May 30May 30 Author KillrudderyNa ovome mestu su snimljeni neki od poznatijih filmova, ali to nije nista novo za Irsku, u kojoj se snima puno filmova sa motivima iz Britanije, Skandinavije ili SAD.Konkretno Excalibur (1981) je sniman na ovoj lokaciji kao i "Tjudori"Mesto je predgragdje naselja Brej, nekih 20km juzno od Dablina, u okrugu Viklou.Ovo je posed engleske aristokratije jos od 16. veka, konkretno porodice Brabazon, koji drze titulu Grofova okruga Meath u Irskoj, inace su poreklom iz Lestersira u Engleskoj, a dalje poreklo je neko kontinentalno tipa normansko-francusko.Prvi zamak je napravljen u 17. vekuVila ili zamak, su prosli veliku rekonstrukciju pocetkom 19. veka u stilu Elizabentaskog stila.Kuca se danas moze iznajmiti za svadbe i kada sam ja sam bio tamo bila je svadba. Imao sam dosta jak osecaj iz serije "Successsion" sa svadbe na engleskom ariskratskom posedu, gde sam ja bio neki bedni proleter sa dna kace posto su me terali dalje od kuce, privatna imovina i dogadja, dok je ispred kuca bila hitna pomoc, da li se nekom slosilo ili se predozirao, ne bih znao reci1000003372 — PostimagesPosed je uredjan sa ogromnom bastom, koja se proteze niz brdo koje "gleda" na Irsko more i Vels.Uglavnom, divljanje, ali se vladalo(kralo) nad pola sveta pa se moglo graditi po Britaniji i Irskoj, iako se retko posecivao posed, cest slucaj u Irskoj sa engleskom ili anglo-irskom(protestantskom) aristokratijom ali su otimali zemlju od lokalaca.I za kraj pogled sa brda na ceo posed i okolinu Edited May 30May 30 by Emerald
June 2Jun 2 Author Beclija na kratko u Dablinu,Pab na groblju vazi za jedan od boljih u Dablinu, koliko je to danas istina, vec je pitanje, to je specificno shvatanje zivota i humora od strane Iraca, grobarski pab je otvoren 1833.Inace setnja uz more je upravo Brej i litice, pre koji dan pomenut od mene.Ali nije tacno da se samo avionom moze do Dablina, stavise, postoji autobuska linija Dablin-London(stanica Viktorija), Mancester, a sa Viktorije u Londonu imate autobuske linije za npr. Pariz a odatle do Beograda.Moze i vozom do Beograda, preko Londona, ali je dosta komplikovano, sa mnogo presedanja.Istina je da se vozite dva puta trajektom, ali ne puno. Dablin-Holihed, nekih 3-4h, i Dover-Dankerk, nekih 2h putovanja preko Lamansa. Edited June 2Jun 2 by Emerald