Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

Pre svega ubija koliko je nepodnošljiv.

Mindi, skloni ga na vreme.

• Replies 18.4k
  • Views 822.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragi moji, ja sam obećala deci uštipke ako Zvezda pobedi, i sad idem da ispunim obećanje. Majka ne laže svoje cigančiće™ Čestitke nam sviju, a najviše @kralj čije jinxovanje je presudilo. ŠEST poe

• Donatas Motiejunas je dogovorio produžetak saradnje sa Zvezdom, saznaje Meridian sport.

Posted Images

1 minute ago, Nikodije said:

gluposti, daj da naučimo nešto & usput se dobro zabavimo

1 minute ago, Nikodije said:

Pre svega ubija koliko je nepodnošljiv.

Nije jedini, jos jedan se ovde ukazao, ali se zapatio i na temi o Miki Aleksicu sa "ja samo pitam...".

Napravite mi spisak.

Najmanji problem za grobarsku moderaciju je da kokne nekoga.

34 minutes ago, Pravednik said:

Baš lijepo neko je našao da ti protivriječi i odmah kreće vrijeđanje (tebi i tvom PR-u), nema potrebe za frustracijom i nervozom.

Razlog sto smo primali veliki broj poena nije samo igranje Jaga, koji igra u skladu sa mogućnostima i načinom na koji je vraćen u ekipu (dao je i više nego što se očekuje, čak je u utakmici u Milanu bio sasvim solidan). Problem je bio u igri cijelog tima tj. padu forme što je i normalno da se dešava u toku sezone. To govori i statistika svih igrača a svi su redom rekli da je do njih tj. loše igre u odbrani koja je stvar volje i zalaganja. Naravno tu ima i dijela krivice u treneru što ranije nije radio fen i klupiranje pojedinih igrača. A da SO nema na to pravo jer mora da titra ..... da bi g.Grejem proigrao, a dotičnom niko ne brani da izađe na teren i pokida jer je onomad rekao da će biti najbolji igrač.

Kada se smanje očekivanja lakše se gledaju utakmice, bar kod nas koji nismo neki veliki stručnjaci već navijači posmatrači. Ali prozivati trenera našeg kluba, koji je to što jeste , da na svjestan način radi nešto što je loše za tim ne mogu da prihvatim. Da nema kvalitet da to primjeti nekako bih i mogao da prihvatim. Smanjite mržnju prema SO, uostalom naš je pa kakav god da je i donio nam je mnogo radosti kao igrač pa i sad kao trener.

Suza suzu stize. Evo, svi cemo da prestanemo da kritikujemo trenera zato sto ti ne mozes da prihvatis. Taman posla da dobijes gorusicu iz neprihvatanja pa da te nosimo na dusi.

Koliko ja vidim nervoza je na drugoj strani jer je došao neko ko ima drugačije mišljenje, "ljuta" je bitka pred nama a cilj vjerovatno isti.

"gluposti, daj da naučimo nešto & usput se dobro zabavimo"

Napokon nešto u čemu se slažemo.

kao znak dobre volje, mogu da ti pokažem trik kako se citira

Edited by uini

14 minutes ago, harper lee said:

Suza suzu stize. Ev

o, svi cemo da prestanemo da kritikujemo trenera zato sto ti ne mozes da prihvatis. Taman posla da dobijes gorusicu iz neprihvatanja pa da te nosimo na dusi

15 minutes ago, harper lee said:

Suza suzu stize. Evo, svi cemo da prestanemo da kritikujemo trenera zato sto ti ne mozes da prihvatis. Taman posla da dobijes gorusicu iz neprihvatanja pa da te nosimo na dusi.

Na dva kraja kanapa smo ali ćemo odvući brod u pravu luku.

I dalje muka sa citatima.

Precenjujes sebe, nikog ne cinis nervoznim vec ljudi po navici pokusavaju da ti objasne svoje stanoviste, s obzirom da je ovo diskusioni forum. Kao i vecina padobranaca dosadices nakon desetak postova, ljudi ce shvatiti da nisi ozbiljan i pocece da te zajebavaju dok im i to ne dosadi. Posle tridesetak postova moderacija ce zakljuciti da si trol i uklonice te odavde a mi cemo zaboraviti da je ovaj nik ikada postojao dok se ne pojavi sledeci. Zato bi ti bilo mnogo bolje da se bavis onim sto ti mislis a ne da tumacis zasto neko drugi misli drugacije. Bilo bi pozeljno i da mozes da argumentujes svoj stav ali odavno sam odustao od nade da ce se takvi diskutanti pojaviti na forumu.

