Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

Kad bi mogli vratiti Hvanga, to bi bio potez decenije.

• Replies 6.5k
  • Views 301.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

Zato sam i kopao statistike i po medicinskom kartonu. U ovom trenutku nema teorije.

Nameracih se da pogledam expected Vladu, volim posle pobeda da poslusam sat ipo njegovih opservacija ali nema ga iz nekog razloga.

Jako siromasna ponuda fudbalskog kontenta, nema gde da se kanalise energija.

Ne bih da kvarim raspoloženje, ali Lil je u 2026. godini, na 10 mečeva, dobio samo Frajburga 1:0.

Uključujući sinoćni meč skupili su 7 poraza i dva remija. Šuška se da je pukla ljubav na relaciji predsednik-trener i da je već posle Selte (poraz 1:0 sa igračem više) bila očekivana pedala za Ženesija. Igleda da on hoće obeštećenje, a klub baš i ne mari - i sa ovako užasnom zimom još su konkurentni za Evropu.

Bruno Ženesio je očigledno podcenio naš tim, pa je na klupi ostavio Bentaleba i Tiago Santosa, naravno obojicu je uveo odmah na početku drugog.

Sinoć je na desnom beku 90 min (umesto Tome Muniea) igrao Ajub Buadi, inače zadnji vezni koji je na radaru najvećih klubova Evrope. Dete od 18 godina za kog je pisano da ga je Arsenal "oteo" Čelsiju za 60mil (mada ništa nije zvanično, još).

Što reče Nautilus, nismo grickali nokte kao dok smo gledali Milojevu Zvezdu, iako nisam ljubitelj Dejana Stankovića, sinoć je baš odigrao sa mudima i samo ostaje žal što nije bilo ubedljivije.

Moze jednom, moze dva puta, ali ako 5x pobedis u Evropi u kratkom vremenskom periodu sa identicnim rezultatom (1:0) , od toga 3x na strani, tesko da tu ima slucajnosti. Ono sto je vidjeno protiv Malmo-a, vidjeno je i sinoc u dobrom delu utakmice. Plus smo imali i veoma dobru utakmicu i sa Seltom koji je top 8 ekipa u Spaniji. Nema ovde nikakve slucajnosti, ali isto tako i roster je ozbiljan, ma sta mi mislili i kritikovali ( nekad i sa pravom, jer zaista neki transfer potezi bodu oci i najblaze receno su veoma upitni ), ovde ima i iskustva i talenta. Rade De Krujne - kad se setim sta se pisalo " Navijaci Fenera u delirijumu, jedva cekali da ode " i slicne price, a covek je godinu dana pre nego sto je dosao kod nas, igrao 1/2 LS, verovatno na lepe oci i uspeo da zamadija strucni stab Milana.

Tesko da bi neki bataadjorista izveo ovakav tim, a o postavci i da ne govorim. Dejan jeste bio ne tako davno kod nas, ali je u medjuvremenu nesto i naucio, a i na privatnom planu je mnogo promenjeno kod njega, koliko znam razveo se pa ozenio opet i dobio cerkicu prosle godine, to moze u velikoj meri da promeni unustrasnji mir i fokus kod coveka.

Edited by gorance

A pljuvačina po Stankoviću kad je objavljeno da se vraća?

22 minutes ago, Moća said:

Pljuvacina se odnosila prvenstveno na cinjenicu da je mega caci i ona i dalje ostaje kao sto ostaje njegovo neimarstvo na Slaviji.

22 minutes ago, Moća said:

Ne samo pkjuvačina, već ista osoba koja voki da piše pasivno agresivne čaršafe je bio prvi koji je em branio Miloja, pa posle pljuvao. Pljuvao po Stankoviću, a sada opet piše pohvalno sa standardnim “zaboravio više fudbala nego…”.

I sve u krug.

Ko, Harper?

Jebem li ga, ja kod njega ne viđam nepotkrepljene ocene od kako je foruma. Treba uzeti u obzir da smo mi svi stručnjaci od razonode i da imamo slobodu da izvlačimo zaključke koji su neretko i veoma površni i ishitreni. Na svu muku, nekada se sa Harperom nisam slagao po pitanju većine fudbalskih stvari, sad bih mogao da stavljam blanko plus jedan na sve što napiše. Sad da li sam ja zaboravio, on naučio, ja naučio, a on zaboravio, druga je i potpuno irelevantna tema.

Evo baš me čudi da nije registrovao Lučićev doprinos juče. Nisam imao ni najmanje sumnje da će Stanković ovoga da ga drži na terenu dok može da stoji na nogama, a i zamenio ga je kad je počeo da otkazuje i dobio žuti. Čak sam se kladio sa drugarom da neće da ga menja u onom prvom cugu, kad su izašli Duarte i Enem. Ubacivanje Kataija umesto Lučića bio bi skroz pacerski potez, pritom Lučić mi je jedan od neomiljenijih igrača, ali mu je našao mesto u formaciji i ulogu u kojoj može da bude koristan, sve i da je na mrš u mp3 sa loptom.

