Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

FK Partizan 2025/26

Featured Replies

• Author
1 hour ago, April said:

U drugim vestima:

Sinoć bio na nekoj bunjevačkoj svadbi u centru Subotice. Veselo, fini ljudi. Svi igraju, svi pivaju. Usred svadbe, ničim izazvano, cela sala, bez izuzetka :

DARIVAĆU SVE ŠTO SE DARUJE

SVE ZA LJUBAV, SVE ZA PARTIZAN

Isto ja tako bio na svadbi, mladozenja zvezdas i zapevali neka bog da srece, da se vrate dani, slavni dani nase proslosti, da i deca nasa na marakani raduju se svetskoj tituli. I mene uhvatili, sta da radim, morao sam da pevam, a i lepa je melodija. Ima i snimak kako se veselim

• Replies 3.1k
  • Views 135.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Laka lova. Nadam se da je jos neko ispratio. Bedna kvota doduse

• specijalna majica za danas

• Bio sam na ivici da ne odem sinoc zbog sramnog odnosa vrhuske kluba prema papi fireru ali sam ipak otisao i nisam se pokajao. U sustini sve ste rekli ekstra zanimljiva utakmica, jedan rolerkoster emo

Posted Images

3 hours ago, twisted said:

Jurčević igra dobro sad već u kontinuitetu. Tako dobro odrađuje taktičke zamisli (ubacivanje u prazne kvadrate i poslednju trećinu) da ga je bukvalno milina gledati. Vidim da je preuzeo izvođenje svih kornera dok Natho nije na terenu. U sjajnoj fazi je Mario i to vam govorim od Aleksandrije.

Да и добро их изводи, мада генерално нисмо превише опасни у прекиду. Синоћ бар је он изводио десне корнере а Вукотић леве, то је капирам и тактички, да л’ хоћеш улазну лопту ил излазну..

3 hours ago, April said:

U drugim vestima:

Sinoć bio na nekoj bunjevačkoj svadbi u centru Subotice. Veselo, fini ljudi. Svi igraju, svi pivaju. Usred svadbe, ničim izazvano, cela sala, bez izuzetka :

DARIVAĆU SVE ŠTO SE DARUJE

SVE ZA LJUBAV, SVE ZA PARTIZAN

Лепо, мада да сад не филозофирам превише али то је један од проблема ако мене питаш, тих пијаних кафанско/свадбарских излива љубави имамо више него довољно, требају нам конкретне ствари као што је долазак на стадион.

На страну што је то конкретно нека неформална ККП / Жељкодервишка песма D

3 hours ago, johan nagel said:

Лепо, мада да сад не филозофирам превише али то је један од проблема ако мене питаш, тих пијаних кафанско/свадбарских излива љубави имамо више него довољно, требају нам конкретне ствари као што је долазак на стадион.

На страну што је то конкретно нека неформална ККП / Жељкодервишка песма D

Meni je kul što je sišlo u narod, atmosfera iz Arene se preliva, dobacuje polako i do JNA

glede atmosfere, blago receno neprijatno, me iznenadila ona radikalski retardirana "pesmica" koja se dosta dugo u drugom poluvremenu ponavljala s juga - sa, ako se ne varam u "refrenu" odvratnim porukama na racun "ciganske dece" i sl. najgore je sto se nekoliko glupana i na zapadu prihvatilo iste, al' ih je, ipak, velika vecina posmatrala s nevericom, tj. wtf izrazima na licu.

znam da je anti-klimaks post, al' prosto da ne ostane ova romansirana verzija price o prelivanju atmosfere, cveticima i ljubavi iz arene - nazalost, ta hard-core, nazovi kop ekipa je znacajno radikalizovana, dziberizovana i sluzbenizovana nakon onih medjusobnih sukoba od pre 20ak godina. ne zivim u zabludi da su oni ranije bili cvecke, al' je tu uvek bilo barem malo nekog duha i humora, za razliku od ovih nedotupavih gnusnosti.

btw, vise se i ne usudjuju da p(r)ozivaju zapad, jer znaju kakvo otpevavanje sledi nazad.

za kraj - najkrindz detalj koji se vrv nije cuo/video u prenosu - uprava nas je na poluvremenu "castila" sa "poklonom", premijerom nove navijacke pesme u izvedbi neznamkoga - tutnji nesto nerazgovetno, mene nevidjeno podsetilo na onu himnu turskih kosarkasa, tacno mi se prikaza oguz savas u svoj svojoj maljavosti, kad neko pored u sevdahu vice - ijaoo, zeljko samardzic! msm se u sebi - stvarno ijao...

