July 1Jul 1 Inace, Mbape ja svakako odlican igrac u klupskim okvirima, ali neverovatno kako njemu lezi svetsko prvenstvo, samo mi Pele pada na pamet, i Skilaci za ono sto je uradio u Italiji 1990. Prosto, druga dimenzija kada krene svetsko prvenstvo, da li ga lozi taj nacionalni naboj, ili zna da ga gleda ceo svet, ne znam, ali verovatno mu taj francuski sistem tako odgovara da uvek sa lakocom resava situacije, u odnosu na Real/PSG gde je itekako bagovao. I dalje se nadam da Francuzi nece osvojiti, prosto vec imaju 1. i 2. mesto sa zadnja dva takmicenja, i voleo bih da, sto se kaze, "sara malo" sa pobednicima i finalistima.Ono sto je glupo je sto cemo prave meceve imati tek u polufinalima. Znaci nedostatak ovog formata nije "razvodnjenost" nego sto nemamo derbije pre polufinala. A nekad smo imali strasne utakmice, npr. Francuska-Brazil u cetvrtfinalu Meksika 1986. Francuska u cetvrtfinalu igra sa Marokom/Kanadom, i uz duzno postovanje Maroku, oni su sila tek u nastajanju, tako da to ne moze biti derbi. Znaci tek u polufinalu mozemo da dobijemo Francuze sa recimo Spancima ili Portugalcima ako ovi prodju. Na drugoj strani kostura slicna prica sa Argentinom - jeste da ce Kolumbija biti zajebana svima, ali tek u polufinalu mogu sa Brazilom/Engleskom. Edited July 1Jul 1 by JohnnyD
July 1Jul 1 zanimljivo da ga evropska prvenstva ne rade, ne evropskom valjda nije dao gol iz igre još uvek, jedan iz penala tako nešto. a kad dođe svetsko pretvori se u Pelea/Žist Fontena/Šakiru
July 1Jul 1 3 hours ago, Dimitrije said:Najjaca reprezentacija ikad su ili Brazil iz 1970. (Pele, Tostao, Zerson, Rivelinjo, Zairzinjo, Karlos Alberto i ostali) ili Madjarska iz 1950ih (Puskas, Kocis, Cibor, Hidegkuti i ostali). Tu je fudbal dobeden na nivo umetnosti i apsolutne dominacije.eh, oni "ostali" su odbrambeni igrači, uvek manje poznati deo brazila. da sa ne zaboravegolman feliks, bekovi brito i pjaca i štoperi everaldo i klodoaldo. teško da je kasnije postojao bolje ukomponovan tim.3 hours ago, kralj said:Teško mi je to da poredim, onu čuvenu akciju iz '70 ovi iz '98. bi odigrali duplo brže sa povezom preko očiju, ali u smislu dominacije mogao bih da se složim.teško da je onakva akcija/kombinacija koja je prethodila golu karlos alberta danas moguća. posle tri-četiri dodavanja, posle prelaska centra desio bi se 1 "pametni faul".
July 1Jul 1 7 minutes ago, JohnnyD said:Francuska-Brazil u cetvrtfinalu Meksika 1986Kakva je ovo utakmica bila , po meni jedna od najboljih na svetskim prvenstvima koje sam gledao.Zbog Batsa sam godinama želeo da budem golman
July 1Jul 1 3 minutes ago, JohnnyD said:Inace, Mbape ja svakako odlican igrac u klupskim okvirima, ali neverovatno kako njemu lezi svetsko prvenstvo, samo mi Pele pada na pamet, i Skilaci za ono sto je uradio u Italiji 1990. Prosto, druga dimenzija kada krene svetsko prvenstvo, da li ga lozi taj nacionalni naboj, ili zna da ga gleda ceo svet, ne znam, ali verovatno mu taj francuski sistem tako odgovara da uvek sa lakocom resava situacije, u odnosu na Real/PSG gde je itekako bagovao. I dalje se nadam da Francuzi nece osvojiti, prosto vec imaju 1. i 2. mesto sa zadnja dva takmicenja, i voleo bih da, sto se kaze, "sara malo" sa pobednicima i finalistima.Ono sto je glupo je sto cemo prave meceve imati tek u polufinalima. Znaci nedostatak ovog formata nije "razvodnjenost" nego sto nemamo derbije pre polufinala. A nekad smo imali strasne utakmice, npr. Francuska-Brazil u cetvrtfinalu Meksika 1986. Francuska u cetvrtfinalu igra sa