Ma nije do pojedinca, već smo svi takvi. Jednom je samo nebo granica, na prvi loš rezultat je pljuvačina.

Ja sam bogami vrlo oprezan sa ovom najnovijom renesansom, ali neću zbog toga da se pravim blesav i ne primećujem razliku u odnosu na jesen.

Lepo je sto u Evropi pokazujemo znake zivota i modernog fudbala, a sve to moze pasti u vodu ako ne pobedimo Partizan u nedelju.

Ovo sto igramo u LE pod Stankovicem je vidni napredak u odnosu na Milojevica, s tim sto i dalje fali igrac umesto Lucica, da li Ivanic kad se oporavi ili Kostov da bude malo ofanzivnije, fali i efikasan napadac.

Meni se svidja formacija sa ofanzivnim bekovima i trojicom pozadi, daje dosta mogucnosti za kombinovanje. Tinkizjan je bar 2/3 utakmice odigrao na levom krilu, a ne na beku i to mu jako dobro lezi. Nevolja je sto u SLS pocinje biranje utakmica, igramo protiv bunkera, tu je Katai koji usporava sve sto moze...

Steta sto nismo dali jos jedan gol, ovako na 1-0 prolaz je blizu, ali nije 100% siguran.

• Author
8 hours ago, kralj said:

Temperamentni treneri poput Stankovića često brzo podignu ekipu jer unesu energiju, autoritet i samopouzdanje u svlačionicu. U klubu koji ima imperativ titule i naviku da dominira u domaćem prvenstvu, takav pristup brzo donese rezultat. Ekipa reaguje intenzitetom, presing je agresivniji, tranzicija brža, oseti se pobednički mentalitet u svakom duelu.

Ne bih previše da mračim, ali gledajući dosadašnju Stankovićevu karijeru, problem nastaje kada se traži kontinuitet i viši nivo taktičke preciznosti, posebno u utakmicama u kojima je ekipa inferiornija. Kad tim nema stalnu inicijativu, pa postanu presudni disciplina u bloku, kontrola prostora između linija i strpljiva organizacija napada. Ako model igre ostane zasnovan pre svega na emociji i impulsu, bez dublje razrade strukture, doći će za početak do oscilacija, a posle neretko sav taj hajp prelazi u nervozu. Mislim da će Mateus, Čupa i Rade biti od ogromne pomoći treneru u tom smislu, jer su najiskusniji i donose sigurnost. Možda i Arnautović uspe da upotpuni tu vertikalnu osovinu, ali za njega ne mogu da tvrdim jer je i sam previše afektan. Deki za početak mora da nađe formaciju, sa Tiknizjanom i Seolom itekako ima smisla da se odluči za 3 nešto nešto, pa polako da gradi. On je kao igrač sve napravio na taktičku pismenost i fizičku spremnost koja bi ovo prvo ispratila. Po logici stvari tu bi trebalo da je najjači, ali do sada u karijeri nije uspeo u tom delu da se potvrdi.

Mi smo sinoc upravo ovako pobedili. Postoji i uvek ce postojati taj sindrom "medenog meseca" kod svakog trenera u svakom sportu ali sumnjam da ce ova ekipa izgubiti takticku rutinu kako vreme bude prolazilo. Zvezda vec dugo ima politiku da u nekoj od linija tima ako je moguce ima ili iskusnog domaceg igraca ili stranca ekstra kvaliteta koji ce da usmerava i kontrolise ekipu na terenu, u ovoj ekipi tu kicmu po linijama cine Mateus, Veljkovic (Rodrigao kad Veljkovic nije na terenu), Krunic i Ivanic. Iz njihovog ugla to je garant stabilnosti ekipe.

6 hours ago, Jesper23 said:

@harper lee Sta se desava sa onim Rumunom sto smo ga ganjali? Super je izgledao, pricalo se da smo ga zavrsili za ljeto.

Ne znam. Trazili su mnogo para pa je ta prica utihnula, nemam pojma da li su dalje nesto pregovarali.

10 minutes ago, kralj said:

Ja sam bogami vrlo oprezan sa ovom najnovijom renesansom, ali neću zbog toga da se pravim blesav i ne primećujem razliku u odnosu na jesen.

I u prvom mandatu Stankovića smo igrali sasvim pristojan fudbal, a sad imamo bolje igrače pa igramo još bolje.

