Mil@n Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 (edited) Evo jedna turistička začkoljica, ja ću da okačim par fotki, a vi pogodite odakle su Pitanje ne važi za kolege forumaše sa kojima sam pofejsbučen™, oni će znati. Edited June 9, 2021 by Mil@n 3
ivy Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 (edited) Krcedinska ada? misim to moze biti bilo gde na obali Dunava ili Save...tako je i kod mene ispred kuce.. Edited June 9, 2021 by ivy
Filozof manijak Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 a) Mrtvi Dunav kod Kovilja b) Mrtva Tisa kod Bečeja
Ras Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 13 minutes ago, ivy said: misim to moze biti bilo gde na obali Dunava ili Save...tako je i kod mene ispred kuce.. Ne može da bude baš bilo gde, zato što se vidi selo (sa sve crkvom) na brežuljku/brdu: 2. 3. i 7. fotogafija odozdo. Krčedinska ada bi verovatno otpala., Kovilj nije na brdu, itd...
Mil@n Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 Dunav je. Ajde da vas ne davim - Belegiš. Živim ni 10km odavde, bio sam sa par drugara i obišli taj deo malo detaljije, tj jedan od drugara je već bio par puta. Nestvarni prizori. Podsetila me na to tema doom i ona srušena lesna zaravan, tek je to idiotarija, a pored toga, malo malo pa naletite na prikolicu šuta izručenu, a negde i nekoliko njih na gomili. Nekome je to nažalost kao deponija. Područje malo da se sredi, raj za izlet, šetnju, tačnije, naše planinarsko društvo radi na tome da napravimo markiramo i "pustimo u rad" dve staze, info table o stazi, vrstama ptica i sl, trenutno se cimamo sa dozvolama i celokupnim projektom.
Frank Pembleton Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 Dunav je. [emoji4] Ajde da vas ne davim - Belegiš. Živim ni 10km odavde, bio sam sa par drugara i obišli taj deo malo detaljije, tj jedan od drugara je već bio par puta. Nestvarni prizori. Podsetila me na to tema doom i ona srušena lesna zaravan, tek je to idiotarija, a pored toga, malo malo pa naletite na prikolicu šuta izručenu, a negde i nekoliko njih na gomili. Nekome je to nažalost kao deponija. Područje malo da se sredi, raj za izlet, šetnju, tačnije, naše planinarsko društvo radi na tome da napravimo markiramo i "pustimo u rad" dve staze, info table o stazi, vrstama ptica i sl, trenutno se cimamo sa dozvolama i celokupnim projektom.Kad ste kod ptica jeste u kontaktu sa nekim od udruženja "pticoljubaca", mnogo su dobri likovi... .... Shiit has hit the fan!
Mil@n Posted June 9, 2021 Posted June 9, 2021 (edited) Nismo, ali svakako hoćemo ako prođe cela priča da se raspitamo o tim vrstama ptica zbog pomenute table. Edited June 9, 2021 by Mil@n
Popular Post Ras Posted July 24, 2021 Popular Post Posted July 24, 2021 (edited) Obišao sam (obnovljenu) tvrđavu Ram, prešao skelom u Banat, rashladio se na Vračevgajskom jezeru, vratio se na večeru u Staru Palanku (Lederata - odlične šnicle/krmenadle od soma), vratio se nazad preko Kovina i Pančeva. Put je uglavnom dobar, osim poslednjih petnaestak kilometara pored rudnika Kostolac i preko Kličevca, gde je loša asfaltna podloga prepuna zakrpa. Postoji i druga opcija, preko Topolovnika, Kisiljeva, itd... koja je možda bolja. mapa Ramska tvrđava je nedavno obnovljena i vredi je obići, za šta je potrebno sat vremena. Skela posluje po redu vožnje i sada nije opterećena. Prema rečima prevoznika u avgustu je obično druga priča. Verovatno i vikendom. U par odlazaka i dolazaka koje sam ispratio bilo je po desetak, dvanaest vozila, dok bi pun