uk Posted June 13, 2009 Posted June 13, 2009 poslednji iBook sa PowerPC procesorom, 2006 su presli na Intel.koliko je dobar zavisi ponajvise od tebe, tj. sta bi htela da radis na njemu.
henrik larsson Posted June 14, 2009 Author Posted June 14, 2009 Idi na u menu baru, pa About This Mac, da vidiš šta ima u tvom modelu konkretno. Možda mu je neko dodavao memorije ili još nešto menjao.
jms_uk Posted June 17, 2009 Posted June 17, 2009 Copy-Paste [izmedju mnogo toga ostalog] je tu :)http://www.ilounge.com/index.php/articles/...-and-ipod-touchhttp://www.ilounge.com/index.php/articles/...f-iphone-os-30/
blek Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Taj iBook 12'' je jako zgodan mali komp, i prilicno brz. Super je.Meni na desnom kliku se na OSXu zove CONTEXTUAL MENU. Imas gomilu kojekakvih utility-a koji se bave sredjivanjem istog, tipa finder-pop, mislim da se tako zove.Open with se najlakse sredi tako sto uradis I na fajl, pa u info prozoru namestis sta ce da otvara taj fajl, i ako kazes CHANGE ALL, uvek ce se otvarati tom aplikacijom.Pozdrav sa 10A380, takodje :)
Indy Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Gde si bleče legendo. Nema dana da te se ne setim, tebe i henrika, pošto sad radim i sa macovima. A imam i svoga, prvog, zove se ajFon :D
Filipenko Posted June 18, 2009 Posted June 18, 2009 Čudo da ne uze neku Motorolu sa mobilnim Linuxom, ili makar kakav Android?
Recommended Posts