August 13, 2025Aug 13 42 minutes ago, braca said:ako mi je zbog neceg drago sto sam dobio otkaz u kombinatu, to je zbog toga sto vice necu morati da gubim zivce sa svakodnevnim crashovima mac studija i napipavanjem dugmeta za ukljucivanje.
August 13, 2025Aug 13 23 hours ago, garcia said:zaključano na big sur, što znači nema ni najosnovnijih novih aplikacija tipa Brave browser, Chrome, Firefox.preko open patchera instalirao OS sequoyu bez ikakvih problema i maloletna deca sinoć fino gledala PG filmove i serije tipa Dexter i slično.otac godine.ili🤔 ?
August 13, 2025Aug 13 potonji edit:što se paljenja tiče, mac je ko frižider. ne treba ga gasiti Edited August 13, 2025Aug 13 by garcia
March 4Mar 4 7 hours ago, Willow said:Postoji li neki info kada se može očekivati Mac M5 Mini?Mnogi su ocekivali ove nedelje kad su MBPs objavljeni u M5/Pro varijanti.Posto je M4 bila u oktobru '24, verovatno ce i sledeci biti na jesen opet (mozda preskoce M5 kao sto su M3?).
March 7Mar 7 Ne znam da li je ovo pravo mesto.Kakvo je vaše mišljenje o IPad-u?Ima li smisla nabavljati ga, ako nemaš ceo Mac "ekosistem"?
March 7Mar 7 top stvarali,ako već misliš da ti kompatibilnost može predstavljati problem zašto onda ne odabereš neki tablet iz android sustava, ovaj jedini apple proizvod će ti sasvim sigurno biti kamenčić u cipeli ugodnostim2cja bi pre odabrao neki flegship mobilni renomiranog proizvodjača u čijem sam već ekosistemu(mada je ta promena sad prilično pojednostavljena)pod. uslovom da poseduješ neki komp(laptop)
March 7Mar 7 Ako želiš tablet imho najbolji izbor. Nije čak ni toliko skup više. Jedina* mana da meni pada na pamet je da postoji samo jedan profil. Čak i ako nije problem da se deli, face id može teoretski da se namesti samo jednom. Mi smo to zaobišli tako što smo dva puta namestili face id za dve osobe i radilo je, ali ne znam kako je sad.*jedina u smislu ako ti odgovara tablet. Meni je taj uređaj prevelik da ga držim tako u ruci.
March 8Mar 8 Hvala na pojašnjenjima.Ma uletela neka ponuda za povoljnu "kompenzaciju" pa mi kao svakom srbinu "zinulo dupe" da probam. Ovo sve što ste napisali je tako.Od sve njihove "tehnike" rabim neki stari model ajfona, ali to realno nije "sistem".Nego eto da pitam...
March 8Mar 8 Ma da bre, secam se kad sam u nekoj radnji probao najjeftinij ipad i neki xiaomi koji je kao ipad killer. Nebo i zemlja koliko apple bolje radi.
March 8Mar 8 Ipad je uglavnom jako dugo podrzan od strane apple i zaista su performanse u odnosu na druge premium tablete nebo i zemlja. Baterija je impresivna. Kad se jos upari sa dobrom bluetooth tastaturom skoro je kao laptop za 99% korisnika.Ono sto mu je glavna mana je konzumiranje piratskih sadrzaja. Nekoliko meseci radi vec i ublock sasvim lepo na safariju i surfanje je konacno ugodno.
March 8Mar 8 1 hour ago, bags said:Ono sto mu je glavna mana je konzumiranje piratskih sadrzaja. Pricaj detalje please. Razmisljam o mac miniju da zamenim win 11 desktop masinu pa mi je bitno sta ce mi nedostajati. Za zajebavanje sa eskternim hardovima za backup i multimediju sam kao psihicki spreman.I izvinjavam se unapred na offtopicu.