Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

1 minute ago, Bogotac said:

Aston Vila ako prodjemo?

Aston Vila ili Lion

• Replies 6.5k
  • Views 301.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

• Author
58 minutes ago, Dankan Ajdaho said:

Šta je Milojević uradio ovom timu, kuku & lele...

Nista. Milojevic jednostavno ima mentalitet trenera koji vodi male klubove i postize rezultat na sasvim drugaciji nacin od ambicioznih trenera poput Stankovica koji su ako nista drugo bar igracke godine proveli u pobednickim timovima koji se bore za titule i visoke plasmane. I jedan i drugi su pobedili Lil istim rezultatom ali su navijaci zadovoljniji ovom Stankovicevom pobedom jer smo na prvoj utakmici maltene maznuli pobedu a veceras smo nadigrali Lil i bilo je realno da imamo i bolji rezultat. Milojevic je izvanredan takmicar koji ekipu namesta tako da izmuze rezultat, Stankovic donosi igracima samopouzdanje da mogu da izadju i da igraju protiv svakoga.

Mi imamo veoma skup tim, nije skup kao Lil ali razlika izmedju 10 i 100 miliona je neuporedivo veca od razlike izmedju 85 i 250 miliona, tim pre sto igraci iz najvecih liga najvise kostaju a cesto su i precenjeni. Mi imamo u timu igraca koji je pre par godina bio starter u polufinalu Lige Sampiona, to nijedan sadasnji igrac Lila ne moze ni da sanja, da smo malo bolje izbalansirali tim umesto sto sluzimo za preprodaju igraca pa za koga stigne ponuda taj i ide osmina finala Lige Evrope ne bi trebalo da nam predstavlja neki preveliki rezultat. Takvu ekipu ne dajes treneru kojeg ne zanima da igra fudbal nego samo da na svaki moguci nacin izvacari rezultat. Mene je bolela glava posle Milojeve utakmice protiv Lila, veceras sam gledao mirno jer sam imao utisak da ne mogu da izjednace tri dana da igraju.

Prvi put da nismo nadtrcani, to ni u Bariju nije bilo

Jermen i Seol su iskidali, trcali u 75' kao da je 25'

Ok, tu je jedan kontinuitet, a i ovi igrači su ipak iz nekog drugog cenovnog ranga.

Recimo prvi put vidim da naši igrači, većina njih, osvaja često one ničije lopte u duelima, postavljaju se i anticipira ju kretanje lopte. Ranije to bila muka živa.

1 hour ago, Dimitrije said:

Pa prvo pobedio ovaj Lil, a zatim jos tri uzastopno. Eto to je napravio.

Na zalost posle 20 min sam morao da predajem, Drago mi je da je Zvezda pobedila. A ovde sam dosao da procitam utiske koji su sve negativni. Najvise se pise o Lucicu, pa pomalo o Kataiju a i Avdic se pominje. Da ne znam rezultat, rekao bih da smo fulali.

Mmm, ne. Stativa.

Nekoliko kritika na račun konkretnih gluposti konkretnih igrača.

Ostalo, uglavnom provejavalo zadovoljstvo rutiniranjem protivnika i poprilično smislenom igrom Zvezde. Bez euforije.

Sad, da li Vam se to uklapa u narativ ili ne, to je neka druga priča.

• Author
8 minutes ago, MeanM@ said:

Ok, tu je jedan kontinuitet, a i ovi igrači su ipak iz nekog drugog cenovnog ranga.

Recimo prvi put vidim da naši igrači, većina njih, osvaja često one ničije lopte u duelima, postavljaju se i anticipira ju kretanje lopte. Ranije to bila muka živa.

Ponovicu ono sto pricam od dana kad je dosao, Rade Krunic u prajmu je u tom segmentu igre bio jedan od najboljih igraca na svetu i to bez ikakvog preterivanja a covek ima 32 godine, sto danas za igraca koji zna da vodi racuna o svom telu i nisu neke godine. A kad imas takvog igraca na DLP nije samo do njegovih mogucnosti vec i do komunikacije sa saigracima gde treba da se postave, kada da krenu na loptu, koje linije treba da pokrivaju. Ko je danas uopste primetio da nam nije igrao Elsnik vec Handel (koji je uzgred budi receno odigrao utakmicu bez greske)?

Dovodjenje Krunica za 0 dolara je opasna kradja, nisam mogao da verujem kakve sam komentare citao na njegov racun kad je dosao. Verovatno tih komentara ne bi bilo da smo ga platili 4-5 miliona ali to smo mi, odmah smo zakljucili da je ispusena mustikla.

Tako je i izgledao tek kada je dosao. Podigao covek nivo igre drasticno.

3 hours ago, harper lee said:

Nista. Milojevic jednostavno ima mentalitet trenera koji vodi male klubove i postize rezultat na sasvim drugaciji nacin od ambicioznih trenera poput Stankovica koji su ako nista drugo bar igracke godine proveli u pobednickim timovima koji se bore za titule i visoke plasmane. I jedan i drugi su pobedili Lil istim rezultatom ali su navijaci zadovoljniji ovom Stankovicevom pobedom jer smo na prvoj utakmici maltene maznuli pobedu a veceras smo nadigrali Lil i bilo je realno da imamo i bolji rezultat. Milojevic je izvanredan takmicar koji ekipu namesta tako da izmuze rezultat, Stankovic donosi igracima samopouzdanje da mogu da izadju i da igraju protiv svakoga.

