Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

Odlicna akcija i odbrana gose posle suta Enema sa 4-5m.

Posle kornera gol Veljkovica

2-0

Kostov 3-0, asistencija Ovusua

Edited by Milosh76

• Replies 6.5k
  • Views 301k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

Ovusu baš prijatno iznenađenje.

Svaki potez mu je školski.

Just now, sigurnost said:

Ovusu baš prijatno iznenađenje.

Svaki potez mu je školski.

Imam utisak da ce Ovusu da se proda za bas dobre pare, steta sto nije visi koji centimetar. Nadam se da ce barem ostaviti lep trag u Zvezdi pre toga.

3 minutes ago, Arthur Kirkland said:

Imam utisak da ce Ovusu da se proda za bas dobre pare, steta sto nije visi koji centimetar. Nadam se da ce barem ostaviti lep trag u Zvezdi pre toga.

Mene je oduševila njegova tehnička obučenost.

Enem, za sada, još jedan centarfor iz edicije "Ne daje".

Osim iz penala

5-0

Zna li iko sta je sa Milsonom, usao protiv Selte, od tada na dvije utakmice nema ga ni na klupi?

Hoce da ga pozajme nekom klubu iz Arabije.

Babika u Turskoj asistirao za gol.

• Author

Nadam se da ce Ovusu biti starter vec protiv Lila.

Same old, same old, kad smo motivisani da igramo bolji smo za pet golova od svake ekipe u ligi, ukljucujuci Partizan i Vojvodinu. Kad igramo preko kurca nismo bolji ni od koga. Danas smo izmedju dva poluvremena imali pokaznu vezbu, po poluvreme za svaku tezu.

Ovusu je ozbiljan igrac. Mlad, dobar tehnicar, brz sa loptom, brzo misli. dobro sutira. U prvom poluvremenu on je bio jedini igrac Zvezde koji je igrao na normalnom broju obrtaja. Ostali, ispod normalnog. Ne znam sta se desilo na poluvremnu da u drugo udjemo orni i motivisani i da pregazimo Pazarce.

• Author
23 minutes ago, sigurnost said:

Enem, za sada, još jedan centarfor iz edicije "Ne daje".

Enem je jedan od vecih ako ne i najveci razlog zasto smo u drugom poluvremenu izgledali toliko bolje iako je ostatak tima bio isti. Vidjali smo vec i ranije koliko ekipa lakse igra sa klasicnom devetkom kad su nam par centarforova bili Ndiaje i Duarte. Enem je devetka, razmislja kao devetka, krece se kao devetka, napada kao devetka, njegovo dvoriste je prostor na 20-25 metara od protivnickog gola da uvali dupe i odigra ledjima ili trci vertikalno da bi izbegao ofsajd i iz te kretnje hvata dubinske lopte. Duarte je napadac za formaciju sa dva napadaca, ima veliki radijus kretanja, vraca se u sredinu i odatle napada prostor po dubini ali kad nema lopti za njega, a obicno nema kad igramo protiv deset igraca iza lopte, samo pravi guzvu u sredini i remeti protok lopte. Drugim recima, Enem nam daje dubinu, kao sto je ranije radio Ndiaje. Povecava duzinu kvadrata ispred protivnickog gola i tako prosiruje prostor koji pokriva tih deset igraca iza lopte pa je svima drugima lakse da kombinuju.

Sto se sansi tice realno je samo kod trece fulao, u prve dve je sutnuo najbolje sto je mogao ali je golman skinuo oba suta prilicno slucajno. To nije problem za napadaca koji u 45 minuta fudbala cetiri puta udje u sansu protiv defanzivno orijentisane ekipe i to prilicno lako. Ono sto moze da popravi je zagradjivanje lopte kad ima igraca na ledjima, mora da nauci da koristi visinu i snagu da telom a ne nogama drzi defanzivca dalje od lopte. Inace mi se dopao kao igrac i na pripremama kad je ulazio, holandska skola je jedna od najboljih kad je u pitanju proizvodnja skolovanih napadaca. Zna da igra, pametno se krece i odlicno prati igru. Treba ga videti protiv jacih ekipa u Evropi ali za nasu ligu je odlicno pojacanje.

• Author
2 hours ago, Arthur Kirkland said:

Ne treba mu veca visina uopste za ono sto igra, tim pre sto izgleda da ima odlican odraz. Ti igraci sa niskim tezistem i brzim nogama su tezak pain in the ass za branjenje, ako imaju iole pristojnu tehniku sve vreme imas utisak da si na lopti i uvek ti izmaknu za santimetar ili delic sekunde. Najslavniji primeri su, naravno, Mesi i Garinca koji su imali neverovatnu tehniku, ali bilo je takvih igraca i sa nista vise nego solidnom tehnikom pa su pravili velike karijere. Sterling mi, recimo, prvi pada na pamet. Ovusu treba samo malo cesce da posecuje teretanu da bi ojacao frame i eksplozivnije izlazio iz duela jer ga je ovako relativno lako oduvati na snagu, sve drugo je tu.

Ono sto je zanimljivo je da ima mnogo, mnogo bolju tehniku nego sto sam mislio. Onaj prijem slabijom nogom kod gola uopste nije bio lak jer je lopta dugo putovala, prebacila celu odbranu i nije bilo mnogo prostora pa je morao brzo da reaguje. Prijem je bio savrsen i sto se tice kontrole i sto se tice tajminga, jedan dodir prijem i namestanje na gol, drugi dodir sut na gol. Bolje nije moglo. Takodje, asistencija Kostovu pokazuje ne samo top tehniku vec i dobar awareness, onako tacno i dobro tajmirano dodavanje spoljnjom iz driblinga i kroz dva igraca koji su mu branili prostor takodje nije moglo mnogo bolje. Dva bas obecavajuca poteza.

Treba ga videti protiv ozbiljne odbrane, Pazar nije merilo.

Nisam ni ja ocekivao bog zna sta, jer se protiv nas nije naigrao, koliko se secam.

• Author
27 minutes ago, Milosh76 said:

Treba ga videti protiv ozbiljne odbrane, Pazar nije merilo.

Nisam ni ja ocekivao bog zna sta, jer se protiv nas nije naigrao, koliko se secam.

A ko je merilo? Barselona?

Igracu trenutne mogucnosti i klasu odredjuju protivnici ali kvalitet na lopti se vidi protiv bilo kojeg protivnika. Vidi se i na treningu, kamoli na utakmici. Nijedna odbrana na svetu ako je postavljena kao sto je bila Pazarova ne bi sprecila gol Ovusua jer je on sve sto je bilo do njega uradio precizno i na vreme, razlika je u tome sto dobra odbrana ne bi bila tako postavljena pa ne bi dosao u situaciju u koju je dosao osim slucajno ili zbog nekog trenutnog pada koncentracije odbrane. Ovusu je jos uvek jako mlad i bez ikakvog ozbiljnijeg iskustva, ima dosta da radi ali ima potencijal.

Lil i Partizan recimo.

Napisao sam isto sto i ti, da me je pozitivno iznenadio. I kod gola i kod asistencije, jer je izabrao najjednostavnije resenje, koje nije ni lako izvesti, jer je igrao spoljnom.

Lil ima ozbiljniju odbranu, a Partizan je derbi, tu se igra i na zelju, ne samo na znanje.

Edited by Milosh76

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.