Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Apple Macintosh

Featured Replies

Ma radi sve to i na meku

• Replies 3.1k
  • Views 210.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Juče konfiguris'o i naručio mašinu, gazda časti  

• koliko mi samo idu na zivce sa tim sakrivanjem osnovnih funkcija na ustrb dizajna. sramote je imati slot za karticu i dugme za ukljucivanje tamo gde ti je zgodno. bolje da se drkas i napipavas svaki p

Posted Images

Izuzetak mogu da budu neki baš specifični programi, ali generalno sa najvećim brojem programa nećeš imati problema.

Ja sam razumeo da je ipad u pitanju...

E da, moja greška.

10 hours ago, Frank Pembleton said:

Hvala na pojašnjenjima.

Ma uletela neka ponuda za povoljnu "kompenzaciju" pa mi kao svakom srbinu "zinulo dupe" da probam.

Ovo sve što ste napisali je tako.

Od sve njihove "tehnike" rabim neki stari model ajfona, ali to realno nije "sistem".

Nego eto da pitam...

uzimaj

covid19

On 7. 3. 2026. at 20:05, Frank Pembleton said:

Ne znam da li je ovo pravo mesto.

Kakvo je vaše mišljenje o IPad-u?

Ima li smisla nabavljati ga, ako nemaš ceo Mac "ekosistem"?

Meni iskreno omijeni uredjaj od kad ga imam, a to je više od 10 god.

E sad, nikad nisam uspeo da se nateram da radim neke bitnije stvari na njemu, iako je to priično izvodljivo, pogotovo uz dodatnu tastaturu. To ostavim za veliki monitor, a iPad mi uglavnom dodje kao neki dodatni uredjaj za čitanje, surf, striming, možda neku kežual igricu… Sve to naravno može i sa telefona ili nekog jertinijeg Android tableta, ali meni iPad nekako ostao nezamenjiv.

Promenio sam nekoliko modela za sve ove godine uspeo da ih sačuvam, i onda u zadnjih godinu dana uništim dva. Ne znam da li da dam 350 evra za zamenu ekrana ili da odmah uzmem novi… isuse

On 8. 3. 2026. at 10:12, Frank Pembleton said:

Hvala na pojašnjenjima.

Ma uletela neka ponuda za povoljnu "kompenzaciju" pa mi kao svakom srbinu "zinulo dupe" da probam.

Ovo sve što ste napisali je tako.

Od sve njihove "tehnike" rabim neki stari model ajfona, ali to realno nije "sistem".

Nego eto da pitam...

Obrati pažnju da je cena sa novim modelom dosta pala. Apple ga prodaje za 380e, kod preprodavaca kod mene ima i za 320. Kako god da kompenzuneš nekad davno je cena bila 500+...

17 hours ago, jms_uk said:

Ma radi sve to i na meku

Kako radi softver za virtualizaciju? Recimo, trebaće mi povremeno da imidž trenutne Windows 10 mašine, kada pređem na Mac Mini, podignem na macOS-u da odradim nešto što može samo u Windowsu? Ako sam dobro shvatio internet, samo plaćena rešenja (Parallels) rade to kako treba?

Da, Parallels i VMware

• 2 weeks later...

Postoji li neka ebay / royal keys varijanta za ipad office? Pitam za druga(ricu) dry

Pretpostavljam da bi 365 radio posao, ali to je nekih $100 godisnje. A ima i 365 na ebay za slične pare u lifetime licenca verziji. Ili da je otkačim u fazonu, ko ti kriv sto kupujes ipad, a ne živis u tom ekosistemu.

Nema. Ali ima Apple svoje apps (za dz): Numbers, Pages etc.

A ovi besplatni office paketi? Libre, wps?

Nece ici na ipadu, Jedino neka web verzija.

Znam za Pages, i ja ga kao doduše nezahtevan korisnik koristim. Numbers umesto Excella već ne D

Napravila žena neke templejte pa kad otvori u Pages sve se ispomera. Nemam pojma tačno o čemu se radi. Videću danas, možda doc umesto docx pomogne.

Jednom sam probao taj Pages i video da pravi fajlove od tipa 20 megabajta. Reko važi se