Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NBA Evropa

Featured Replies

Meni je kolega pricao da je ovo tema broj 1 u Turskoj od letos. Nekoliko 2 tier klubova (turk telekom) se polomise da dobiju licencu.

• Replies 190
  • Views 7.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• MiddleClass
    MiddleClass

Ko Tramp sto hoce sa Ajatolahom zajedno da nadgleda Ormuski

• imagine Davidovac... on a rainy night in Newcastle.

• Super, još jedna organizacija koja je valjda potrebna jer se toliki kvalitet preliva i rasipa uzalud. Želim im svima spektakularnu propast, na čelu sa onim hohštaplerima iz Ženeve.

Posted Images

A CSKA?

Meni ovo sve deluje kao presipanje iz šupljeg u prazno, iz jedno trinaest jakih razloga. Trenutno sam mišljenja da ovo ide u epsku propast i da je bolje biti van ove lige nego u njoj.

• Author
2 minutes ago, goofs said:

Meni ovo sve deluje kao presipanje iz šupljeg u prazno, iz jedno trinaest jakih razloga. Trenutno sam mišljenja da ovo ide u epsku propast i da je bolje biti van ove lige nego u njoj.

ali smehotresno je to da el nije uspela da postane profitabilna za sve ove godine i da ti igrajuci el budes u minusu tipa 10 milki koje mora da ti pokriva fudbalski klub, grad, drzava, neki prebogati velenaslednik ili ko zna ko. to je neodrziv model, posebno ako se pojavi neko ko actually ume da napravi pare.

7 minutes ago, goofs said:

Pa ako pola sadasnje EL (pricamo o suvlasnicima iste) odluci da bude deo NBA Europe, onda znaci da u tome vide priliku da vise zarade nego trenutno.

15 minutes ago, goofs said:

Ovo sam ja pričao pre četvrt veka kad su uništili milu YUBAu .

Како тачно Евролига да постане профитабилна кад је кошарка у највећим Европским земљама ака највећим и најбогатијим тржиштима други, неретко и трећи најпопуларнији спорт а свакако миљама иза фудбала. А паре су као што знамо изнад свега у тв правима.

Баш да видимо како ће и Нба Европа да популаризује толико драстично кошарку у Немачкој и Француској а о Енглеској да не причамо да би то све финансијски било одрживо.

Ako Evropski NBA klubovi ne budu ravnopravni sa Americkim to ce i dalje biti samo rebrendirana Evroliga, drugorazredno takmicenje za igrace koji nisu dovoljno dobri za NBA. Ako budu ravnopravni, pa ucestvuju na draftu i mogu da prave trejdove sa pravim NBA timovima onda je to druga prica, ali nesto sumnjam da ce do toga da dodje.

• Author

Upozorio je još jednom Kokoškov da NBA ima jasne planove za Evropu u kojima ovdašnja košarka nije na prvom mestu.
"Sve odluke u sportu donosi ekonomija, a ne košarkaški ljudi. Bilo koje odluke nisu na trenerima, bivšim igračima, već su tu ekonomski faktori. To je stvar koja velika korporacija, kao što je NBA želi, a to je da zavlada tržištem. Oni ne dolaze sigurno da razviju evropsku košarku. Moramo da ponudimo kao Evropa i Evroliga nešto bolje jer NBA želi od sporta da napravi biznis, što nije loša ideja", zaključio je nekadašnji selektor naše zemlje, a sada trener Anadolu Efesa.

7 minutes ago, johan nagel said:

Како тачно Евролига да постане профитабилна кад је кошарка у највећим Европским земљама ака највећим и најбогатијим тржиштима други, неретко и трећи најпопуларнији спорт а свакако миљама иза фудбала. А паре су као што знамо изнад свега у тв правима.

Баш да видимо како ће и Нба Европа да популаризује толико драстично кошарку у Немачкој и Француској а о Енглеској да не причамо да би то све финансијски било одрживо.

A sto bi onda NBA uopste i dolazila na evropsko kosarkasko trziste ako je tako siromasno? Oni ocigledno ne smatraju da jeste, stavise procenjuju da vredi vise milijardi, a da EL nije u stanju da valorizuje ni 1%. Mozda oni grese u svojoj proceni, ali eto, imaju svoju racunicu..