Mi imamo veoma skup tim, nije skup kao Lil ali razlika izmedju 10 i 100 miliona je neuporedivo veca od razlike izmedju 85 i 250 miliona, tim pre sto igraci iz najvecih liga najvise kostaju a cesto su i precenjeni. Mi imamo u timu igraca koji je pre par godina bio starter u polufinalu Lige Sampiona, to nijedan sadasnji igrac Lila ne moze ni da sanja, da smo malo bolje izbalansirali tim umesto sto sluzimo za preprodaju igraca pa za koga stigne ponuda taj i ide osmina finala Lige Evrope ne bi trebalo da nam predstavlja neki preveliki rezultat. Takvu ekipu ne dajes treneru kojeg ne zanima da igra fudbal nego samo da na svaki moguci nacin izvacari rezultat. Mene je bolela glava posle Milojeve utakmice protiv Lila, veceras sam gledao mirno jer sam imao utisak da ne mogu da izjednace tri dana da igraju.

Temperamentni treneri poput Stankovića često brzo podignu ekipu jer unesu energiju, autoritet i samopouzdanje u svlačionicu. U klubu koji ima imperativ titule i naviku da dominira u domaćem prvenstvu, takav pristup brzo donese rezultat. Ekipa reaguje intenzitetom, presing je agresivniji, tranzicija brža, oseti se pobednički mentalitet u svakom duelu.

Ne bih previše da mračim, ali gledajući dosadašnju Stankovićevu karijeru, problem nastaje kada se traži kontinuitet i viši nivo taktičke preciznosti, posebno u utakmicama u kojima je ekipa inferiornija. Kad tim nema stalnu inicijativu, pa postanu presudni disciplina u bloku, kontrola prostora između linija i strpljiva organizacija napada. Ako model igre ostane zasnovan pre svega na emociji i impulsu, bez dublje razrade strukture, doći će za početak do oscilacija, a posle neretko sav taj hajp prelazi u nervozu. Mislim da će Mateus, Čupa i Rade biti od ogromne pomoći treneru u tom smislu, jer su najiskusniji i donose sigurnost. Možda i Arnautović uspe da upotpuni tu vertikalnu osovinu, ali za njega ne mogu da tvrdim jer je i sam previše afektan. Deki za početak mora da nađe formaciju, sa Tiknizjanom i Seolom itekako ima smisla da se odluči za 3 nešto nešto, pa polako da gradi. On je kao igrač sve napravio na taktičku pismenost i fizičku spremnost koja bi ovo prvo ispratila. Po logici stvari tu bi trebalo da je najjači, ali do sada u karijeri nije uspeo u tom delu da se potvrdi.

Fizički smo izgledali čak i dominantno, to nije lako protiv ekipa iz Francuske.

Mentalitet - od početka se vidjelo da smo mirni, da imamo ideju u igri, bez respekta prema protivniku.

Sad se vidi da transfer politika nije toliko katastrofalna i da mnogi igrači imaju dosta za pokazati. Učeni je ovo prirodna pozicija, vidi se da voli da je na strani, ima brzinu da stigne i zatvori, a super je da nije poslednji u liniji.

@harper lee Sta se desava sa onim Rumunom sto smo ga ganjali? Super je izgledao, pricalo se da smo ga zavrsili za ljeto.

Edited by Jesper23

Nadam se da Marin & co prate nekog novog Koreanca, jednoatavno nakon Hwanga i Seola, nezamisliva mi Zvezda bez igraca tog nivoa, sportske kulture, karaktera..

1 hour ago, hrkljush boys_2 said:

Nadam se da Marin & co prate nekog novog Koreanca, jednoatavno nakon Hwanga i Seola, nezamisliva mi Zvezda bez igraca tog nivoa, sportske kulture, karaktera..

A i nekog Holandjanina.

Često se transferi komentarisu preko svake mjere, ali dobro je Marin utegao i transfere i omladinsku školu.

11 minutes ago, beeva said:

A i nekog Holandjanina.

Često se transferi komentarisu preko svake mjere, ali dobro je Marin utegao i transfere i omladinsku školu.

Zar nije Enem iz Holandije?

Just now, tsva said:

Zar nije Enem iz Holandije?

Zato i kažem, nakon Donalda još jedan skoro pa džabe odličan igrač.

Ovo je prva utakmica koju sam ja gledao a koja se tiče ne samo Zvezde, već i bilo kog našeg tima, uključujući EX Yu, gde je naš tim pretrčao tim iz liga petice.

Gulili smo visoki presing 80% meča, što je nešto o čemu nisam mogao da maštam ni u vlažnim snovima.

Mislim da je na sličnom nivou fizičke spreme bila samo šampionska ekipa iz 1991. godine.

I zamišljam Hvanga na mestu Lučića...joj.

Baš sam gledao skoro kako se Hvang drži, ne gledam mnogo fudbala pa se dovijam i informišem po statističkim sajtovima. Uglavnom su mu dve povrede obeležile sezonu, odigrao svega desetak utakmica, ali vidim da je kad je zdrav jedan od nosilaca. Van Persi ga redovno pominje u izjavama.

Meni je on u svakom smislu genijalan igrač. Čak ni na to što je po svaku cenu želeo da ode u jaču ligu ne mogu u njegovom slučaju da gledam posesivno.

Ali nesrećni Jovan Mijatović danas ima 20 godina i igra u Cvajti na pozajmici. Otkupna cena mu je ispod 4 miliona, a ako i ovamo ne proigra verujem da će biti prepolovljena. Greota bi to bilo ne iskoristiti. Baš momak nije imao sreće.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.