October 29, 2025Oct 29 Sledece kolo dolazi nam Barsa, jos jedan u nizu protivnuka koji nam ne odgovara i dolazi u najgorem mogucem trenutku.
October 29, 2025Oct 29 50 minutes ago, 1n54jd3r said:Jebes ovo. Bolje biti underdog sa skromnim budzetom pa se radujes kao malo dete kad se jednom u 5g uguras u top8. A ne ovo superhik ludilo sa ulupavanjem desetina miliona evra, lozenja da se moze jako do samog kraja, a na kraju se kvalitetno prdne u cabar.I tata bi sine. To je kako tako išlo u TNT godinama, i ranije, nema više ništa od toga.
October 29, 2025Oct 29 Ako se gleda kroz prizmu novca, Evroliga je potpuno besmisleno takmičenje i ne postoji smislena strategija u tom smislu. Kome je do novca taj ni ne pomišlja da se upušta u tu skupu avanturu. U kontekstu blizanaca kojima minus po naređenju pokriva Vučićeva oligarhija je taj aspekt potpuno irelevantan. Nek ulupaju što više što se mene tiče, kad odu svakao neće ostati kamen na kamenu i kretaće se od početka. Do tada treba gledati samo strogo sportski deo ili potpuno ignorisati ako se nema stomak. Ja imam stomak i navijam da i jednima i drugima daju po 100 miliona da se Obradović i gospodin Obradović igraju.
October 30, 2025Oct 30 Ne znam da li je bilo ali Ostojini Litvanci su poprilično u pravu (gledati samo dok ne krenu da pominju Fantazi, posle nema šta da se čuje)
October 30, 2025Oct 30 Meni je rad Zorana Savića misterija - koliko je odgovornost njegova, a koliko Željkova. Juriš Mirotića, dobiješ Kaminskog - to je postao model Partizanove doselekcije. Celo leto se zaluđujemo ocvalim princezama, a onda jurimo mitski NBA kat da nam direktno sa oblaka siđe neka crna Meri Popins i reši stvar. Dotle - niti treninga, niti igre. Samo gomila praznih priča. Svi EL klubovi su putujuće bolnice, ali jedino KKP proklinje sudbinu i baca se kamenjem na Boga kad se povredi jedini kreator. Patimo od hroničnog kašnjenja, a možda i krštenice.
October 30, 2025Oct 30 8 hours ago, Jimmy Kowalski said:Sa skromnim budzetom mozes da prodjes kao Alba i Asvel. O top 8 mozes samo da sanjas, a opet si ulupao neke milione. I na kraju izadjes iz lige..U principu, svi u EL ulupavaju milione, neko vise, neko manje.skromni budžeti će, ako već i nisu, biti zabranjeni. odnosno moraće da se ima neki minimum, koji nije mali. verovatno je tako i sada, pa ne verujem da bi mogao u sezonu da uđeš sa budžetom od 2 milionate sirotinjske rapsodije, poput naše s početka ovog stoljeća, su očigledno stvar prošlosti. time se manje više brišu i razlike između timova, ti neki nazovi identitetski faktori i lokalne specifičnosti, odnosno sve će da se zaravna, manje ili više. razlika između nas i komšija npr. ili nekog drugog EL kluba u tom konceptu ne postoji, tamo brdo Amera, ovde brdo Amera (u značenju igrača koji se rotiraju po Evropi svake godine, nebitno je državljanstvo) samo jedni nose crveni, a drugi crni dres, a treći zeleni. pa sledeće godine mogu da se zarotiraju, nova tura, nova avantura. više posao, manje strast. a posao je tu da se odradi i da idemo kući. naravno, ako nekome pođe za rukom da probudi tu neki strast u rosteru, rastu šanse za uspeh.tako da nije pitanje dal ćeš da imaš dobar budžet, već šta ćeš sa njim da radiš. pa se svodi na veštinu sportskog sektora. odnosno, nije sve jedno dal će ovim sektorom da ti upravlja neki Bepe Marota ili npr. neki Ivica Kralj. opšti utisak je da naš sportski sektor deluje prilično autistično i nesnađeno, pošto se konstantno vrtimo u krugu istih problema.
October 30, 2025Oct 30 ted me nepogresivo gadja u ganci zivac; jutros "sirotinjska rapsodija", sinoc, "simpaticni underdogs" :/ niste vi nikome bili simpaticni, tu racunam mozda i zarka zecevica.
