July 2Jul 2 Rade je znalac fudbala i neznalac komunikacijeIli bolje reci, nepretendent za selektora u17/19/21 repstacije ili trenera OFKe, Vose ili CukarickogObicno nam serviraju obrnutoDa je reko 'tamnoputi fudbaleri' primaju vise golova u drugom, opet bi bio rasizam, osim kad to kaze socijalno inteligentni francuski gospodin iz kolevke nerasizmaI ja sam mu zamerio kad je rekao, medjutim sto se tice price o koncentraciji:Cisto jos da se podsetimo ko je promasio zadnji elfmeter protiv ParagvajaA i ko je dao, a ko nije dao penale protiv Marokoa Edited July 2Jul 2 by Ratamahatta
July 2Jul 2 Ma nema tu rasizma. Odnosno možda on i jeste rasista ali se to iz jedne takve nespretne izjave ne može zaključiti sa ikakvom sigurnošću.Čovek prosto nije komunikaciono obdaren, što je i normalno, nije doktor nauka već bivši fudbaler.Mnogo su ljudi postali osetljivi na "crnac" i slično. Pa nije plav nego crn, šta drugo da kaže čovek.Mislim da su te PC stvari dosta kontraproduktivne. Ko god bi mi u bilo kojoj komunikaciji, rekao da ga iz nekog razloga vređa neki termin koji koristim, drage volje bih se potrudio da to ispoštujem, ali da se sad cimam šta ću reći jer se neko tamo može uvrediti, ipak je malo previše.
July 2Jul 2 Bitno da mi nismo rasisti kad celog zivota zajebavamo BugareIznerviram se kad neko tako stereotipno na keca krene s tom pricom, ali kad empirija pokaze da je vise u pravu nego sto nije... Jbg Edited July 2Jul 2 by Ratamahatta
July 2Jul 2 Da je rekao ekipe sa afričkog i azijskog kontinenta, umesto crnci, da li bi zvučalo manje rasistički?
July 2Jul 2 Kapiram da ne bi, jer se ljudi bacaju pod autobus i vole/zele da budu uvredjeni. Daje im to neki smisao, ne znamMene nervira sto su najveci kriticari rasizma oni koji su ga izmislili i eksploatisu ga dan danas, oni su fini i svesniKoliko su se samo puta repstativci Francuske medjusobno pickali na turnirima i delili se na crnce, srbe i arapeSipala bi se sona kiselina i soda bikarbona na Radeta da je bilo ko od DRK, Senegal ili Bjelokosti prosoMoralisti cekaju Ganu i CV za osvetu RTS studijuMrzi me sad da gledam opet, da li je Rade mislio i na druge tamnopute, ili samo na afrikanereOne izjave od pre su bile rezervisane konkretno za afrikanereAko nije samo to, onda je Ekvador argument kontra Radeta juce. A protiv Bjelokosti su i oni primili u 90' pa je Rade i tad pobedijoGana - Kolumbija je u smislu Radeta kao ono 1/4 finale 2014 BRA-COL kad bog nije znao ko mu se vise moli i kome pre da pomogne Edited July 2Jul 2 by Ratamahatta
July 2Jul 2 Tako je. Uvrediće se onaj koji želi da se uvredi. Svakodnevno mnogi sportisti i ljudi generalno daju svakakve stereotipne izjave, pa se ne šokiramo na svaka pet minuta. Ovo što je Rade izjavio je njegovo predubeđenje koje je čak bilo i tačno i doba njegove rane mladosti. Danas su afričke reprezentacije mnogo napredovale u svakom pogledu. Tako da je Rade samo izbacio svoju fix ideju iz sebe. Nije morao
July 2Jul 2 Imao je već on frku sa crncima u zadnjoj liniji Dortmunda. I žene je slao u prodavnice da troše nezarađene milione pa se posle vadio kako seda na dasku dok piša. Dobar je Rade, malo ga jebe recentna popularnost, naginje ka tome da ispali nešto viralno, a nedovoljno je obrazovan da zna kakve posledice takve fraze imaju. Realno, nikog nisu sprečile jučerašnje odbrane Zairca penisom da opale po stereotipu. Mislim da je i Rade u tom fazonu.
July 2Jul 2 Racist/homofob/... detector za Radeta i sl je odgovor na pitanje da li bi za snajku/zeta, bez ikakve rezerve, prihvatili izabranicu/ika (i obrnuto) svoje dece.
July 2Jul 2 Nije Rade zao, samo je sirovKlasicni komsaBahat, ponekad neprijatan, ali kad ti trebaju kablovi za akumulator prvi ce dociOvi fini nerasisti ce doci da ti seru kako si trebo vise da pazis i kako je trebalo da imas kablove kod sebe - a kad ih pitas da ti pozajme kablove... nema ni on ili nece Edited July 2Jul 2 by Ratamahatta
July 2Jul 2 2 minutes ago, MeanM@ said:Racist/homofob/... detector za Radeta i sl je odgovor na pitanje da li bi za snajku/zeta, bez ikakve rezerve, prihvatili izabranicu/ika (i obrnuto) svoje dece.Bolje crnac nego glumac da se ja pitam, ali i to me valjda čini desktiminišućom bitangom.
July 2Jul 2 3 minutes ago, kralj said:Imao je već on frku sa crncima u zadnjoj liniji Dortmunda. I žene je slao u prodavnice da troše nezarađene milione pa se posle vadio kako seda na dasku dok piša.Dobar je Rade, malo ga jebe recentna popularnost, naginje ka tome da ispali nešto viralno, a nedovoljno je obrazovan da zna kakve posledice takve fraze imaju.Realno, nikog nisu sprečile jučerašnje odbrane Zairca penisom da opale po stereotipu. Mislim da je i Rade u tom fazonu.Interesantno je da kad se ispaljuju tudji losi stereotipi o nama, nema nigde pravdanja losom komunikacijom. Vise puta svedocila tome kod ljudi kojima je dziberluk sala, ali sopstvena koza na takve stvar tanka kao flis papir. Edited July 2Jul 2 by Moonwalker
July 2Jul 2 PPP ispaljuje svaki dan lose stereotipe o namaTo mu je verovatno i osnovno pogonsko gorivo
July 2Jul 2 Btw, ja mislim da bi Rade lagano pristao da mu zet bude crnac, ali bi mu posle 70. minuta porodičnog ručka rekao da legne malo da odmori, zajebavao ga da njemu vrućine ne smetaju, dao mu bananu kad žena iznese ostalima voćnu salatu...
July 2Jul 2 Author išlifovao je radeta život preko, al ne mož od budaka violina da se napravijednom sam pričao sa njim u nekom društvu, on ne pravi preveliku razliku između kafane i tv studija, ima povratni vajb svog gostovanja na tv-u i onda samo rešeta šta prosta raja voli da čujenego jel ima neko radetov kontakt, mislim da bi mogla fina lova da se uzme od njega za ovu fotku, pa da je priloži u nekoj diskusiji, ono “molim režiju za prilog g3725”