• Popular Post
43 minutes ago, samo_opusteno said:

Ovde ti najbolje prolazi uklapanje u coporativni narativ. Napisi nesto povrsno, genericki, tipa zbog Jaga primamo 100 poena jer ga svi treneri targetiraju (pa zato imamo 9-3 kad igra preko 5 minuta) i dobices poneki plus.

To nimalo nije genericki vec je sustina napada u kosarci. Poenta svakog napada pet na pet u kosarci je ili da pronadje otvoreni sut ili stvori prednost na nekoj poziciji koja ce da se eksploatise. Milano je, na primer, targetirao Nworu iz dva razloga: 1. jer je procena Poete bila da Nwori opada koncentracija i fokus u odbrani i 2. da optereti Nworu kako bi ga umorio i smanjio mu napadacku produkciju. Zvezdan Mitrovic je trazio od svojih igraca da napadaju Davidovca na nasoj utakmici protiv Cedevite. Nije to nista genericki, sve smo to culi na njihovim tajm-autima, prirodno je da ce svaki protivnicki trener targetirati slabe tacke protivnicke odbrane. I to nema veze s tim koliko je igrac kvalitetan, mi smo u Beogradu protiv Monaka stalno napadali Dzejmsa koji je jedan od najboljih igraca Evrolige ali je defanzivno liability.

Razlika izmedju Nwore ili Dzejmsa i Jaga ili Davidovca je u tome sto nama ili Spanulisu Nwora i Dzejms donose skoro 20 poena u proseku pa ih krijes u odbrani jer kompenzuju na drugoj strani. Jago nam donosi velicanstvenih 3 poena, 2.5 asistencija i manje od jednog skoka po utakmici a rekordni indeks ove sezone mu je 6 protiv pola tima Baskonije koju smo resili 15 minuta pre kraja utakmice. Cak i to bi bilo OK da nemas igraca na klupi koji potencijalno moze da ti donese vise (zato si ga kupio) ali mu ne dozvoljavas da igra i stekne kakav-takav kontinuitet nego ga vucaras s ekipom preko pola Evrope da bi ti odigrao ravno 0 sekundi na dve utakmice, od kojih smo na jednoj imali kontrolu rezultata od pocetka do kraja. Ja stvarno ne znam koliko puta treba da se napise da bi neke tvrde glave razumele, niko ne tvrdi da bi Grejem porobio, davao 20 poena po utakmici i bio nas najbolji igrac kad bi dobio pristojnu sansu da igra i pokaze sta zna, samo se pitamo zasto igrac koji je za ciglo 15 minuta protiv Olimpijakosa pokazao vise (9+4+4) nego sto bi Jagu uspelo protiv reprezentacije beogradskih gimnazija tu sansu ne dobija iako je sve vreme u sastavu. Sta dobijamo time sto je Grejem presedeo na klupi celu utakmicu protiv Zadra koju smo dobili sa pola snage?

@harper lee If I may samo malo dopuna na ovo što si napisao a sa čime se slažem. Problem je i u tome što u Monaku uz Jamesa igra 4 odličnih atleta defanzivaca koji ga pokriju. A kod nas na Yaga u petorci neretko dođe još po neki u najmanju ruku osrednji defanzivac.

Dakle, Yago kao takav ne bi bio problem pod dva uslova, prvo si već pomenuo a to je da je daleko bolji skorer, a drugi je da imamo defanzivne rotacije u kojima drugi pokrivaju njegove slabosti.

• Popular Post

Ja stvarno ne znam agendu oko Grejema i Jaga. Nisam sa njima na treningu, ne čitam lekarske izveštaje. Od podataka imam samo ono što vidim na utakmici i izjave koje pročitam pre ili posle meča.

Ali...

Meni je recimo neverovatno da Obradović izjavi ono o igraču što je izjavio, da Jago razume evropsku košarku a Grejem ne. Sve i da je tako (a nije) to jednostavno ne sme da kaže. Bilo koji menadžer u bilo kom poslu kada bi ovako nešto rekao za svog podređenog ne bi više bio ni menadžer i ne bi više ni radio.

