bradilko Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 (edited) Ako mi srce ne prestigne ptice Ako mi srce ne prestigne ptice, ako mi oči budu siromasi, ako mi ruke budu udovice koje prisustvo ljubavi ne krasi, i ako noću ne čeznem u snima, i ako danju ne žudim na javi, i ako venem u močvarnim dnima i u tjesnoći duša mi boravi, i ako ulje nalijevam u svijeću uhodi tamno da pomognem djelo, i krivom ako vjerujem umijeću i laži svoje pozajmljujm čelo, neka mi jutro na prag ne stizava, neka me zemlja iz milosti briše, i ako živim ko jalova trava neka me sunce i ne grije više. Vesna Parun Edited October 8, 2014 by bradilko
Willow Posted November 17, 2014 Posted November 17, 2014 СНИМАK ПЕЈЗАЖА БИОГРАФИЈЕ Имам и пријатеље на које не личим. Али моја друrарица крв, мој друг ум, моја сестра тишина, мој брат бол, мој отац гнев, мати — плач, моја бака — сврака, мој деда — мач имају исти лични опис и глас као мој пријатељ тајфун, мој улар киша, мој ужас трава, мој страх светлост мој смак — колико расутог лишћа на стази без особених знакова; имају исти стас — колико ноката заривених у очи; исти слух — колико посрнулих осећања; колико безнадних мисли исти имају земљотрес. Толико не личимо. Oskar Davičo
Indy Posted December 23, 2014 Posted December 23, 2014 (edited) Stranger than kindnessBottled light from hotelsSpilling everythingWet hand from the volcanoSobers your skinStranger than kindness You caress yourselfAnd grind my soft cold bones belowYour map of desireBurned in your fleshEven a fool can comeA strange lit stairAnd find a rope hanging thereStranger than kindness Keys rain like heaven's hairThere is no home there is no breadWe sit at the gate and scratch The gaunt fruit of passionDies in the lightStranger than kindness Your sleeping hands journeyThe loiterStranger than kindnessYou hold me so carelessy closeTell me I'm dirtyStranger than kindness I'm a strangerI'm a strangerI'm a stranger to kindness Edited December 23, 2014 by Indy
Indy Posted December 24, 2014 Posted December 24, 2014 KurvaZa ženu priznajem samo kurvu poštene nek se ne naljute, jer zbog njih izgubih svu radost svoju, zbog njih izgubih svoje pute. Kurva mi dade sve što joj tražih sve slasti jedne žene i nikad ne pokuša da mi ukrade ni delić uspomene Uvek je volela da me nađe okružena čašama vina i nikad ne pokuša da se snađe da bi sa mnom dobila sina Za ženu priznajem samo kurvu, poštene neka se ne naljute... S. Jesenjin
Sandens Posted January 3, 2015 Posted January 3, 2015 Buđenje Budim seveličanstvenopo svojim ubeđenjimakojima hranim sujetuza doručakotvaram oči kao dve jeftine konzerveželim da postanem usnei tu se završava moja svesto potrošačkim pravimakad ustajem sa kreveta da se prošetam izgleda kao da je zauvek napuštam zatvaram zavesui jednim potezom poljapostaju cenzurisanaonda ne može ni mislimada pobegnei želim je tupotajnorobovlasničkikomore mog srca su sobejavne kuće koje ona želida digne u vazduhu ime svih ženauhapšenih u ljubavinered u mojoj sobije proza rasutih asocijacijanisam nikad pripremljen za svitanjei ne mogu ništa da učinim da ga odložimznam da će izgledati kao zastrašen svedok kad sazna stvari o menikao što narod naknadno saznaje da je najveći pisacsarađivao sa okupatoromrukavi kao teški obruči kojimi stežu rukedlanom podbočim bradui jagodice dodiruju obraz kao reinkarniran poljubaconda prolazim kroz područja kolektivne krivice i moj vrisak biva sinhronizovan na jezik gluvonemihmoje srce je komad hleba kojeg su samo zagrizli i ostavili na stoluu stilu razmaženog deteta bogatašaspasla me je saznanja od kojegmi pada bradaja sam bivši robijaščiju slobodu je ona osmislilakao da uređuje