braca Posted March 6, 2020 Posted March 6, 2020 prvi ima veci SSD 512, naspram 256 na drugom oba imaju jos po jedan HDD od 1Tb
duda Posted March 6, 2020 Posted March 6, 2020 ok, hvala puno svima, baš ste zlatni verovatno ću se onda odlučiti za acer, još ću samo otići da uživo vidim razliku u veličini i to je to inače, to se kupuje ubosni @braca, aj na srpskom leba ti, šta to onda znači ?
braca Posted March 6, 2020 Posted March 6, 2020 U oba imas po dva diska, 1 SSD i jedan HDD. SSD je brzi, necujan, obicno se na njega u takvim slucajevima instalira sistem i aplikacije, a veci disk se koristi za podatke. Prva konfiguracija ima duplo veci SSD disk, drugi disk je isti u obe.
duda Posted March 6, 2020 Posted March 6, 2020 Just now, braca said: U oba imas po dva diska, 1 SSD i jedan HDD. SSD je brzi, necujan, obicno se na njega u takvim slucajevima instalira sistem i aplikacije, a veci disk se koristi za podatke. Prva konfiguracija ima duplo veci SSD disk, drugi disk je isti u obe. znači, na tom bržem disku se radi zapravo ? hm, pa onda i nije nebitno što je veći zanima me da li to znači i da je brži ? jer meni je brzina bitna, ono istina, ne radim rendere, ali svejedno imam ponekad zahtevne funkcije, pa mi komp zabaguje u nekom momentu ako ne pazim a kada zabaguje, onda zna opasno da mi zagadi fajl
braca Posted March 6, 2020 Posted March 6, 2020 Ako je brzina bitna, mozes sve raditi na tom brzem disku, dok god imas prostora, a ovaj veci sto tandrlja kad radi cuvas kao rezervu. Izaberi onda prvu konfiguraciju, imaces vise prostora za brzi rad.
duda Posted March 6, 2020 Posted March 6, 2020 2 minutes ago, braca said: Ako je brzina bitna, mozes sve raditi na tom brzem disku, dok god imas prostora, a ovaj veci sto tandrlja kad radi cuvas kao rezervu. Izaberi onda prvu konfiguraciju, imaces vise prostora za brzi rad. hvala @braca i hvala i @copkillah i @renne i @francuski sobar hvala puno
Paul Gompitz Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 Otidji na Autodeskov sajt i vidi preporucenu konfiguraciju za tvoju verziju Autokeda. To sto je neki laptop zvijer apsolutno ne znaci da Autoked na njemu dobro radi. I obavezno veliki eksterni monitor.
duda Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 8 hours ago, Paul Gompitz said: Otidji na Autodeskov sajt i vidi preporucenu konfiguraciju za tvoju verziju Autokeda. To sto je neki laptop zvijer apsolutno ne znaci da Autoked na njemu dobro radi. I obavezno veliki eksterni monitor. otišla i videla moj stari laptop ima sve što se traži i za viši broj autocada i može da radi, ali nije to to tako da ne vidim da mi to puno pomaže u drugim vestima išla i gledala ljaptopove i ne sviđa mi se taj predator, tj, taj neki gejmerski izgled, a mislim da meni ni ne treba tako moćna grafika elem, videla nešto ovako: lenovo legion ram 16 gb, ekran 17 full HD anti-glare 300 nits, refresh rate 144 Hz intel core i 7 9750HF do 4.5 Hz broj jezgara 6 pa opet nešto procesor : intel core i7 core processor 9750hf brzina 2.6 GHz (turbo do 4.5 GHz) keš memorija 12 MB grafika (kažu nešto slabija od predatora) nvidia Ge Force GTX 1660 Ti graf memorija 6 GB DDR6 memorija 16 GB HDD 1 TB Hdd 1 TB SSD šta kažete ?
renne Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 Taj Legion ja imam, kupio za Crni petak na nekom monstruoznom popustu
Paul Gompitz Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 10 minutes ago, dùda said: tako da ne vidim da mi to puno pomaže grafika (kažu nešto slabija od predatora) nvidia Ge Force GTX 1660 Ti Autodesk sigurno ne preporucuje GeForce nego Quadro graficku.
duda Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 14 minutes ago, renne said: Taj Legion ja imam, kupio za Crni petak na nekom monstruoznom popustu pa šta kažeš ?
duda Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 (edited) 9 minutes ago, Paul Gompitz said: Autodesk sigurno ne preporucuje GeForce nego Quadro graficku. ne mogu da nađem da bilo šta o grafičkim spominju ima samo ovo Display Card Windows display adapter capable of 1024x768 with True Color capabilities. DirectX® 9 or DirectX 11 compliant card recommended but not required. Edited March 9, 2020 by dùda
duda Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 Just now, renne said: Pa zver a u odnosu na one što sam ranije postavila ?
renne Posted March 9, 2020 Posted March 9, 2020 Pa isto skoro sve, malo jači diskovi A Lenovo je Lenovo
Recommended Posts