Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

americana - bluegrass - country - dixie - folk

Featured Replies

• Author
30 minutes ago, bios said:

Ko voli Loretu?

Ja volim :-)

Ima intersantna crticu u Ken Burnsovom dokumentarcu kako su percpcije Lorette Lynn i Tammy Wynette u ocima sire publike bile u skladu sa njihovim pjesmama. Kao, Loretta je zajebana i drilba muza, a Tammy je neko ko je lojalan muzhu unatoc svim njegovim manama.

A istina je bila upravo suprotna percepciji, Loretta je imala jednog muza i s njim petoro djece, a Tammy se udavala nekoliko puta, uvijek uz burne razvode (ponovo preprucujem Showtime seriju "George & Tammy", sa Jessicom Chastain i Micheal Shanonom, koji oboje pjevaju u seriji).

I kad je vec rijec o bad ass, i Tammy je to bila. Treba samo pitati HIllary Clinton :-)

• Replies 243
  • Views 7.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Peter Fan
    Peter Fan

Nismo imali ovu stvar na topoku, pa mislim da ga moramo isposhtovati. Vijest o Krisovoj smrti me uhvatila na ukrcavanju aviona iz Tokija za Chicago, te sam onda 12 sati zaredom slusao njegovu i muzik

• wayfaring stranger
    wayfaring stranger

Jel? Nisam primetio. Popraviću. Inace taj boks je kupljen tako sto su poslate pare Glitterhouseu za nesto sasvim drugo, a oni nisu imali pa su ponudili pored ostalog taj boks koji im je tek stigao. Bi

• Ko voli Loretu? Svi volimo Loetu Ja sam relativno skoro skontao kakav je badass ona bila i kako je pokazivala srednji prst, pa nema kome nije. Počev od muzičke industrije, preko Nešvil scene, pa do

Posted Images

11 hours ago, Peter Fan said:

Loretta je imala jednog muza

hmm.. pitam se zasto =)

+

pa ti, lepojko neznana, flertuj sa mojim doolittleom.

coal miner's daughter (1980) - sissy spacek i t.l.jones. preporuka, ako je neko zaobisao.

koliko god da je tuzno, umrla je savrseno dostojanstveno. loretta je jahala muziku jako i do samoga kraja.

i onaj duet sa w. nelsonom - lay me down (album full circle =) ), nije bio the the end, ali ta raskosna juznjacka haljina, sminka, ogledalo i taj ponosni pogled u ono sto ostavlja.

dzibuse... al sam se isro.

• Author
6 hours ago, holden kolfild said:

i onaj duet sa w. nelsonom - lay me down (album full circle =) ), nije bio the the end, ali ta raskosna juznjacka haljina, sminka, ogledalo i taj ponosni pogled u ono sto ostavlja.

Docim Willie i dalje u sedlu.

no, to me podsjeti da jos ovo niko nije bio stavio:

On 26. 3. 2026. at 13:00, Kako god ... said:

the-big-lebowski-the-stranger.gif

Boze, kakva ekipa.

• Author

Da malo promijenimo shtimung, ali da ipak ostane u okviru topika:

Pratim ga dugo, imao problem sa rukom neka bolestina ali istrajao. Spider John Koerner pred smrt ga iscimao da mu ostavi svoju gitaru, bese pod uslovom da je koristi na zivim svirkama, da ne staje heart

On 17. 4. 2026. at 16:09, Peter Fan said:

Da malo promijenimo shtimung, ali da ipak ostane u okviru topika:

Pre godinu, dve slušam sa podeljenom pažnjom u kolima na radiju razgovor sa njim, jer je tih dana imao nastup u mom gradu. U jednom trenutku učini mi da sam čuo kako spominje “Serbian poet Vasko Popa”. Kaže da baš voli da ga čita i da mu je bio inspiracija za pisanje pesama poslednjih godina.

'dan

I ja bi dodao par ovih,Up-beat, da malo dignu atmosferu.

Šalim se... na žalost.

• Author
13 hours ago, bios said:

Pre godinu, dve slušam sa podeljenom pažnjom u kolima na radiju razgovor sa njim, jer je tih dana imao nastup u mom gradu. U jednom trenutku učini mi da sam čuo kako spominje “Serbian poet Vasko Popa”. Kaže da baš voli da ga čita i da mu je bio inspiracija za pisanje pesama poslednjih godina.

Evo ovdje:

No image preview

Shaped by Sound | Iron & Wine: “Anyone's Game" | Season 1

Iron & Wine performs the song “Anyone’s Game,” a playful homage to Serbian poet Vasko Popa.

