Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trump - drugi dio

Featured Replies

26 minutes ago, Peter Fan said:

Inace ovih 12 mjeseci mi se cini kao permanetna kontraevolucija, da parafraziram Trockog.

MAGA je nekav uopsteni okvir, ali nema jasnog cilja i strategije, osim rusenja postojeceg. Kreiraju se krize kuci i napolju, nikakve permanentne suradnje nema ni sa kime niti u vlastioj drzavi, niti preko. Drzave se dokida, bez da se nesto novo ili bolje proba sagraditi. Saveznici se prave za jednokratnu upotrebu (Orban, Milei, Maloni), bivsi suborci se javno spaljuju ako iskazu protivljenje (MTG, Bobbitova), korisni idoti se pohvaljuju, pa waterboarduju (Lindsey Graham), dojucerasnji saveznici se javno i bez potrebe nipodastavaju (SAD vec ima neogranicenu kontrollu nad Grenladnom), pa se Danska ponizava iz cistog sadizma.

Haos koji je sam sebi svrha.

Kažeš MAGA, ali sve ovo što si napisao važi za Trampa. Permanentni haos, improvizacija uz obaveznim fokus na jednog ili nekoliko neprijatelja je okruženje u kojem se on najbolje snalazi.

A maga kao maga, ako ga gledamo kao America First pokret gde su MTG, Tomas Mesi, možda čak i Benon lica koja ga personifikuju je već pokojni.

Naredni period kad Tramp evidentno gubi moć će najverovatnije biti jako, jako ružan. Još 3 proklete godine…

• Replies 7.1k
  • Views 534.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

ICE hapsi

Izgleda ICE vecinom hapsi zatvorenike, 1 oxymoron zar ne, one koji su trenutno u zatvoru ili se spremaju da izadju.

Kad se to spoji sa onima koje hapse u sudovima, to je vrv velika vecina onih koje uhapse uz 1 disclaimer: pretpostavljam da ih hapse vecinom u sudovima a ne kod kuce, na poslu ili ulici.

Ukratko, mislim da imaju manpower da hapse u zatvorima&sudovima ali ne i manpower da hapse na ulici, dok vozis, na poslu ili kod kuce pa je strah od racija odnosno od “drzavnog fasizma” vrv preteran; naravno, hapsenje kod kuce je sasvim nelegalno ako znaju kako da ih odjebu.

Pa da su bolje izabrali, ne bi morali ovakve stvari da objasnjavaju ( i ne mislim da su odabrali trampa 😀)

16 hours ago, Peter Fan said:

Inace ovih 12 mjeseci mi se cini kao permanetna kontraevolucija, da parafraziram Trockog.

MAGA je nekav uopsteni okvir, ali nema jasnog cilja i strategije, osim rusenja postojeceg. Kreiraju se krize kuci i napolju, nikakve permanentne suradnje nema ni sa kime niti u vlastioj drzavi, niti preko. Drzave se dokida, bez da se nesto novo ili bolje proba sagraditi. Saveznici se prave za jednokratnu upotrebu (Orban, Milei, Maloni), bivsi suborci se javno spaljuju ako iskazu protivljenje (MTG, Bobbitova), korisni idoti se pohvaljuju, pa waterboarduju (Lindsey Graham), dojucerasnji saveznici se javno i bez potrebe nipodastavaju (SAD vec ima neogranicenu kontrollu nad Grenladnom), pa se Danska ponizava iz cistog sadizma.

Haos koji je sam sebi svrha.

Da se radi o borcima za očuvanje prošlosti je jasno od početka. Zato i ove ostale alternative of Britanije do Nemačke ne znaju šta hoće, ali znaju šta neće.

u toku su velike demonstarcije u Minneapolisu, desetine hiljada ljudi su u pitanju.

guverner MN, Tim Waltz, najavio je angazovanje Nacionalne garde za zastitu gradjana od gangstera ICE-a

Edited by 3opge

Stvari se izmiču kontroli. Gradjanski rat nije toliko daleko kako se nekima možda činilo ili koliko god to nerealno zvučalo za Ameriku.