October 30, 2025Oct 30 govoriš u ime svih......treba da promeniš nik u svini, ispod stavi "ne Sidni" da ne bi dobijao nepristojne ponudedaj to punomoćje da vidim
October 30, 2025Oct 30 Naš problem je u tome što smo se mi prešaltali sa Duletovog spartanskog sistema, koji se zasnivao na mladim igračima, odličnoj kolektivnoj odbrani i poradjanju poena u napadu, na sistem milionera koji ulupaju pare u gotove igrače koji nemaju zelju da se dokazuju, a koji su i kod nas preplaceni. Sa druge strane protivnici su nam milijarderi koji prvi biraju, pa ti onda ovi nerealni milioni ne znače puno, jer biras ono sto ostane, ili cekas nba cut, kad ti je vec kasno da uigravas ekipu za EL (dobro, nije bas kasno ali je tesko). Meni su za gledanje bile mnogo bolje duletove godine, jer si gledao neke igrace kako napreduju i svake naredne sezone si imao bolji tim, ne tako sto si kupio 12 novih igrava, nego tako sto su tvoji igraci napredovali. Steta je sto tad nismo imali para bar toliko da ne moramo da prodajemo najbolje igrace koje smo napravili za neko relativno smešno obeštećenje. Da nije bilo tih prodaja siguran sam da bi osvojili titulu. Ovo sad je ni tamo ni vamo. Imas ozbiljne pare koje ti nisu dovoljne da dovedeš najbolje igrače, pa onda krpis, pa resetujes tim na par sezona, pa ponovo. A pri tom, mi dovodimo i igrace koji su karijeru proveli kao trece opcije nba timova, koji u skladu sa tim odradjuju posao i ne sekiraju se mnogo zbog poraza ili svog loseg ucinka. A verovatno i ovo masovno povredjivanje i kod nas i u drugim ekipama ima veze sa tim sto nisu naivkli na ovakav intenzitet utakmica, gde ti je od prve, do poslednje svaka vazna.
October 30, 2025Oct 30 29 minutes ago, Ted said:govoriš u ime svih......treba da promeniš nik u svini, ispod stavi "ne Sidni" da ne bi dobijao nepristojne ponudedaj to punomoćje da vidimdobro, mozda ste nekim litvancima-fetisistima bili simpaticni, generalizovao sam
October 30, 2025Oct 30 dule je imao vreme na raspolaganju kao x faktor za stvaranje igrača(uz svu strast, želju i znanje). u pariz sezoni do playof-a smo u el odigrali 16 utakmica + aba, a ove ćemo samo u deset nedelja kada se igra duplo kolo evrolige + aba utakmice odigrati 30 utakmicanemoguće poređenje, pluskvamperfekattm
October 30, 2025Oct 30 mislm da čovek nije ni poredio, već je napisao šta je njemu bilo lepše za gledanje. i meni je bilo lepše. u to vreme sam jedva čekao sledeću tekmu, znalo se da kad igra kkp sve se obustavlja, ništa se ne propušta. sada nije ni blizu tome, bar što se mene tiče. ima i do broja utakmica naravno, ako nisam mogao da gledam u sredu, gledaću u petak. i tome slično. plus je ono bila više ratnička košarka, kao na život i smrt i to iz pozicije autsajdera. sad je to razvodnjeno, više deluje konfekcijski......ono burger, pomfrit i coca-cola. nekada je imalo okus specijaliteta ispod sača, sa belolučanim, domaćom projom i sjeničkim siromi naravno da poređenje na taj način nije moguće. mogu da se porede eventualno rezultati/postignuća u okviru parametara svog vremena. a jasno je da svako mora da funkcioniše po pravilima koja trenutno važe.
October 30, 2025Oct 30 Romantizuje se to dosta. Jedina razlika je što si se tad nervirao jer je igrač samo loš/glup/mlad, a sad se nerviraš jer je glup/preplaćen/nabeđen.Čupala se kosa samo tako, ali jbg lakše je iz pozicije underdoga i da se zadovoljiš "okrvavljenim kolenima".Uglavnom vidimo svi da ne štima sve kako treba, ali nema iskakanja iz aviona. Znak za vezivanje pojasa aktivan, uleteli smo u malo jače turbulencije.
October 30, 2025Oct 30 48 minutes ago, smooth.Op said:Romantizuje se to dosta. Jedina razlika je što si se tad nervirao jer je igrač samo loš/glup/mlad, a sad se nerviraš jer je glup/preplaćen/nabeđen.Čupala se kosa samo tako, ali jbg lakše je iz pozicije underdoga i da se zadovoljiš "okrvavljenim kolenima".Uglavnom vidimo svi da ne štima sve kako treba, ali nema iskakanja iz aviona. Znak za vezivanje pojasa aktivan, uleteli smo u malo jače turbulencije.Naravno da se romantizuje. Dovoljno je setiti se da je Dule nadimak svinja debela dobio od svojih navijaca kojima je bilo dosta da nam EL vecito bude skola kojoj smo nedorasli. Jer ko bi reko, navijaci su uvek nestrpljivi kada redjas poraze. I da nije bilo PSD-a bio bi i oteran pre nego sto su dosle godine kada smo se i uspesno nosili u toj istoj EL, pa na kraju stigli i do F4.