henrik larsson Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 Ja koristim open source ClamXAV, isključivo iz razloga sprečavanja potencijalnih zaraza sa win makina, kad zabadam fleševe svukuda.
rajka Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 treba?ne znam, zato pitam. ja se nekako osecam sigurnije sa kasperskim (i uvek sam ga koristila sa PC-jem), pa reko da pitam sta rade drugi. ja inace i cesto kupujem preko neta i koristim online bankarstvo, pa mi je bitno i za to, koristim virtualnu tastaturu od kasperskog.
braca Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Ja koristim open source ClamXAV, isključivo iz razloga sprečavanja potencijalnih zaraza sa win makina, kad zabadam fleševe svukuda.+1
Zverilla Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 -1koja je razlika izmedju virusa koji stize sa win masine i onog sto stize sa sijajuce jabuke?
henrik larsson Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 Razlika je u tome što na sijajućoj jabuci ne može da se zapati osim ako nije stigao sa win mašine, kao i ta da ne može ništa loše da joj uradi. Čista predostrožnost, zabošću fleš ponekad i u neku drugu win mašinu.
Zverilla Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Razlika je u tome što na sijajućoj jabuci ne može da se zapati osim ako nije stigao sa win mašine, netacnokao i ta da ne može ništa loše da joj uradi tacno ako je u pitanju win virus (on se naravno nece ni aktivirati u tom slucaju), ako je osx virus moze i te kakoČista predostrožnost, zabošću fleš ponekad i u neku drugu win mašinu.+1
henrik larsson Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 :rolf:Aj nemoj me zajebavati, pliz.
Zverilla Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 mislim da je sad moj red da kazem: ne razumem
Roger Sanchez Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 to je samo bio PoC, ne pravi trojan ^_^ali jabučilo sigurno ugrađuje antimalware enđin u OSX iz čistog altruizma prema winpatnicima..Mada, sljedeće godine kad MacOS pređe na ARM, back to the drawing board, baddies
henrik larsson Posted September 10, 2012 Author Posted September 10, 2012 (edited) ^^ Normalno da ne razumeš kad nisi u materiji, a sledstveno tome je bezveze tvrditi nešto što si negde čuo ili pročitao, a nije tačno. Elem, to je ovogodišnja sezonska verzija drame, svake godine se pusti po jedan evo-ga-sad-se-pojavio-i-sad-je-definitivno-pravi os x virus. I tako non stop, i nikom ništa. I ovoga što si okačio se sećam, to je inicijalna vest od tada, o kojoj je posle toga prestalo da se priča.Uglavnom, ja ne znam nikog da je ekšli popio neki virus na os x, niti znam nekog ko zna nekog, niti sam to pročitao na bilo kom domaćem ili stranom forumu (da se neko žali na to). Žale se ljudi na razna sranja koja realno postoje, ne moramo još izmišljati nova. Edited September 10, 2012 by henrik larsson
Aion Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 OSX je bezbedniji od novih Windows samo iz dva razloga:1. Ima manje virusa i ostale gamadi2. Nesto je bolja "bezbedonosna kultura" Apple korisnika (ne klikcu automatski na yes)
Zverilla Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 (edited) ahaznaci kasperski je usao u zaveru protiv osx.a te je izmislio celu infekciju. sto je jos gore i apple je usao u tu zaveru pa je objavio patch za problem koji zapravo ne postoji (i u to doba skinuo sa sajta cuvenu tvrdnju "mac ne moz da zapati virus"). a ja sam postao loseinformisana zrtva te zavere.@aion: osx je i strukturno bolje koncipiran narociot od starih windowsa. mada ima i toga sta ti kazes: skoro sam bio kod drugarice koja fura originalni winXP bez i jednog jedinog apdejta. sta sve unutra cuci, nisam zeleo ni da zamisljam.problem je sto se sve vise uspesnih virusa okrece strategiji "posetis sajt, ne uradis nista i fasujes virus". identican problem ovom sa flashbackom je trenutno aktuelan za java/win kombinaciju, gde je oracle duplo zasrao jer im ni patch ne resava problem.@rodjer: onog trenutka kada imas softwer koji radi sta hoce na tvom kompu bez tvoje dozvole - to je virus. da li ima ili nema zlocudni payload je nebitno Edited September 10, 2012 by Zverilla
Roger Sanchez Posted September 10, 2012 Posted September 10, 2012 Samo treba neinstalirati ili deinstalirati Javu, to je pola sigurnosti.
Recommended Posts