A zašto nije? Pa nije jer Jago kada uđe u igru podigne nam timske TO sa prosečnih 16,6% na 22,3% (da da 22,3%) a čim izađe iz igre nama TO padnu na 15,3% Šta bi tek radio da kao Grejem ne razume evropsku košarku. Drugi naš košarkaš koji tako negativno utiče na timsku igru je pogađate Uroš Plavšić :) sa 21,8% (kad nije u igri onda je uobičajenih 16,4%). Treći je Miljenović sa 19,2%(opet 16,4% kad nije u igri)

A zamisli Grejem sa svim nerazumevanjem igre, kada je na terenu, unapredi nam timske TO i njegov procenat je okruglo 15% a kad igramo bez Grejema onda je 16,8%. Pravi plejmejker. Kada je on na terenu najmanje gubimo lopte. Bar na ovih 80 min koliko je igrao. Možda je na treningu drugačije

Kao recimo Kodi, on kad je na terenu timski TO nam je 15,8% a kad je van terena onda je 18,9% (sreća pa ga ne menja samo Jago nego i Batler i Grejem u 80 min ove sezone)

Takođe kada je Jago na terenu protivnički TO padaju. Manje protivnici gube lopte kada on igra jer nenadano dobiju dobra rešenja u napadu.

Sa timskih 17,3% TO kada Jago igra padaju na 15,8% a kada on ne igra skaču na 17,7%. On je drugi najgori igrač po ovom parametru. Prvi najgori je Plavšić. Ono što je problem je što je Jago rezervni plej a Plavšić je svakako 5-ti centar i neće više ni ulaziti u igru.

eFG za Jaga je 29,5% (gori je od 91% igrača u EL) a Grejem je sa očajnim šutem na 33,3% (gori je od 89% igrača u EL)

Kada bi situacija bila obrnuta i Jago leteo iz igre na prvu grešku koju napravi a Grejem imao slobodu i podršku trenera verujem da bi ove razlike bile još veće.

Sve ovo je ono što se vidi i očinjim vidom, ali je lepo i kad brojke kažu isto. Kako ovo vidi prosečan navijač, verujem da mnogo bolje vide i Obradović i stručni štab. A što se ponašaju kako se ponašaju, što daju izjave kakve daju, to mi je već misterija.

1 hour ago, Pravednik said:

Igrao je sasvim dovoljno da pokaže šta i koliko može, i nije ništa pokazao. Dobiće on još prilika i na njemu da pokaže i dokaže da treba da igra.

"Odakle ti ispade rođeni - ''smanjite mržnju...'' lolol , fucking informer podmetanje."

Ovo nema nikakve veze sa nakazom sa informera, opušteno vrijeme će pokazati šta se tačno dešava sa Grejemom i zbog čega ne igra. Uzmite u obzir da su ti amerikanci svi čudni prvu sezonu.

Klasični informer. I ovo boldovano je dojajno, ovo postaje sve zabavnije... fantom

8 minutes ago, JPM said:

@harper lee If I may samo malo dopuna na ovo što si napisao a sa čime se slažem. Problem je i u tome što u Monaku uz Jamesa igra 4 odličnih atleta defanzivaca koji ga pokriju. A kod nas na Yaga u petorci neretko dođe još po neki u najmanju ruku osrednji defanzivac.

Dakle, Yago kao takav ne bi bio problem pod dva uslova, prvo si već pomenuo a to je da je daleko bolji skorer, a drugi je da imamo defanzivne rotacije u kojima drugi pokrivaju njegove slabosti.

Ma, OK je to, da svi mogu da odbrane sve utakmice bi se zavrsavale 0:0. Poenta je da mozda ima nasusne potrebe da nas Jago uveseljava svojim igrama jer nemamo drugo resenje ali mi drugom resenju ne dozvoljavamo da igra iz razloga koje je Obradovic pokusao tako vesto da objasni par puta da se i sam zapetljao u gomilu nebuloza toliko da je razumno posumnjati da pravi razlog ili ne postoji ili se iz nekog razloga krije. Sa stanovista logike je tesko objasniti zasto je Grejem posle one utakmice protiv Olimpijakosa kad je na trenutke pokazao odredjeni potencijal kao nagradu dobio klupu (tacnije bednih 14 minuta) dok je Jago plesao 23 minuta a Kodi nije ni igrao. Posle te utakmice Obradovic je izjavio da Grejem fizicki nije spreman a kad su novinari, vodeci se tom izjavom, pitali Grejema do kojeg nivoa je spreman covek je zbunjeno odgovorio da je fizicki spreman 100% ali da igra onoliko koliko trener misli da treba da igra.

Nama taj igrac ocigledno treba ali zakljucak je da Obradovicu taj igrac ocigledno ne treba jer radi sve sto moze da ga ugasi. Zasto, to samo on zna.

Edited by harper lee