Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zabrana društvenih mreža

Zabrana korišćenja društvenih mreža 80 members have voted

1. 1. Šta mislite o zabrani korišćenja društvenih mreža za mlađe od 16 godina, kao što je već odlučeno u Australiji i UK?

• Podržavam
      48%
      34
    • Ne podržavam
      38%
      27
    • Neodlučan/neodlučna sam
      11%
      8
    • Nemam mišljenje
      1%
      1

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

svi koji bi da zabrane, ogranice nesto na netu su over 40. kad su se dobro nakrali / nagledali filmova, muzike, izonanisali sad su shvatili da ima mnogo neprikladnog sadrzaja.

• Replies 99
  • Views 4.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• radisa
    radisa

Ja sam za to da se socijalne mreze ukinu i internet vrati naucnoj zajednici... Kolicina smeca, generalno, je nesnosna... Algoritmi ti nude samo ono sto zelis da cujes, mogucnost da budes neinformisan

• bradilko
    bradilko

svi koji bi da zabrane, ogranice nesto na netu su over 40. kad su se dobro nakrali / nagledali filmova, muzike, izonanisali sad su shvatili da ima mnogo neprikladnog sadrzaja.

• bejzbolka
    bejzbolka

Zabraniti nekome internet u 21. veku je jednako kao zabraniti mu da izađe na ulicu. Varvarstvo.

Posted Images

9 minutes ago, bradilko said:

Ja ne bih ovako simplifikovala i mislim da je deo sadrzaja na netu razoran za mladi mozak. I za strije, ali pa tek za nekog ko se jos razvija.

Steta sto ne postoje neki approved net, sa nekim regularnim sadrzajima, i bolesni net koji ne bi trebalo da je dostupan deci na kllik, a ni odraslima realno ali mi makar mozemo vise da biramo.

3 minutes ago, Mel said:

.

Steta sto ne postoje neki approved net, sa nekim regularnim sadrzajima, i bolesni net koji ne bi trebalo da je dostupan deci na kllik, a ni odraslima realno ali mi makar mozemo vise da biramo.

Kako da ti kažem... rolleyes

On 1. 7. 2026. at 14:17, Filozof manijak said:

Prenosim vest koja ima i nema veza sa temom, ali je povezana najšire moguće. Takođe, ne dajem kvalitativan sud o odluci čeških vlasti.

Ovo mi je ok, pre svega bih voleo da vidim na šta bi ličili odmori bez mobilnih. Možda bi počeli da puše i biju se... baš kao mi što smo unsure

Kod mog klinca u školi su telefoni bili zabranjeni još pre dve godine. Predaju na početku dana i onda ih dobiju na kraju. To su onda nešto sad promenili, samo in je zabranjeno da ih koriste, ali ostaju kod njih. Rezultati uglavnom pozitivni.

Edited by Venom

On 27. 6. 2026. at 17:22, Engineer said:

Kina ima ograničenje za omladinu, koliko vremena dnevno i nedeljno mogu da provode na netu i u igrama. Što ne sprečava klince da zaobilaze zabrane i da provode vreme u offline video igrama.

Rekao bih da su offline igrice mnogo manje razorne za mozak od drustvenih mreza i online igrica koje sluze i kao drustvene mreze.

On 28. 6. 2026. at 4:06, bios said:

Osim svega ovoga, a sa čim se slažem, efekat zabrane je će biti i pritisak na tech oligarhe da koriguju algoritme koji upravljaju soc mrežama. Ako će da izgube dobar procenat korisnika koji zakonski ne mogu da se registruju, biće prinuđeni da promene model rada. Hint- YouTube Kids npr. koji ima filtriran sadržaj i free je od recimo trulog mozga i sličnih sranja. Baby steps

Bas mi je pre par godina izleteo neki videjo sa primerima koliko ima neprimerenog sadrzaja na YouTube Kids. Mislim da ne sme da se to ostavi kompanijama koje zanima samo profit nego da se drzave bave time i lepe kazne.

On 1. 7. 2026. at 15:03, Sammael said:

Ako su podaci komercijalno dostupni, mogu prosto da ih kupe. Oko toga se i vrtela cela Anthropic kontroverza od pre par meseci - do sada je bilo neprakticno sluzbama da kupuju te enormne datasetove jer nisu imali softver koji moze da ih obradi i iz njih izvuce nesto smisleno u razumnom roku. Sada AI to resava bez vecih problema.

Mislim da si u pravu. AI moze da cuva summary o tebi ako ne moze vec celu korespodenciju. Bila je prica i o tome da su, pazi sad, Sam Altman i drugari upozoravali da sta god pricas sa AI je javno dostupno dobro i da nije preporucljivo za npr. intimne pshioterapijske sesije. A sto se tice nase BIA, znam da su oni hteli da se cuvaju podaci do 6 meseci svega sto prodje kroz providere, pa kad su im ovi rekli moze al da oni plate racun za sav taj prostor, onda su odustali D

Samo brižno, zaštitimo decu.

Necu ja u tu EU pa da ne mogu da pecem rakiju skidam torente!

8 minutes ago, Shan Jan said:

Necu ja u tu EU pa da ne mogu da pecem rakiju skidam torente!

To još postoji?

1 hour ago, JozoMujica said:

Taj na tviteru lupa gluposti. Da je loše, loše je, i biće još gore. Ali umesto da poziva glasače da koriste dostupne mehanizme da se to spreči, kao što se radi i urađeno je gomilu puta do sada, on izmišlja i samo daje drugoj strani osnov da nastavi sa izgovorm - ovo uopšte nije tačno, evo šta će stvarno biti. I biće u pravu