S druge strane, i prošli put i sad igramo LE, dok je Milojević igrao u LŠ protiv najjačih timova u Evropi, gde nikakva taktika nije mogla da nas spase poraza, često katastrofalnih (izuzetak je Liverpul, ali smo i tu imali mnogo sreće i mogli smo da se naprimamo golova).

Sve u svemu, ja sam zadovoljan. Igramo fudbal, vidi se jasna ideja i trenerski pečat. Još kad bi i Terzić sve to pratio i kad bismo bili više fudbalski klub, a manje showroom za mlade igrače koji nose oznaku "for sale" oko vrata, bilo bi extra.

• Author
37 minutes ago, kralj said:

Ko, Harper?

Jebem li ga, ja kod njega ne viđam nepotkrepljene ocene od kako je foruma. Treba uzeti u obzir da smo mi svi stručnjaci od razonode i da imamo slobodu da izvlačimo zaključke koji su neretko i veoma površni i ishitreni. Na svu muku, nekada se sa Harperom nisam slagao po pitanju većine fudbalskih stvari, sad bih mogao da stavljam blanko plus jedan na sve što napiše. Sad da li sam ja zaboravio, on naučio, ja naučio, a on zaboravio, druga je i potpuno irelevantna tema.

Evo baš me čudi da nije registrovao Lučićev doprinos juče. Nisam imao ni najmanje sumnje da će Stanković ovoga da ga drži na terenu dok može da stoji na nogama, a i zamenio ga je kad je počeo da otkazuje i dobio žuti. Čak sam se kladio sa drugarom da neće da ga menja u onom prvom cugu, kad su izašli Duarte i Enem. Ubacivanje Kataija umesto Lučića bio bi skroz pacerski potez, pritom Lučić mi je jedan od neomiljenijih igrača, ali mu je našao mesto u formaciji i ulogu u kojoj može da bude koristan, sve i da je na mrš u mp3 sa loptom.

O, umem ja i te kako da odvalim. Na primer, mislio sam da nam Mateus nije potreban pored Glazera a ispostavilo se da je njegovo dovodjenje bilo potez decenije. Ali o cemu mi pricamo, pogrese Klop i Gvardiola a necemo mi koji rekereativno komentarisemo fudbal, to su sasvim normalne stvari. Samo mislim da politika kritikovanja igraca u realnom vremenu, na osnovu poslednjeg izdanja i bez konteksta, sto je postao manir navijaca Zvezde koji su tradicionalno nestrpljivi i velike su picajzle, nije normalna jer nema veze sa sportom. Video si na prethodnoj strani post na kakve mislim. "Kritikovali smo ga jer je na pocetku igrao lose, sad ga hvalimo jer igra dobro". Ne moze tako da se gleda igrac jer na jednoj utakmici ili u jednoj fazi sezone mogu postojati i postoje brojni razlozi zasto igrac igra ispod ocekivanja i ispod svog standarda. Krunic je tada tek dosao u klub, nije poznavao saigrace, nije imao status u timu, dobio je veliku minutazu posle duge pauze tokom koje nije igrao a kad je taj period zavrsen povredio se i dugo vukao tu povredu zbog koje je neko vreme igrao pod injekcijama.

Na stranu Krunic koji nikada nije trebalo ni da bude sporan jer je svoj kvalitet dokazao, skoro po pravilu se ispostavi da prebrza kritika nikad nema smisla. Erakovic je poceo svoju karijeru u Zvezdi sa dve grozne greske od koje je jednu napravio u derbiju. Uchenu je tukao baksuz neiskusnih i glupih sudija koji su ga kaznjavali za svaki flop protivnika, Rodrigao je izgledao kao zalutali slepac kad god se lopta spusti i pored njega posalje kroz sredinu, ta tri igraca su sinoc spustila roletnu Lilu koji im nije napravio nijednu veliku sansu za 90 minuta utakmice. Sinocnja partija Rodrigaa je objasnjenje zasto nikad nisam voleo Milojevicevu politiku da ne stavlja igrace u pozicije koje su najbolje za njih vec da ih prilagodjava svom vidjenju fudbala i svojoj formaciji, tek sinoc kad su mu bokovi zasticeni i kad je radio kao korektor bez potrebe da napusta poziciju videlo se koliko je dobar igrac. Doslovno je sve pocistio sto je islo preko Erakovica i Uchene, cak je par puta oduvao Zirua u skoku sto nimalo nije lako.

Sto se Lucica tice, ne sporim ja njegov trkacki doprinos ali decko nema pojma i nikad nece imati pojma. Trcao je i Gobeljic pa smo jedva cekali da mu vidimo ledja a on je, za razliku od Lucica, igrao na poziciji gde se i ne ocekuje ne znam kakvo advanced fudbalsko znanje.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.