July 1Jul 1 nezgodno je uvek porediti igrače iz različitih era, ali saliba je recimo jedan od 3 najbolja štopera na svetu trenutno. blan to nije bio u svoje vreme
July 1Jul 1 3 minutes ago, kralj said:Bilo je na Riziku ili oprezu pitanje ko je bio napadač u finalu, mislim da je odlučilo pobednika čak možda i u finalu.Ja sam bio ubeđen da je bio Dugari.Givars?
July 1Jul 1 Obe njine tekme protiv Zabara su bile odlicne, mnogo vise nego sto rezultati sugerisuNavijo sam za Badja a posle Del Piera. 2 najmrskije evropske repstacije, ali kad igraju medjusobno onda moram za ITAAli je u to vreme bilo jos uvek staaaarog tehnickog fudbala i bili su mi FRA totalno antipaticni. Jos + KSA i RSA u grupi i kako ih je usralo da bude Paragvaj a ne Nigerija u 1/8...Nizozemska, Brazil, Danska, Nigerija...Pa cak i Argentina - Batistuta, Vaska Lopez, Veron, Ortega, Galjardo...Bili su atletski i u duelu najjaci na tom turniru, to im je i donelo titulu. I to je ono sto najvise mrzim sto se tice fudbalaPresrecan sam bio 2002 posle Senegala i zaboravio sam s kim su igrali zadnje kolo - valjda su izvadili Zidana iz sarkofaga, ali ne mogu da se setim da li je bio Urugvaj ili Danska. A ne secam se ni rezultata, samo se secam da su ispali. DEN i SEN su otisli dalje, a mislim da su imali samo 1 bod2010 odu pederski na SP opet posle finala... I mislim da su i tu osvojili samo 1 bod. Meksiko ih je peglo u drugom, a JAR u trecem kolu ako se ne varam. Uterali im kurac i na kraju odu MEX i URU daljeI ja bih iz nostalgije stavio celu zadnju liniju iz 98 osim golmana + Zidan, ali ne znam bas da bi izdrzali ovaj tempo. U ono doba su jos fudbaleri pusili, jeli djuvec i nisu brijali noge Edited July 1Jul 1 by Ratamahatta
July 1Jul 1 3 minutes ago, Pokojni Ruxin said:nezgodno je uvek porediti igrače iz različitih era, ali saliba je recimo jedan od 3 najbolja štopera na svetu trenutno. blan to nije bio u svoje vremeTo je kljucno, sto je nezgodno i nezahvalno porediti epohe. Treba biti fleksibilan pa ubaciti igraca iz proslosti u moderan kontekst, nauku, treninge, takticki upgrade itd. Neko ce nekad i biti brzi od Bolta, ali sa modernim treninzima, evolucijom, naukom, patikama, novom podlogom itd. itd. To ne znaci da je on "bolji" od Bolta. Isto tako, nove generacije igraca se uce i evoluiraju na osnove stare garde. Da li bi Olise i Mbape bili isto ovako dobri da su igrali Kalco 90ih gde lopta prolazi a igrac ne, a faul se sudi samo uz nalog za ubistvo, i gde nema VAR-a a napadaci nisu zasticeni kao sada? Edited July 1Jul 1 by JohnnyD
July 1Jul 1 Jedino u sta sam siguran je da ne bi isli u penziju s 32Spicevi i krila su mnogo losiji danas nego pre, mnogo manje lopte znajuOdbrane najboljih timova isto slabije nego preZadnji vezni mnogo bolji nego preGose mnogo boljeZato ovaj FRA napad i deluje bombasticno98 im je napad bio gori deo timaDanas mi se cini da samo Francuska, Maroko i Argentina imaju dobru odbranuMeksiko ga jos nije primio, ali nije ni igro protiv powerhouseova, videcemo Edited July 1Jul 1 by Ratamahatta
July 1Jul 1 postoji tu i tkz survivorship biaskroz filter našeg pamčenja prolazi samo najbolje iz tih era, pa imamo utisak da je to bio generalno standard. danas recimo imaš kanea, haalanda, mbappea...pa svi pričaju kako je standard špiceva nikad gori, a 98 francuzi osvojili sa givaršom Edited July 1Jul 1 by Pokojni Ruxin
July 1Jul 1 45 minutes ago, đorđe geprat said:teško da je onakva akcija/kombinacija koja je prethodila golu karlos alberta danas moguća. posle tri-četiri dodavanja, posle prelaska centra desio bi se 1 "pametni faul".Meni je ta akcija delovala prevaziđemo i prvi put kada sam je video. Solidan broj dodira, bez ijedne misaone lopte, promene ritma. Višak nastao sam, već u osamdesetim se takvi golovi nisu primali.Inače, danas su napadači neuporedivo više zaštićeni i pametni faulovi su dosta ređi. Gledao sam skoro neku Maradononu kompilaciju iz finala '86, količina predumišljaja kod onih otvorenih krampona nezamisliva je u današnjem fudbalu. Nije stvar ni u kartonima, ono je u najmanju ruku za vikend u Padinjaku.