Marokom/Kanadom, i uz duzno postovanje Maroku, oni su sila tek u nastajanju, tako da to ne moze biti derbi. Znaci tek u polufinalu mozemo da dobijemo Francuze sa recimo Spancima ili Portugalcima ako ovi prodju. Na drugoj strani kostura slicna prica sa Argentinom - jeste da ce Kolumbija biti zajebana svima, ali tek u polufinalu mogu sa Brazilom/Engleskom.ima verovatno i toga, ali mislim da je kvalitet saigraca presudan, niko u napadu nema sto francuska, kvantitativno koliko samo golova kejn daje u bajernu zbog olisea. u albionu bas i ne toliko. vinicijus, u realu npr nije neko ko misli na embapealudilo je francuska u napadu. bas ludilokad vec pisem, nadam se da ce jamal da se pojavi
July 1Jul 1 7 minutes ago, JohnnyD said:Ono sto je glupo je sto cemo prave meceve imati tek u polufinalima. Znaci nedostatak ovog formata nije "razvodnjenost" nego sto nemamo derbije pre polufinala. A nekad smo imali strasne utakmice, npr. Francuska-Brazil u cetvrtfinalu Meksika 1986. Francuska u cetvrtfinalu igra sa Marokom/Kanadom, i uz duzno postovanje Maroku, oni su sila tek u nastajanju, tako da to ne moze biti derbi. Znaci tek u polufinalu mozemo da dobijemo Francuze sa recimo Spancima ili Portugalcima ako ovi prodju. Na drugoj strani kostura slicna prica sa Argentinom - jeste da ce Kolumbija biti zajebana svima, ali tek u polufinalu mogu sa Brazilom/Engleskom.to se žali paragvaju što nemamo četvrtfinale nemačka-francuskaformat pogodak, amerika odličan domaćin, sve 5
July 1Jul 1 Mundijal je nešto posebno, nijedno kontinentalno prvenstvo nema tu draž.100% ga radi i sentiment od malih nogu kad je pratio, svima njima je hajlajt snova o karijeri da zaigraju na Mundijalu.@levi Edited July 1Jul 1 by Valk
July 1Jul 1 16 minutes ago, JohnnyD said:Francuska u cetvrtfinalu igra sa Marokom/Kanadom, i uz duzno postovanje Maroku, oni su sila tek u nastajanju, tako da to ne moze biti derbi.Pod uslovom da Maroko prođe Kanadu (što bi trebalo da se desi), Francuzima tu neće biti uopšte lako, imo. Maroko deluje kao tim koji može sa svakim da igra i da svakog iznenadi, zajebani su do koske. Ako Francuzi i njih prođu ubedljivo...onda su definitivno prvi favoriti prvenstva.E sad, ako se Marokanci raspadnu protiv Kanade... Edited July 1Jul 1 by Rudolf Pingvinoglu
July 1Jul 1 3 hours ago, JohnnyD said:Trpao ih Zidan, a Ronaldo nestao, tacnije Francuska ih je razvalila. Fanovi Brazila, pomirite se sa prosloscu, Francuska je bila mnogo bolja tu utakmicu.A reci da Anri, Tiram, Viera, Desamp, Pires... nemaju mesta u bilo kom timu ikada, je sviranje kurcu. Na stranu sto je taj tim tad sklepan na taj nacin i nasli su svoju hemiju, a ovaj sad na ovaj nacin. Kada se tako gleda na stvari, ne bih uzeo nijednog igraca od onog tima za ovaj novi, i obrnuto.Pires nema sanse, Desam rezervaAjde, Tiram i Lizarazu mozda. Kandela je bio sjajan bek, obe strane je igro dobro, ali su Lizarazu i Tiram bili bolji.Iz Rade Bogdanovic razloga, da ne tupim previse.Zato Karembe i ZidanVijera je bio treci/cetvrti zadnji vezni u toj repstaciji, rezerva 98. Igrali su i Desam i Peti i Karembe (igro sta god treba) vise nego on ako se dobro secam. Cak je i Bogosijan igroNa EP je igrao vise, a posle toga je bio gazda kad su ostarili Desam i PetiAnri, Trezije™ i Pires 98 isto rezerve. Igrali su skoro sve vreme napred Djorkaef, Givars i jebeni Dugari uz Zidana2000. Pires namestio zlatni zgoditak Trezegeu, a Viltor ga muno u zadnjem minutu za produzetke. Anri se secam da je nosio 12, dao je gol u grupi da l' Dancima ili Cesima, ne