Да баш морбидна песма, претерана чак и за стадионске прилике.

А та с разгласа је у извођењу бенда Блицај, пева онај високи тип што је био у Самосталним референтима, имају још гробарских песама, пуштају их понекад на стадиону и у хали

Edited by johan nagel

IMG_1455.jpeg

imao sam i ja saobraćajne nesreće kao klinac, ali su kola današnjih dana značajno bezbednija nego tada. Zato ovo i čitate.

Počivaj u miru Dragane!

MaxBet Sport
No image preview

Srđan Blagojević za MaxBet Sport: Voleo bih da nas pamte...

Retko pokazuje emocije u javnim nastupima i na konferencijama za štampu, predstavlja se kroz svoj tim na terenu. Kada su mnoge legende i bivši asovi obilazili Humsku u širokom luku, on je seo na klupu

Imaju Amerikanci onaj izraz “trust the process”. Koliko još treba da traje Partizanov proces?

– Taj proces se nikad neće završiti. On traje i trajaće i uvek će biti da nešto fali, da nešto nedostaje. Nije to samo u Partizanu. Evolucija je normalna. Zavisi šta mi postavimo kao konačan cilj. U ovom trenutku ja sam postavio kao cilj da želimo samo da napredujemo. Da budemo bolji, da budemo kvalitetniji nego što smo bili na prethodnom treningu. I upravo to što si malopre rekao, proces. Želim da uživam u njemu i da nam proces bude cilj, da nemamo finalnu destinaciju. Da se fokusiramo ne na krajnji rezultat nego na navike, na detalje koje radimo svakog dana, koje mogu da nas dovedu do rezultata. Šta je zadovoljavajući rezultat kao finalni produkt? To je pitanje šta je realno, šta su mogućnosti, zato ne bih u ovom trenutku opterećivao ove mlade momke tim stvarima. Ni javnost ni navijače Partizana pogotovo. Potrebna nam je velika energija, velika posvećenost, velika privrženost, pripadnost, maksimalan trud. I na kraju iskrenost. Da budemo iskreni prema navijačima. Da kažemo šta je realno. Nekome će se to svideti, nekome neće, ali za mene je to jedini ispravan put. Pa ko oseti iskrenost, da ostane, da podrži, da pomogne. Jedna je istina koja je trenutno oko Partizana. Koliko ovi rezultati i eho prijao, Partizan je i dalje u problemima. I to ne malim problemima. Partizan nema velikih mogućnosti, ograničenih je resursa, ali svi koju su trenutno u Partizanu daju sve od sebe da se to što manje oseti, da u skladu sa mogućnostima izvuku maksimum.

Vaši igrači su mahom tinejdžeri. Kako im pristupate? Kako lakše doprete do njih, razgovorom ili na fudbalskom terenu?

I jedno i drugo. Pogotovo u ovom periodu turbulencija u njihovom razvoju. Nisu male. Sve što im se dešava, a ima ih dosta, jako je bitno kako, ne samo ja i stručni štab, nego njihovo okruženje, porodica, agenti, kako svi oni reaguju na ovo što im se dešava. Ova ekipa pre samo godinu dan je igrala utakmicu protiv Novog Pazara na Teleoptiku u Omladinskoj ligi i izgubila 2:1. I borila se za opstanak. A sada samo za godinu dana, igrali su Evropu, svi ih hvale i tapšu. Mora svima da bude jasno šta oni prolaze za godinu dana. I da sve to može da utiče i na njihovu psihološku stabilnost. Ne očekujem da budu stabilni kao odrasli ljudi. Ali sve su to pozitivni momci, koji hoće da slušaju, koji imaju volju, imaju želju. I kad naprave grešku, to nije plod negativnih misli ili neke njihove promene. Da ima puno posla, ima. I na terenu i van njega. I mi svaki dan pokušavamo da vršimo uticaj i preventivno. Svaki član stručnog štaba ima određeni broj igrača za koje je zadužen, za te neke razgovore. Pokušavamo da držimo sve to pod kontrolom. Karakteristika grupe je da se razbije. Koliko god izgleda da je sve sklopljeno, već sutra može da ode na drugu stranu. A posao trenera je da to skuplja i lepi.

Koliko pratite metodologiju rada poznatih trenera? Po senzibilitetu trenerskom, da li ste bliži Gvardioli u toj njegovoj opsednutosti detaljima, da li ste možda bliži Murinju i njegovom makijavelističkom pristupu ili možda Anćeloti kom je baza izvanredan odnos sa igračima? Čemu ste najbliži?

