Skyhighatrist Posted November 29, 2017 Posted November 29, 2017 I Popular mechanics prenosi isto:Horrifying macOS Bug Lets Anyone Become Admin With No Password
jms_uk Posted November 29, 2017 Posted November 29, 2017 2 hours ago, Skyhighatrist said: I Popular mechanics prenosi isto:Horrifying macOS Bug Lets Anyone Become Admin With No Password Apple today released Security Update 2017-001 to fix a serious vulnerability that enables access to the root superuser with a blank password on any Mac running macOS High Sierra version 10.13.1.
banecare1 Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 desila mi se bizarna stvar sa MBP - iskrivio se nije padao, nisam ga gubio po barovima, ne kontam sta mu je. ima blago ispupcenje sa donje strane. posledica je da je klimav dok kuckam, treba da stavim presavijen papiric kao pod stol u kafani i onda je sve ok. druga i bitnija stvar je sto se 3-4 puta dnevno zakoci i ne mogu mu nista osim restarta preko on/off gumbica. ne znam da li je kocenje povezano sa iskrivljenjem i hardverskim trokiranjem. svasta.
mei Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 (edited) sa koje strane je ispupcenje, tamo gde je baterija ili na drugom mestu? kakvo je stanje baterije (condition replace now?) meni je na starom MB posle prosutog soka i par dana susenja baterija bila "naduvana", pa sam je zamenila. Edited December 15, 2017 by mei
jms_uk Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 Proveri upravo ovo sto@mei kaze - nekada se desavalo da baterija se naduva i pritiska trackpadsa donje strane, moguce je da je sad nesto drugo na maticnoj ploci pod pritiskom. Sent from my iTelephone using Tapatalk
banecare1 Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 (edited) ok, hvala vam. batrija radi ok, ispupcenje je blago, ali dovoljno da se komp klacka. Edited December 15, 2017 by banecare1
jms_uk Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 ok, hvala vam. batrija radi ok, ispupcenje je blago, ali dovoljno da se komp klacka. Je li dovoljno nov da ga odneses u Apple store da ga pogledaju?Sent from my iTelephone using Tapatalk
Venom Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 @banecare1 ako je baterija, a ne verujem da moze da bude nesto drugo, menjaj odmah. Nije bezopasno.
banecare1 Posted December 16, 2017 Posted December 16, 2017 hvala. gasim ga i palim u apple store na dijagnostiku i popravku. u pondedljak palim na put do kraja godine, ne mogu bez instrumenta.
banecare1 Posted December 17, 2017 Posted December 17, 2017 treba da se menja baterija sa celim kucistem i touchpadom, ali posto nisu mogli odraditi istog dana dacu na opravku kada se vratim sa puta. kazu ovi iz genius bara da mogu koristiti masinu dok se ne vratim, samo da je polazko zatvaram, jer usled deformacije ako tresnem mogu polomiti monitor.
porucnik vasic Posted December 28, 2017 Posted December 28, 2017 (edited) Мојој претпостављеној команди потпуно отказао Гугл Хром на компу. Пробали да га реинсталирамо, ништа се није десило. Такође жали се да је много спор, што и ја могу да видим, још са апдејтованм оперативним системом пола хардова које има као бекап не раде. Шта да радим са тим? Edited December 28, 2017 by porucnik vasic
teacher Posted December 28, 2017 Posted December 28, 2017 servis? mislim, to što pola bekap hardova ne radi je po meni indikator da je nešto jako krenulo po zlu.
jms_uk Posted December 28, 2017 Posted December 28, 2017 Koja masina je u pitanju? Mozda nije trebalo apdejtovati na poslednji Os ako je stara?Sent from my iTelephone using Tapatalk
porucnik vasic Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 MacBook Pro од пре 5 година. Променили смо ОС данас па су сви ти хардови морали поново да се инсталирају, али Богу хвала раде. Остао је Хром као проблем.
teacher Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 chrome ne uspeva da se instalira ili se instalira i ne može da se pokrene? probajte da izbrišete Google/Chrome folder iz Library foldera.
Recommended Posts