July 1Jul 1 2 minutes ago, Pokojni Ruxin said:postoji tu i tkz survivorship biaskroz filter našeg pamčenja prolazi samo najbolje iz tih era, pa imamo utisak da je to bio generalno standard. danas recimo imaš kejna, haalanda, mbappea...pa svi pričaju kako je standard špiceva nikad gori. a 98 francuzi osvojili sa givaršomAli zato Ravaneli, Zola, Kijeza, Morijentes, Kaziragi, Kirsten, RVN ili Makaj cesto nisu mogli do prve postave negdeDanas igra prokleti VighorstPre par godina Beloti i Ciro Imobile prvaci Evrope jeboteMomcad da su imala Sukera/Boksica zadnjih desetak godina, bolje da ne dovrsavam recenicu. Pu pu, dobro jeMaroko da je imo spica, igro bi finale prosli putTores i Vilja su izmislili tocak za MoratuPre su spicevi morali da znaju fudbal da igraju, da driblaju, dodaju, stvore sebi sami, bili su odseceniji od veznog reda. Batistuta je npr. prototip danasnjih spicevaNije mnogo ucestvovao ali je trpo ko konj Edited July 1Jul 1 by Ratamahatta
July 1Jul 1 27 minutes ago, Pokojni Ruxin said:nezgodno je uvek porediti igrače iz različitih era, ali saliba je recimo jedan od 3 najbolja štopera na svetu trenutno. blan to nije bio u svoje vremeNije nezgodno, nego nemoguce. '84 je Francuska imala jebacku sredinu terena sa Platinijem, Ziresom, Tiganom i Fernandezom (nesto slicno kao prosla generacija Spanije) da li bi oni danas harali, kad se fudbal igra dosta brze i sa drugim fizikalijama je samo nagadjanje i nista vise.Ono sto je ostalo isto je postojanje bunker igre s druge strane i tu onda dolazimo do fudbalskog ukusa, da li si vise za nemacko pancer razbijanje i ovo sad francusko, brazilski ples od kojeg je ostao samo Radisin Vini ili si za takticko tehnicko mrsomudjenje Argentine i Spanije.Ili pak volis da pobedi bunker ala Paragvaj. Edited July 1Jul 1 by Lancia
July 1Jul 1 Preteruje se malo, Mbape itekako zna sa loptom, juče je sam napravio sebi šansu i dao prvi gol između 3-4 Šveda.A Kejn i posebno Haland...to je druga priča. Mbape je za obojicu izmislio loptu, imo. Edited July 1Jul 1 by Rudolf Pingvinoglu
July 1Jul 1 Baš su zajebana ta poređenja. Neki legendarni igrač iz prošle epohe bi sa svim olakšavajućim i otežavajućim faktorima koje današnje vreme pruža bio ili još bolji ili lošiji, s toga ako se već porede, najbolje je gledati dominaciju u kontekstu baš tog vremena kada je igrao.Da se prebacim nakratko na košarku, to nužno ne znači da na primer jedan Vilt mora biti GOAT, jer naravno da se gledaju i timski uspesi. Edited July 1Jul 1 by Milošica
July 1Jul 1 35 minutes ago, kralj said:Meni je ta akcija delovala prevaziđemo i prvi put kada sam je video. Solidan broj dodira, bez ijedne misaone lopte, promene ritma. Višak nastao sam, već u osamdesetim se takvi golovi nisu primali.Inače, danas su napadači neuporedivo više zaštićeni i pametni faulovi su dosta ređi. Gledao sam skoro neku Maradononu kompilaciju iz finala '86, količina predumišljaja kod onih otvorenih krampona nezamisliva je u današnjem fudbalu. Nije stvar ni u kartonima, ono je u najmanju ruku za vikend u Padinjaku.Vide li ti kako je igrao Urugvaj protiv Spanije? Bukvalno je sa samo dve povrede Spanija prosla srecno. Pravi mesari, tako ne igra cak ni Hetafe u Spaniji.
July 1Jul 1 1 hour ago, Pokojni Ruxin said:maroko je sedmi na fifinoj rang listi, i tu se negde nalazi i realnoSkocili su sa 11. na sedmo posle osvajanja CAN1 hour ago, Pokojni Ruxin said:to se žali paragvaju što nemamo četvrtfinale nemačka-francuskaformat pogodak, amerika odličan domaćin, sve 5 Osmina je trebala biti Njemacka-Francuska
July 1Jul 1 13 minutes ago, Rudolf Pingvinoglu said:Preteruje se malo, Mbape itekako zna sa loptom, juče je sam napravio sebi šansu i dao prvi gol između 3-4 Šveda.A Kejn i posebno Haland...to je druga priča. Mbape je za obojicu izmislio loptu, imo.To su izuzeci, zato i pricamo o njimaPogledaj napadace s proslog mundijala u Americi, bilo je sjajnih primeraka u desetak razlicitih repstacija Edited July 1Jul 1 by Ratamahatta
July 1Jul 1 1 hour ago, kralj said:Loran Blan je tata. Izumrli belodedićevski štoperi (da ne kažem libera), jedna od najvećih fudbalskih nostalgija.Medju najvecim liberima svih vremena, moj naklon ide Francu Bekenbaueru. Kajzer je bio otelotvorenje fudbalske elegancije, lakoce igranja i visoke fudbalske inteligencije.