Pratim naravno odavno. U današnje vreme je lako dostupno. Lakše je trenerima, mnogo su edukovaniji i brže smišljaju odgovore. Ranije je bilo dovoljno da trener bude organizovan u smislu trenažnog procesa, onda posle toga su svi počeli to da rade. Onda je počela da dominira taktika. Neke stvari koje bi mogle da poremete protivnika. U današnje vreme svaki trener to ima. Sada su u pitanju detalji. I metodologija rada, kako što brže što pre, da se implementira ideja u igru svog tima. Razvijao sam se u tom smeru, pratim i sada, lako je dostupno. I kroz video snimke i knjige. Informacija ne znači znanje, znanje je kad sve to pretvorite u trenažni proces. Kako složiti informacije i pretvoriti u produktivniji trenažni proces. Više sam okrenut trenerima koji rade stvari koje su drugačije, neobičnije. Na mene veliki uticaj imaju treneri koji su inovatori, koji pokušavaju više da grade, nego što ruše i treneri koji pokušavaju kroz nadmudrivanje, kroz stvaranje prednosti na terenu – da li je to numerička, da li poziciona, dođu do prednosti u odnosu na protivnika. Definitivno Gvardiola, za koga smatram da je uz Krojfa, Gvardiola je njegov učenik i Saki u Milanu, to su treneri koji su bili ispred svog vremena i koji su doneli nešto novo i usmerili razvoj trenerske struke u jednu stranu. Pa su se nadovezali mnogi treneri na tu priču – Slot, De Zerbi, Arteta…

Primetili smo jednu stvar u igri Partizana, a to su zanimljivi ofanzivni prekidi. Zašto ne koristite češće te neke minijature koje umeju da zbune protivnika?

– Mi radimo prekide pre svega na osnovu analize protivnika, odnosno kako ih protivnik brani. To je jedan segment u kom vidim prostor za napredak. Zahteva vreme, kao i sve ostalo, da bi bilo kako treba. Mi u svakom trenutku imamo pripremljene prekide, kornere, skraćene kornere. Nekad se izvede kako treba, nekad igrač neki zaboravi koja mu je uloga u tom trenutku, pa onda zbog toga ne prođe. Ili se tehnički ne odradi kako treba. Tri ili četiri kornera su spremna za svaku utakmicu. U zavisi od toga da li je zona, čovek čoveka ili kombinovano, gde vidimo gde su slabosti. Na primer, protiv Radnika nas je poremetio korner jer prvi put nisu ostavili dva igrača gore. Morali smo da se adaptiramo. Imali smo par improvizacija na to.

Od koga ste “ukrali” nešto poslednje, nešto što ste videli, pa impelmentirali u vašu igru?

Dosta toga ima veze sa ulaskom u igru, odnosno sa prvom trećinom terena. Ima dosta zanimljivih ideja, načina razmišljanja. Kod prekida takođe. Učenje nije samo gledanje nekih velikih trenera. Dosta možete da vidite od protivnika. Malopre sam pomenuo Kokovića, neka rešenja su mi se svidela. Pa onda Oleksandrija, njihova neka ideja kako su nameštali ulazak u igru i ideja koja kad se razloži jako lepo izgleda, pa smo i odatle nešto uzimali. Jako mi se svidelo kako je Dinamo Moskva igrao defanzivu protiv nas. Strukture, pomeranja, intenzitet visokog presinga. To mi je bilo jako zanimljivo, to smo isekli i pripremili, ali trebaće nam više vremena da to implementiramo. Iz svega može da se nauči. Nekad se desi da igrači da na treningu ili na utakmici igrači urade nešto dobro, a meni da ideju – e ovo bih mogao da uvrstim u neke standardne obrasce. Nije mi palo na pamet, ali igrači su to sami uradili.

Да се не заборави олако да је овај човек био на излазним вратима летос, да су му махнито тражили замену до последњег момента, па кад су га издували, тек онда су му дан пред почетак припрема продужили некако уговор на још једну годиницу.

А једна од жеља им је био извесни Керкез који сада са великим успехом предводи Цска из Софије

9900D531-A97B-45CF-80A2-505916951DCB.jpeg

Može samo Milošev otac

To kažeš samo da bi ti stalno igrao

Kad smo već kod CSKA, dolaze nam Bugari u subotu na stadion, mlađe kategorije igraju utakmice sa CSKA Sofija ceo dan

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.