Jump to content
IGNORED

Veterani

nesha taxista

Recommended Posts

Posted
fiat13002bigxj2.jpgTristać i talijanska policija naoružana fenovima za kosu.
Posted

secanja:ovo je u vremenu fica u kraju bio cisti dekadentni prestizFiat_850_Special_1968.jpgpotom ovo. Islo je kao sam djavo.MHV_Ford_Taunus_P6.jpgpotom ovo, sto neko rece vrlo puzdan:AAP_Goodshot2.JPG

Posted
Meni je ovaj grbonja uvek bio strava auto2726883257.08._SCLZZZZZZZ_.jpg
nevjerojatno, mislila sam da je moj otac jedini koji je infišao kako taj auto ima dušu. kao mladich je kupio model iz 1974. (ili 1975.), a kasnije ga je htio zamjenit istim takvim samo novijimnitko se nije sjetio nje?vw_5701.jpg
Posted
secanja:ovo je u vremenu fica u kraju bio cisti dekadentni prestizFiat_850_Special_1968.jpg
Fiat 850 :wub: Sportska verzija fiće. Vozili ga moj ćale i kasnije ujak (on imao 2 komada, jedan služio za čerupanje rezervnih delova...). Sećanja iz ranog detinjstva me vežu za ovu zverčicu. Tad sam mislio da se pravi samo u crvenoj boji, pošto su sva tri bili tak'i.
Posted

Rekoh već davno da mi je Manta model A omiljeni auto. Osim standardnih napravljena je i mala serija s turbo motorom. Samo 28 primerka su izrađena, a ovaj je jedini u SAD:mantaaturbo.jpgZahvaljujući punjaču motor 1,9 je izvlačio 156 ks što je bilo dovoljno da 900 kg tešku karoseriju potera do '' stotke'' za manje od 8s. Izvlačio je okruglo 200km/h. Svi proizvedeni primerci su bili isključivo crne boje. mantaaturbo_decal.jpg

Posted
Fiat 850 :wub: Sportska verzija fiće. Vozili ga moj ćale i kasnije ujak (on imao 2 komada, jedan služio za čerupanje rezervnih delova...). Sećanja iz ranog detinjstva me vežu za ovu zverčicu. Tad sam mislio da se pravi samo u crvenoj boji, pošto su sva tri bili tak'i.
Meni je onaj sportski bio najlepši:800px-Fiat_850_Sport_1969_2.jpg
Posted

Uh, kad ste već krenuli sa tim Fiatima... I ovaj je bio u mojoj familiji baš u ovoj boji.post-170-1206398060.jpgPostoji dosta anegdota vezano za njega i dedu koji je sa njim jurio sojke. Po njegovoj priči kad ga je na neku mutljavinu uvezao iz Italije bila su još dva u čitavoj SFRJ. Inače je deda bio takav šmeker da je jednom prilikom kad je sedeo u kafani dao ključeve nekom omladincu koji se ushićeno raspitivao za auto i rekao mu da ima sat vremena fore da se provoza dok je on tu :) Srećna vremena...

Posted

Jeste, postavi i ti nešto...

Posted

evo jedan seksi auto :)kažu da je približio masama mogućnosti atraktivnog sportskog kupea, ali i da je kvalitet bio dosta slabiji no kod tadašnje konkurencije. doduše, čuo sam da i danas neki zaljubljenici prelaze pozamašne kilometraže u njemu.. jaguar e type01qq6.jpg02qb8.jpg022oy1.jpg03iu7.jpg

Posted

Motori bi trebali da su trajni. Išli su i u druge modele, a to je veliki V12 koji je vukao ne baš preterano tešku karoseriju.

Posted

na ulicama Beograda u Petak, jedan bas ovakav:62etypefawext1.jpg

Posted

Fiat 850...ovaj se jos vozi, video sam ga pre 5 meseci:f850.jpg

Posted
Uh, kad ste već krenuli sa tim Fiatima... I ovaj je bio u mojoj familiji baš u ovoj boji.post-170-1206398060.jpgPostoji dosta anegdota vezano za njega i dedu koji je sa njim jurio sojke. Po njegovoj priči kad ga je na neku mutljavinu uvezao iz Italije bila su još dva u čitavoj SFRJ. Inače je deda bio takav šmeker da je jednom prilikom kad je sedeo u kafani dao ključeve nekom omladincu koji se ushićeno raspitivao za auto i rekao mu da ima sat vremena fore da se provoza dok je on tu :) Srećna vremena...
mmm... moj cale je imao takav kada sam se rodio... apsolutno isti. Samo se jos jedan vozio ulicama sarajeva i to zuti. Vozio ga je Ivica Osim.