Grad je izdao upustvo kako razlikovati njihove sluzbe od federalnih i naglasio da oni ne proveravaju imigracioni status i ne nose maske:

https://content.govdelivery.com/accounts/MPLS/bulletins/4039c1c

With multiple federal agencies in town, you should be familiar with the unforms worn by City of Minneapolis employees.
Here’s what they look like – from police to animal control.

Nobody in a City uniform will ever ask for your immigration status or participate with any federal immigration enforcement activity. Our officers do not wear masks to hide their identity.

We work for and with our community, not against them.

5 minutes ago, 3opge said:

u toku su velike demonstarcije u Minneapolisu, desetine hiljada ljudi su u pitanju.

guverner MN, Tim Waltz, najavio je angazovanje Nacionalne garde za zastitu gradjana od gangstera ICE-a

Hm, Walc mi delovao kao OK lik kad je bio podpredsednički kanditat, očigledno i ima podršku svojih građana... Vidim da ga vezuju za neki skandal i da se neće ove godine ponovo kandidovati za guvernerea...

Jel' ima šanse da on bude predsednički kadidat Demsa, na sledećim izborima, ako ih bude? I jel' Demsi imaju kog boljeg?

Edited by radisa

3 minutes ago, radisa said:

jel' Demsi imaju kog boljeg?

mozda. ali ce verovatno birati goreg.

"USA always does the right thing after they exhaust all other options."

Mislim da jos nismo dotle dosli, ne nazire se.

Edited by Seabass

Moram da demantujem sopstveni post o ICE da “nemaju manpower”!

Trenutno ih ima oko 22k, nakon sto su zaposlili dodatnih 12k.

Od tih 22k navodno su do 7k onih koje gledamo u medijima; 7k je vrv stara cifra(?)koja je povecana (delom) sa novih 12k.

Ali prave cifre su izgleda ove

kada se ukljuce svi federales koji im pomazu - do 42k ucestvuju u “operacijama” ili barem 25k + 6.1k ICE + novozaposleni ICE.

6 hours ago, dragance said:

Stvari se izmiču kontroli. Gradjanski rat nije toliko daleko kako se nekima možda činilo ili koliko god to nerealno zvučalo za Ameriku.

Masovne demonstracije tu i tamo sa mnogo zrtava; to mi se prividja kao 1 gradjanski rat? Vrv bi se negde i dalje islo u sbux dok se to dogadjaD

Mislim da su drzave mocne da zaustave nasilje u svojim granicama (tu su i feds da razdvoje zaracene strane); ne vidim kako bi se opet stvorila Sever vs Jug koalicija - mnogo smo se pomesali.

Drzavni identitet je mnogo jaci danas (tj. bio bi u slucaju gradjanskog rata) ako zivis u FLA vrv bi te interesovao mir u FLA, probably wouldn’t give a fuck nor would you want to associate yourself with unrest in TX, I guessD

@Bud Stonebraker Niko ne priča o ratu izmedju država za sada. Ali se stvari suviše polarizuju. Zamisli masovne demonstracije, pa ako strada još neki građanin i ICE agent, pa se razbukta, još ako negde lokalna vlast strane na stranu građana. Svašta bi moglo da se desi, ali nadam se da neće.

2 hours ago, Spooky said:

@Bud Stonebraker Niko ne priča o ratu izmedju država za sada. Ali se stvari suviše polarizuju. Zamisli masovne demonstracije, pa ako strada još neki građanin i ICE agent, pa se razbukta, još ako negde lokalna vlast strane na stranu građana. Svašta bi moglo da se desi, ali nadam se da neće.

Mislim da je najporaznije u ovom trenutku to što nastavak po sadašnjem normalnom toku i ne deluje kao tako umirujuća alternativa...

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.