stanonda stavljam dlan na nos i širim šaku da bih video krozprste hikmetovim očimakao kroz rešetkekao što srce stoji iza rebarasamodopadan kao francuskafilosofijaveć neko vreme mine treba literatura da bih znaokako da joj saopštim da dobro izgledažene to znaju otvoreno da traže'reci mi da sam lepa'a češljanje pred ogledalom je ritual koji traje satima danimatada ličim na majkuspojene obrve kao što deca crtaju galeboveu predškolskim sesijamato ne smem da joj kažemjer je ljubomorna na sve drugekoji me volea da predmeti umeju da iskazuju ljubavsve bi ih porazbijala moj život na pola metraod nje odvojen je miljamai ima njen ukusdajem joj na znanje da jeİstina najlepša mladakojoj ne trebaju svatovi većsamo ono sudbonosno Dadok zuri u mene gologmeđu četiri zida metafizika zna biti veličanstvenapostaje biće koje mi ne izmamljujemimiku ni kad se nasmejemkao lice sredovečne žene deformisano botoksomi evo radujem se jutarnjoj kafijer je gledam kao bioskop koji se završava raspuštanjemnjene kose kao zavesedok posmatram nagrizena brdagde je kopana rudaruši me sekularizovan osmehprolaznika i poklane šume koje ponovo izrastaju iz mog plafonauplašim se kad osetim da sam srećan postoji kliničko objašnjenje za takva stanjasamo miris njene oprane koseume da me omamikao bokserai soba se pretvara u ring jer često padam ošamućenkreće odbrojavanjebez nje bi moja tuga bila usamljena. Ivan Ergić
Gresnik Posted January 4, 2015 Posted January 4, 2015 Annabel LeeIt was many and many a year ago, In a kingdom by the sea, That a maiden there lived whom you may know By the name of ANNABEL LEE; And this maiden she lived with no other thought Than to love and be loved by me. I was a child and she was a child, In this kingdom by the sea; But we loved with a love that was more than love- I and my Annabel Lee; With a love that the winged seraphs of heaven Coveted her and me. And this was the reason that, long ago, In this kingdom by the sea, A wind blew out of a cloud, chilling My beautiful Annabel Lee; So that her highborn kinsman came And bore her away from me, To shut her up in a sepulchre In this kingdom by the sea. The angels, not half so happy in heaven, Went envying her and me- Yes!- that was the reason (as all men know, In this kingdom by the sea) That the wind came out of the cloud by night, Chilling and killing my Annabel Lee. But our love it was stronger by far than the love Of those who were older than we- Of many far wiser than we- And neither the angels in heaven above, Nor the demons down under the sea, Can ever dissever my soul from the soul Of the beautiful Annabel Lee. For the moon never beams without bringing me dreams Of the beautiful Annabel Lee; And the stars never rise but I feel the bright eyes Of the beautiful Annabel Lee; And so, all the night-tide, I lie down by the side Of my darling- my darling- my life and my bride, In the sepulchre there by the sea, In her tomb by the sounding sea.E.A.Poe
halloween Posted March 16, 2015 Posted March 16, 2015 (edited) Čija nana crnu vunu prede ne bi nikako da sam devojkasvi imaju iste haljinemora da budu mršavi i lepidevojke imaju konac za zube i sjaj za usnesvi pišu pesmeima pesnika ko šašeima pesnika ko govanai oni čak recituju svoje pesmei imaju nastupmladići koji liče na mojeviše nemaju veze sa svim timoni negde rade istovar utovari tako toovi mladići pesnici imaju negovane rukei lepi su i mršavina majicama im nešto pišemožda su čak ponešto i snimilimnogo su pametnii njihove majke sigurno suponosne na njih ja bi sve njih da premeste prugupola metra ulevoja bi sve njih da jedu kavurmui da krune kukuruzja bi sve njih na jedan brodpa marš u pizdu materinunek ih guze britanciružninek ih guze amerikancisa zubimanek ih guze francuzisa šalovimasamo ne italijaninikakoto je mnogo gadnonek ih izjebudovoljno su nassamo da ih ne gledam jerlopata treba u te rukeživot u ta negovana telai muke u te glavepa da vidimo. Milena Marković Edited March 16, 2015 by halloween