kapacitet bio verovatno do dvadeset. Cenovnik skele I pored popodnevne gužve na Vračevgajskom jezeru mi nije nesnosno kao na Adi. Moguće je da se situacija menja subotom i nedeljom. Voda prijatno sveža i dalje dovoljno topla, verovatno oko 25 C. Kafe na ostrvu radi, odakle drnda džiberska muzika, nedovoljno agresivna da me pokrene do Šljunkare. Bez muzike bilo bi idealno. Suncokreti okrenuli glave od Sunca, pognuli ih i krišom gledaju ka EU. Mesta baš onakva kakvim sam ih ostavio od prethodnog dolaska - što je dobro. Fascinira me ta nepokretnost i mir, koji meni izmiče. Vozeći nazad, negde preko levog ramena i malo iza šokira me izlazak ogromnog crvenog Meseca! Narednih par kilometara više gledam nazad no ispred sebe, ne bih li ga ponovo ugledao. Uzalud, sakrivaju ga brežuljci sa leve strane. Novu priliku dobio sam tek kada sam prošao Šumarak. Zaustavljam se i trčim preko. Sa livade desno me posmatra čobanin i stado ovaca. Neke od njih mi i dobacuju. Prizor je fascinantan, a kamera ovog nazovi smartfona bedna! Dalje, kroz sada već noć, prati me pravi pravcati festival svetla! Ispod ogromnog meseca na desnoj obali Dunava plamte dimnjaci TE Kostolac. Niže, osvetljena je Ramska tvrđava. Svetleći znaci kroz naselja upozoravaju da vozim sporije. U Kovinu španski propisi -30!!! Prateći putokaze, na semaforima dva puta skrećem desno ka Pančevu. Preko puta kao beskonačan niz malih svetlećih tačaka svetle Smedervo i Grocka. Desno poljoprivredne mašine koje ne staju ni noću sa nizom belih zaslepljujućih reflektora. Dalje, iznad brežuljaka i polja crvene lampe na vrhovima vetrenjača iz vetroprka, a pančevačka rafinerija sija poput onog grada iz The Abyss. Pre mosta, radarska kontrola zaustavila je devojku u crvenom VW. Ekran na uglu Bulevara i Ruzveltove kaže 26oC. 21 ostavio sam u Peščari. Edited July 24, 2021 by Ras 10 3
msv Posted July 24, 2021 Posted July 24, 2021 4 minutes ago, Ras said: I pored popodnevne gužve na Vračevgajskom jezeru mi nije nesnosno kao na Adi. Moguće je da se situacija menja subotom i nedeljom. Voda prijatno sveža i dalje dovoljno topla, verovatno oko 25 C. Kafe na ostrvu radi, odakle drnda džiberska muzika, nedovoljno agresivna da me pokrene do Šljunkare. Bez muzike bilo bi idealno. Prošle nedelje sam okačio sliku sa Šljunkare. Voda je bila prilično topla, ali opet osvežavajuća. Relativno malo ljudi, nikakva muzika. Jedino je malo onaj livadski prilaz bezveze, ali zato i nema gužve i divljaka
Ras Posted July 24, 2021 Posted July 24, 2021 Video sam, a tek maločas i kupača! Prošli je vikend verovatno bio izuzetak zbog nešto lošijeg vremena. Ume i tu da bude dosta ljudi, pa i dece koja se ograničavaju na taj uski pojas uz samu obalu, ali to je ništa u poređenju sa drugim kupalištima. 1
Moća Posted August 12, 2021 Posted August 12, 2021 Odosmo danas u Soko banju tako da molim predloge gde ici, sta videti, jesti itd.Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Bright Billy Posted August 12, 2021 Posted August 12, 2021 soko grad obavezno, ima malo pentranja po kamenjaru al vredi. vodopad ripaljka je mnogo lep ali postoji mogucnost da je u ovo doba godine presusio, pa se bolje raspitaj pre nego sto krenes tamo. hamam u centru banje je takodje zanimljiv. hotel sunce je odlican ali ne znam da li mozes tamo na klopu ili u spa ako nisi gost hotela...
Moća Posted August 12, 2021 Posted August 12, 2021 Hvala! Ima li neke preporuke za zgebce od 3 godine i nesto vise?Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
Recommended Posts