secam se tacno. Ne secam se da li su i koliko igrali Djorkaef i Dugari 2000Djorkaef je bio majstor isto, ali slabiji od Zidana. Dugari mi je uvek bio kurton i nerviro me sta ce on tu, na kopnu nije bio ni za kuracMeni je najvece cudo kako su ih Grci tukli 2004. Tad je ta Zidanova ekipa bila u prajmuSad da mi neko prica da su recimo Viltor, Pires i Trezege bolji od Olisea, Dembelea i Mbapea, maaaani me ZoraneBarkola je cudo od igraca isto, zajeban u tri picke materine kad mu das u prostor. Bio bi leading star u 46 od 48 repstacija Edited July 1Jul 1 by Ratamahatta
July 1Jul 1 5 minutes ago, Ratamahatta said:Pires nema sanse, Desam rezervaAjde, Tiram i Lizarazu mozda. Fizikalnost.Zato Karembe i ZidanVijera je bio treci/cetvrti zadnji vezni u toj repstaciji, rezerva 98. Igrali su i Desam i Peti i Karembe (igro sta god treba) vise nego on ako se dobro secam. Cak je i Bogosijan igroNa EP je igrao vise, a posle toga je bio gazda kad su ostarili Desam i PetiMeni je najvece cudo kako su ih Grci tukli 2004. Tad je ta Zidanova ekipa bila u prajmuSad da mi neko prica da su recimo Viltor, Pires i Trezege bolji od Olisea, Dembelea i Mbapea, maaaani me ZoraneBarkola je cudo od igraca isto, zajeban u tri picke materine kad mu das u prostorMeni bi samo Mbape, Olise i eventualno Dembele, u trenutnoj formi kakvi su, igrali u onom sastavu Francuske 1998. Ono je bio bedem u sredini, i pozadi, cak i Loran Blan nije mogao finale da igra sa Brazilom, ali Le Bef pokidao tu utakmicu. Bartez mi je isto bolji golman od ovoga. Tako da, ukusi su razliciti.
July 1Jul 1 8 minutes ago, Ratamahatta said:Pires nema sanse, Desam rezervaAjde, Tiram i Lizarazu mozda. Kandela je bio sjajan bek, obe strane je igro dobro, ali su Lizarazu i Tiram bili bolji.Iz Rade Bogdanovic razloga, da ne tupim previse.Zato Karembe i ZidanVijera je bio treci/cetvrti zadnji vezni u toj repstaciji, rezerva 98. Igrali su i Desam i Peti i Karembe (igro sta god treba) vise nego on ako se dobro secam. Cak je i Bogosijan igroNa EP je igrao vise, a posle toga je bio gazda kad su ostarili Desam i PetiAnri, Trezije™ i Pires 98 isto rezerve. Igrali su skoro sve vreme napred Djorkaef, Givars i jebeni Dugari uz Zidana2000. Pires namestio zlatni zgoditak Trezegeu, a Viltor ga muno u zadnjem minutu za produzetke. Anri se secam da je nosio 12, dao je gol u grupi da l' Dancima ili Cesima, ne secam se tacno. Ne secam se da li su i koliko igrali Djorkaef i Dugari 2000Djorkaef je bio majstor isto, ali slabiji od Zidana. Dugari mi je uvek bio kurton i nerviro me sta ce on tu, na kopnu nije bio ni za kuracMeni je najvece cudo kako su ih Grci tukli 2004. Tad je ta Zidanova ekipa bila u prajmuSad da mi neko prica da su recimo Viltor, Pires i Trezege bolji od Olisea, Dembelea i Mbapea, maaaani me ZoraneBarkola je cudo od igraca isto, zajeban u tri picke materine kad mu das u prostor. Bio bi leading star u 46 od 48 repstacijaBilo je na Riziku ili oprezu pitanje ko je bio napadač u finalu, mislim da je odlučilo pobednika čak možda i u finalu.Ja sam bio ubeđen da je bio Dugari.
July 1Jul 1 5 minutes ago, JohnnyD said:Meni bi samo Mbape, Olise i eventualno Dembele, u trenutnoj formi kakvi su, igrali u onom sastavu Francuske 1998. Ono je bio bedem u sredini, i pozadi, cak i Loran Blan nije mogao finale da igra sa Brazilom, ali Le Bef pokidao tu utakmicu. Bartez mi je isto bolji golman od ovoga. Tako da, ukusi su razliciti.Loran Blan je tata. Izumrli belodedićevski štoperi (da ne kažem libera), jedna od najvećih fudbalskih nostalgija.