• Author
5 minutes ago, Delija67 said:

Ako Evropski NBA klubovi ne budu ravnopravni sa Americkim to ce i dalje biti samo rebrendirana Evroliga, drugorazredno takmicenje za igrace koji nisu dovoljno dobri za NBA. Ako budu ravnopravni, pa ucestvuju na draftu i mogu da prave trejdove sa pravim NBA timovima onda je to druga prica, ali nesto sumnjam da ce do toga da dodje.

pa ako bi bilo vise para, onda bi i ugovori bili veci, samim tim dovodili bi se bolji igraci nego sada, tj. neki "granicni" nba igraci bi lakse dolazili u evropu, posebno ako bi ta liga imala nba pecat. velika je to stvar, da se ne zajebavamo. samim tim putovalo bi se carterima uvek i svi ostali uslovi bi bili daleko bolji nego sto imaju sadasnji evroligasi.

Edited by Nikodije

1 minute ago, Nikodije said:

pa ako bi bilo vise para, onda bi i ugovori bili veci, samim tim dovodili bi se bolji igraci nego sada, tj. neki "granicni" nba igraci bi lakse dolazili u evropu, posebno ako bi ta liga imala nba pecat. velika je to stvar, da se ne zajebavamo. samim tim putovalo bi se carterima i svi ostali uslovi bi bili daleko bolji nego sto imaju sadasnji evroligasi.

Apsolutno, ali apsolutno nema šanse da Evropa bude konkurentna NBA i da joj krade igrače, a pod okriljem NBA. Nivo evropske košarke će ostati tu gde je i sada, najviše što timovi nove lige mogu da se nadaju je da imaju profitabilnu sezonu.

NBA u sve ovo ulazi sa jako malo rizika, jer čeprkaju po tuđem dvorištu po principu ako prođe prođe. A igraju se jer su upali u neki stalemate oko ekspanzije u svojoj ligi, i treba im da izmisle neku toplu vodu kako bi podigli vrednost svoje lige, odnosno svojih franšiza.

• Author
1 minute ago, goofs said:

Apsolutno, ali apsolutno nema šanse da Evropa bude konkurentna NBA i da joj krade igrače, a pod okriljem NBA. Nivo evropske košarke će ostati tu gde je i sada, najviše što timovi nove lige mogu da se nadaju je da imaju profitabilnu sezonu.

NBA u sve ovo ulazi sa jako malo rizika, jer čeprkaju po tuđem dvorištu po principu ako prođe prođe. A igraju se jer su upali u neki stalemate oko ekspanzije u svojoj ligi, i treba im da izmisle neku toplu vodu kako bi podigli vrednost svoje lige, odnosno svojih franšiza.

jesi li siguran da nba nece sama da pogura neke igrace ka nba evropi, tako sto ce, sta znam, ukinuti two way ugovore, g ligu ili nesto slicno kako bi igrace usmerili ka svom novom proizvodu u evropi?

16 minutes ago, Nikodije said:

Moramo da ponudimo kao Evropa i Evroliga nešto bolje jer NBA želi od sporta da napravi biznis, što nije loša ideja"

ponudimo brzo sutiranje trojki sa 15 metara, dok te navijaci gadjaju upaljacima od sundjera, koji ne mogu da povrede, vec samo zaplase.

8 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

A sto bi onda NBA uopste i dolazila na evropsko kosarkasko trziste ako je tako siromasno? Oni ocigledno ne smatraju da jeste, stavise procenjuju da vredi vise milijardi, a da EL nije u stanju da valorizuje ni 1%. Mozda oni grese u svojoj proceni, ali eto, imaju svoju racunicu..

Немам представу. Очигледно је да циљају највећа тржишта, Лондон, Париз, Берлин, Милано.. Проблем је само што људе у тим земљама не занима кошарка у проценту већем од неколико. Мислим може некакав Лондон можда и да напуни халу с обзиром на то колики је то град и колико различитих националности има тамо, али то је небитно генерално, Енглезе нећеш заинтересовати за кошарку да је прате масовно на тв-у шансе нема (а ни Французе, Немце, Италијане, па ни Шпанце). И како и од чега ће тачно такав клуб / франшиза да се финансира појмам немам.

Кад кажем финансира мислим да се све то подигне на неки виши ниво, овако крпљење и пресипање из шупљег у празно већ имамо и без Нба.