Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NBA Evropa

Featured Replies

20 minutes ago, Nikodije said:

jesi li siguran da nba nece sama da pogura neke igrace ka nba evropi, tako sto ce, sta znam, ukinuti two way ugovore, g ligu ili nesto slicno kako bi igrace usmerili ka svom novom proizvodu u evropi?

To da, toga će biti koliko hoćeš, cela G liga ima da se preseli ovamo. Ali tih igrača već ima puno Evropi i za NBA nisu nikakva vrednost.

Ono što ja htedoh reći - nema šanse da NBA dozvoli da neki borderline all-star igrač ode iz lige u NBA Europe jer tu može da dobije iste ili čak veće pare. Takvi slučajevi bi direktno umanjivali vrednost NBA, pa samim tim i pojedinačnu vrednost franšiza, a to je za sve vlasnike koji se ne zovu Stiv Balmer no-no.

• Replies 190
  • Views 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• MiddleClass
    MiddleClass

Ko Tramp sto hoce sa Ajatolahom zajedno da nadgleda Ormuski

• imagine Davidovac... on a rainy night in Newcastle.

• Super, još jedna organizacija koja je valjda potrebna jer se toliki kvalitet preliva i rasipa uzalud. Želim im svima spektakularnu propast, na čelu sa onim hohštaplerima iz Ženeve.

Posted Images

Bilo bi im mnogo pametnije da napreve neku NBA Asia, tamo ima tona ljudi koji vole kosarku i tona para a slaba konkurencija. Evropa se sasvim lepo i sama sjebava.

Trenutno me najviše zanima kako će da izgledaju te kvalifikacije za dodatna 4 tima.

1) Neka se ta 4 tima dobiju kroz neki sistem od 8/16/32, šta se onda dešava sa timovima koji ne uspeju da prođu kvalifikacije? Nešto mi ne deluje da će EL biti spremna da ih čeka i bude B opcija svake godine.

2) Ta 4 tima koja uđu kroz kvalifikacije će u startu biti u boljem položaju od stalnih 12 u toliko jer neće morati da ulažu 500 miliona za tih 7-10 sezona a opet će imati neke finansijske benefite od te lige.

1 hour ago, goofs said:

Apsolutno, ali apsolutno nema šanse da Evropa bude konkurentna NBA i da joj krade igrače, a pod okriljem NBA. Nivo evropske košarke će ostati tu gde je i sada, najviše što timovi nove lige mogu da se nadaju je da imaju profitabilnu sezonu.

Ali ce vjerovatno pokusati ograniciti koliko mogu fransize da trose, u suprotnom ce ako dobiju veci profit likovi poput Janakopulosa da jos vise placaju igrace i budu u situaciji da dovedu cak i neke rubne startere ili igrace iz rotacije. A to mislim da nije bas interes Nba lige. Tesko moze ovako napredovati vise evropska kosarka, jedino da sami nadju odrzivije finansijske modele nekako.

2 hours ago, *edited by mod said:

2) Ta 4 tima koja uđu kroz kvalifikacije će u startu biti u boljem položaju od stalnih 12 u toliko jer neće morati da ulažu 500 miliona za tih 7-10 sezona a opet će imati neke finansijske benefite od te lige.

Vjerovano nebi stalnih 12 i 4 "filera" imali jednak revenue sharing.

18 minutes ago, Peter Fan said:

Vjerovano nebi stalnih 12 i 4 "filera" imali jednak revenue sharing.

Znači dobijali bi vajld karte i ne bi učestvovali ravnopravno u raspodeli profita? Hmm, gde li sam to već video...

Današnji evropski klubovi ne predstavljaju ništa.

Pogledajte ove naše - biraju igrače iz kataloga.

Nema omladinske škole, skautinga - ništa.

Tako može da funckioniše svako sa tom količinom novca. Ladno sutra mogu da ugase Zvezdu i Partizan i te pare prebace na Zdravlje Leskovac i Slogu Kraljevo i ti klubovi će preko noći postati Zvezda i Partizan.

Faktor navijača ne postoji. Imate sve lepo crno na belo iz prethodne sezone. Zvezda i Partizan imaju među najslabijim domaćim terenima u ligi. Protivnici uopšte ne padaju u Areni i Arena nije nikakva neosvojiva tvrđava, mnoge mirnije hale su teže za osvojiti.

Zvezda i Partizan su bili na deobi 14. mesta kada pričamo o domaćim terenima u Evroligi.

Dakle, arlaukanje ne znači ništa i nije nam nikakav plus.

Odnosno, imaš 20 miliona i prošao si, a blizanci nikom ne trebaju.

Tako da velike čestitke svima na minulom radu i navijačima koji su podržavali ove besmislene SNS projekte.

Neko u Londonu ispljune 20 miliona evra, a ima tamo ljudi kojima je to sića i neki London Lajonsi već sutra razbijaju i Zvezdu i Partizan.

Mi igrače iz sopstvene škole i pažljivo skautirane igrače koji će istamburati tu legiju stranaca nemamo, a nemamo ni domaći teren, samo neartikulisano arlaukanje.

Neki London Lajonsi će imati zagarantovano mesto, a London Tauersi će igrati kvalifikacije i napraviti svoju legiju stranaca koja će biti skuplja i istamburati legije stranaca blizanaca.

Tako da nas čeka FIBA Evroliga protiv Poljaka i Rumuna.

17 hours ago, johan nagel said:

Немам представу. Очигледно је да циљају највећа тржишта, Лондон, Париз, Берлин, Милано.. Проблем је само што људе у тим земљама не занима кошарка у проценту већем од неколико. Мислим може некакав Лондон можда и да напуни халу с обзиром на то колики је то град и колико различитих националности има тамо, али то је небитно генерално, Енглезе нећеш заинтересовати за кошарку да је прате масовно на тв-у шансе нема (а ни Французе, Немце, Италијане, па ни Шпанце). И како и од чега ће тачно такав клуб / франшиза да се финансира појмам немам.

Кад кажем финансира мислим да се све то подигне на неки виши ниво, овако крпљење и пресипање из шупљег у празно већ имамо и без Нба.

Francuska je sa ekonomske strane, uz Španiju, najlukrativnije evropsko tržište za košarku, posebno NBA.

Lubrikanti

18 hours ago, napadaj said:

A CSKA?

Bila je izjava jednog od studenata posle biciklovanja u Strazbur, kaže njega politika ne interesuje, pitao je parlamentarce kad će CSKA da se vrati u Evroligu.

Solidna pošalica, ali mene ne bi čudilo da Ameri ubace Ruse.

Kao sto je i receno sve se vrti oko fudbalskih klubova...

Terza reaguj

Edited by MiddleClass

• Author

U svakom slučaju, sve ovo je samo dokaz više da treba čuvati i jačati aba ligu jer ne znamo gde će naši klubovi biti i šta će raditi za samo dve godine. Ako nba pokupi klupski evropski krem a mi ostanemo na margini, verovatno nam sledi kresanje budžeta i povratak u lokalne okvire, uz igranje nekog manje atraktivnog evro takmičenja.

Galata i Fener su dva top kluba iz Turske sa najvećom bazom navijača, Efes to gura na mišiće, uprkos višedecenijskim uspesima, tako da ima smisla da oba budu u toj novoj ligi, kao i Real/Barsa i PAO/Oly.