• 2 weeks later...

umro je jedan klasican kantri autor, david allan coe (86). pominjan je ovde ako se secam dobro, a ne secam se =)

pajtos je bio sa ostalima, od kojih je samo vili legenda - ziv.

a umro mu je na rodjos, ne bas najbolji poklon, jel.

srecan vili svima koji slave.

u glavi su mi par nekih stvari koje sam citao o dejvidu sa raznih blogova; da je voleo johnny acea (ima ona savrsena biografska pesma od dave alvina - johnny ace is dead), ima i tanya tucker, a ima i johnny casha sa pretposlednjeg posthumnog albuma za njega - she used to love me a lot.

nije propustio da bude i govno, pa tako nije uplacivao child support.

klasican outlaw djilkos. nek ide neka njegova pesma veceras.

Edited by holden kolfild

• Author
On 30. 4. 2026. at 9:02, holden kolfild said:

umro je jedan klasican kantri autor, david allan coe (86). pominjan je ovde ako se secam dobro, a ne secam se =)

pajtos je bio sa ostalima, od kojih je samo vili legenda - ziv.

a umro mu je na rodjos, ne bas najbolji poklon, jel.

srecan vili svima koji slave.

u glavi su mi par nekih stvari koje sam citao o dejvidu sa raznih blogova; da je voleo johnny acea (ima ona savrsena biografska pesma od dave alvina - johnny ace is dead), ima i tanya tucker, a ima i johnny casha sa pretposlednjeg posthumnog albuma za njega - she used to love me a lot.

nije propustio da bude i govno, pa tako nije uplacivao child support.

Hvala na lijepom osvrtu.

On 30. 4. 2026. at 9:02, holden kolfild said:

klasican outlaw djilkos. nek ide neka njegova pesma veceras.

Mislim da ovo dobro sazima i lik i djelo:

Experience the remarkable Woody Guthrie All-Star Tribute Concert of 1970, held at the iconic Hollywood Bowl, as it pays homage to America's greatest folk singer.

This extraordinary and vintage historic event, never before seen, brings together an impressive lineup including Arlo Guthrie, Joan Baez, Pete Seeger, Country Joe McDonald, Odetta, Richie Havens, Ramblin' Jack Elliott, and more, showcasing their prime performances.

The star-studded concert served as a fundraiser for the California Chapter of The Committee to Combat Huntington's Disease, now known as the Hereditary Disease Foundation, as Woody Guthrie himself succumbed to Huntington's disease in 1967.

Narrated by acclaimed actors Peter Fonda and Will Geer, this concert was expertly produced by four-time Emmy Award winner Jim Brown.

The accompanying DVD offers an exclusive treat with approximately 10 minutes of bonus material, featuring additional songs and rare rehearsal footage from 1970.

Included performances:

1) "This Train Is Bound For Glory" by the Group

2) "Oklahoma Hills" by Arlo Guthrie

3) "Pretty Boy Floyd" by Country Joe McDonald

4) "So Long, It's Been Good To Know Yuh" by Joan Baez & Pete Seeger

5) "Goin' Down The Road Feeling Bad" by Country Joe McDonald, Arlo Guthrie, Ramblin' Jack Elliott, and Pete Seeger

6) "I Ain't Got No Home" by Pete Seeger & Arlo Guthrie

7) "Do Re Mi" by Arlo Guthrie

8) "Plane Wreck At Los Gatos (Deportee)" by Joan Baez

9) "Ramblin' Round" by Odetta

10) "Roll On Columbia" by Pete Seeger & Earl Robinson

11) "900 Miles" by Richie Havens

12) "Woman At Home" by Country Joe McDonald

13) "The Sinking Of The Reuben James" by Pete Seeger

14) "I've Got To Know" by the Group

15) "This Land Is Your Land" by the Group

• Author

Vrijeme je da obradimo i jednu mladu nadu zanra. Siroj publici mozda poznat po pjesmi "Killers of the Flower Moon", koja je izasla kad i film.

Baš je velika faca Crockett. Rođen i odrastao na siromašnom jugu TX i onda godinama uličario po Dalasu dok nije shvatio šta ume i šta treba da radi. Izbacije dva albuma godišnje. Ovaj poslednji i drugi ove godine je misteriozno nestao sa platformi, ali slušao se danas. Hvala Lancia heart

• Author

trio of the girls from the north country

Edited by Peter Fan