Sandens Posted March 23, 2015 Posted March 23, 2015 Jutros se u vazduhu oseća neverovatan mirisrajskih ruža.Na obali EufrataAdam otkriva svežinu vode.Zlatna kiša pada sa neba;to je Zevsova ljubav.Riba iskače iz morai čovek iz Agrigenta će se setitida je bio ta riba.U pećini koju će nazvati Altamiromruka bez lica crta krivu linijubizonovih leđa.Spora Vergilijeva ruka milujesvilu što je donešeiz zemlje žutog carakaravani i lađe.Prvi slavuj peva u Mađarskoj.Isus gleda na novčiću Cezarov profil.Pitagora otkriva svojim Grcimada je oblik vremena krug.Na jednom ostrvu u Okeanusrebrni hrtovi gone zlatne jelene.Na jednom nakovnju kuju mačkoji će verno služiti Sigurdu.Vitmen peva na Menhetnu.Homer se rađa u sedam gradova.Jedna devica je uhvatilabelog jednoroga.Cela prošlost se vraća poput valaa te drevne stvari naviru jer te je jedna žena poljubila. Horhe Luis Borhes
stoutspectacledbold-head Posted March 29, 2015 Posted March 29, 2015 Meni omiljena vazda, za sva vremena, sto bi se reklo : Voli me vedro Voli me vedro k’o što voli zora,Kada iskri smehom, kad biserom gori.Obraduj i nadom i prozračnim snima,I tiho zgasni u pramenju dima. Voli me tiho, k’o što voli luna,Bestrasna, s hladnim sjajem liskuna.Osvetli svet moj čudom i tajnom,Odmor na putu mračnom i beskrajnom. Voli me prosto, k’o što voli potok,I moj i ničiji, cjelovom brzotok,Zagrli, predaj se i dalje traži.Kad razvoliš, idi- ne boj se, ne laži. Fjodor Sologub
Sandens Posted May 25, 2015 Posted May 25, 2015 Kada carevi sanjajugranice se mijenjaju Kada Sanja sanjaona sanjabesmrtne hitovemelodije Jadranau ritmu sjenki na zidovimasvoje sobesvoje uliceNarodnog frontako zna i koji broj Kada je ja sanjamsanjam jeoskudno odjevenuu navikukoju smo stvorili ćutanjem Dunav je narastaopoplavljujući prve znakovecivilizacijeOna se kuneda je na drugoj obalividjela obrise palmi Kažem jojNije toništa više odsutonau kome iščezavateret smrtigordosti ibolnih grimasa. Igor Varga
Elmer Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 (edited) ''The cannon thunders ... limbs fly in all directions ... one can hear the groans of victims and the howling of those performing the sacrifice ... it's Humanity in search of happiness.'' Edited May 29, 2015 by Elmer
namenski Posted May 29, 2015 Posted May 29, 2015 Sram te bilo Elmere, Bodler na engleskom Trebalo je da se bar pomucis da nadjes srpski prepev, mada mu je ovo Petits poëmes en prose, a jos vise si trebao da napises o kome se radi, jebiga. Slusaj ovo :P : Le Canon Tonne... les membres volent, des gémissements de victimes et des Hurlements de sacrificateurs se font entendre... C'est l'Humanité qui cherche le bonheur.
Sandens Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 you have to have it or the walls will closein.you have to give everything up, throw itaway, everything away.you have to look at what you look ator think what you thinkor do what you doordon’t dowithout considering personaladvantagewithout accepting guidance. people are worn away withstriving,they hide in commonhabits.their concerns are herdconcerns. few have the ability to stareat an old shoe forten minutesor to think of odd thingslike who invented thedoorknob? they become unalivebecause they are unable topauseundo themselvesunkinkunseeunlearnroll clear. listen to their untruelaughter, thenwalkaway.
Recommended Posts