Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted

@mraki Jeste velika razlika između 8gb i 16gb, ali naknadne nadogradnje nadogradnje nema. So choose wisely :nerd_other:

• +1 3
Posted

cesto ne mogu da vratim mac air M2 iz sleep moda i moram da ga restartujem.

online preporucuju da se u settings namesti "prevent automatic sleeping". ovo ne resava problem. 

Posted

Koliko je apple zastranio govori i da su reklamu morali da povuku

Apple has apologized and admitted it “missed the mark” with its latest iPad Pro advertisement.

• +1 1
Posted (edited)

Sve pahuljica do pahuljice, duboko ih pogodila reklama. Suza će mi kanuti za sva ta srca što ih apple slomi kano virtuelnu trubu u ovoj reklami 

Bem ti lebac,  čim se ovaj svet bavi :( 

Edited by Zverilla
  • +1 2
Posted

@banecare1

Nismo imali slično iskustvo. Gdje je pokrenuto pitanje na forumu isto pominju Reddit temu. Više ljudi prijavljuje sličan/isti problem. Fokusirao bih se na analiziranje diskova na čijim uredjajima su prijavljene greške. Ne da će moderatori odgovoriti (jer skoro pa nikad tako nešto ne rade) već da bi se eventualno uočila uzročnost predstavljenim razlikama veličine diskova. Druga a manje provjerljiva stvar je da su brljali nešto na kasnijim modelima ako na takvima problem nije uočen.

Posted
10 hours ago, Tpojka said:

@banecare1

Nismo imali slično iskustvo. Gdje je pokrenuto pitanje na forumu isto pominju Reddit temu. Više ljudi prijavljuje sličan/isti problem. Fokusirao bih se na analiziranje diskova na čijim uredjajima su prijavljene greške. Ne da će moderatori odgovoriti (jer skoro pa nikad tako nešto ne rade) već da bi se eventualno uočila uzročnost predstavljenim razlikama veličine diskova. Druga a manje provjerljiva stvar je da su brljali nešto na kasnijim modelima ako na takvima problem nije uočen.

ne kontam, je li ovo ima veze sa mojim pitanjem?

Posted

Mislio sam na Apple support forum i temu gdje je dignuto pitanje. Pročitao sam postove nakon navodno najboljeg koji ništa ne objašnjava btw.

Prijedlog mi je bio da ako se može istražiti veličina diskova faličnih uredjaja (nisam se tamo javljao niti na pomenutom Reddit-u da analiziram odgovore), kako bih odatle nastavio sa mogućim zaključcima, jer su brzine manjih SSD-ova manje - osnovni je 256, (ovamo se koristimo sa) 512, a idu da li do 2T valjda. Sa korisničkog aspekta prvo što mi je palo na pamet je uticaj brzine čitanja (/pisanja?) kao uzročnost na dizanje iz sleep mode-a.

• Hvala 1
Posted

dosta piskaranja i frustracije, ali ne vidim resenje problema na apple support forumu 

Posted

Izbačena je Sonoma 14.5, možda će pomoći update.

• Hvala 1
Posted
On 14. 5. 2024. at 20:28, Tpojka said:

Izbačena je Sonoma 14.5, možda će pomoći update.

uradio update kada sam video tvoju poruku i evo vec dva dana njet probljem sa restartom.

noice, mate! :thanksjap:

• +1 1
Posted

Ništa ne vjerujem kad u change logu (ne) piše da nije pre/popravljano kao što oduvijek mislim da su poklon paketići real deal a ne osnovna ponuda tele šopa.

• +1 1
Posted

rano sam se poradovao, jutros se restartnuo opet

Posted
4 minutes ago, banecare1 said:

rano sam se poradovao, jutros se restartnuo opet

Jel se to dešava kad spustiš poklopac?

Posted
7 minutes ago, bios said:

Jel se to dešava kad spustiš poklopac?

da. nezevisno da li ga samo spustim ili prvo ga posaljem u sleep mode