Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trump - drugi dio

Featured Replies

Deranged leftist jbt lol Kako je iskusno osetio levičara JD, metak u glavi jedini clue koji je imao.

• Replies 7.1k
  • Views 534.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Ja samo ne razumem kako je branio svoj zivot time sto je vadio pistolj i pucao u vozaca kola koji kao ide na njega? Zar nije logicnije da samo skoci u stranu? Ovo vise deluje kao vojna obuka ili obuka da se zaustave teroristi po svaku cenu.

Ili zamisli da puca u gumu..

Ma ceo taj USA fazon da policajac vadi pistolj cim neko pomeri mali prst je sulud.

N1 Info RS
No image preview

Policajac koji je ubio ženu u Mineapolisu - veteran iz Ir...

Agent Službe za imigraciju i carine (ICE) koji je upucao ženu u automobilu usred dana u Mienapolisu teško je bio povređen prošle godine u sličnom incidentu.

ABC News
No image preview

Trump says his 'own morality' is limit to his global power

Trump made the comments in a wide-ranging interview with The New York Times.

President Donald Trump reportedly told The New York Times that his "own morality" serves as the thing that could potentially limit his global powers -- adding that he doesn't "need international law."

As part of a wide-ranging interview with The New York Times published Thursday, Trump was asked Wednesday whether there were any limits to his global powers.

"Yeah, there is one thing. My own morality. My own mind. It's the only thing that can stop me," Trump reportedly said to The New York Times.

"I don't need international law. I'm not looking to hurt people," Trump added.

Still, he conceded that his administration does need to adhere to international law.

"It depends what your definition of international law is," Trump said.

Edited by Jeremija

3 hours ago, Verterdegete said:

Koji crni crnokošuljaši. More like Vučićeva komunalna policija. Uradi ovo žandarmeriji ovde.

Odgovorili su ti za oružje, ali da dodam. Mi smo uvek bili policijska država. USA nije ni blizu toga (mada je bilo zloupotreba). Generalno tamo policija nije smela da te zaustavi na ulici i legitimiše bez osnovane sumnje (niti imaš obavezu da nosiš ID karticu - koja nije ni obavezna - postoji samo kao opciona kartica da se ljudi bez vozačke lakše identifikuju u situacijama kada treba dokazati identitet - npr u banci). Saobraćajci ne smeju da te zaustave ako nisi napravio prekršaj.

Hoteli nisu prijavljivali goste policiji, niti je evidencija zaposlenih imala veze sa imigracionim proverama. Dobiješ SSN kao privremeni radnik (preko work and travela ili sezonskog posla npr) i radiš prijavljen desetljećima kao ilegalac.

Mnogi gradovi čak ne sarađuju sa federalnim službama u pogledu legalnog statusa (sanctuary cities) - u smislu ako te lokalna policija (ili druge lokalne službe) identifikuje u sklopu redovnog lokalnog posla - neće ti proveravati status i prijaviti te federalnim službama da si ilegalac. Zato su i ljudi mogli da provedu celi život kao ilegalci - što bi u Srbiji npr. bilo gotovo nemoguće.

U 19 država ilegalci mogu da dobiju i vozačke dozvole.

Trump sa ICE sve to menja i razumljivo je što se ljudi bune.

Edited by Spooky

14 hours ago, Radoye said:

Gradonacelnik Mineapolisa je formacijski nadredjen sefu gradske policije, ako je ozbiljan u ovom stavu a ne samo virtue signalizuje neka mu naredi da njegovi krenu da uklanjaju ICE iz grada.

Prvo sam bila rezervisana prema ovom tvom komentaru.
Posle vidim da živiš tamo, a vidim i drugi nastup tog gradonačelnika na nekom TV gostovanju i bojim se da si u pravu za bold 1-1...

Ako te ne mrzi, i ako znaš, možeš li da mi objasniš hijerarhiju (ako je ima): gradska policija vs. ICE? Smeju li oni njih da izbace iz grada, kako to uopšte funkcioniše?
I zašto su počeli da love ljude ovako kao zečeve, stvarno mi je prva asocijacija Gestapo (mada mrzim drastične analogije sa nacističkom Nemačkom).

Edited by pt 2.0

57 minutes ago, Jimmy Kowalski said:
N1 Info RS
No image preview

Policajac koji je ubio ženu u Mineapolisu - veteran iz Ir...

Agent Službe za imigraciju i carine (ICE) koji je upucao ženu u automobilu usred dana u Mienapolisu teško je bio povređen prošle godine u sličnom incidentu.

Ovaj baja je bio zreo za penziju još odavno, ko zna čega se sve nagledao i šta je sve radio...umesto toga, oni ga šalju u grad gde može da ga trigeruje svaka glupost i eto, žena stradala bezveze jer je on, zbog prethodnih iskustava, usvojio shoot first logiku...užas. Zašto se ovim poslom ne bavi obična policija, šta je tu problem?

4 minutes ago, pt 2.0 said:

Ako te ne mrzi, i ako znaš, možeš li da mi objasniš hijerarhiju (ako je ima): gradska policija vs. ICE? Smeju li oni njih da izbace iz grada, kako to uopšte funkcioniše?

Ne živim u USA, ali znam dosta njihov pravni sistem. ICE jeste federalna policija - jedna od mnogih. Imaju jurisdikciju i mogu preuzeti slučaj od lokalne policije. I generalno bi proterivanje ICE agenata bilo smatrano kršenjem tih pravila.

https://en.wikipedia.org/wiki/Supremacy_Clause

Ali, postoje slučajevi sukoba lokalnih i federalnih vlasti, pa čak i hapšenja federalaca od strane lokalnih vlasti, i na kraju je do sudova da to reše.

Ne postoji apsolutna hijerarhija u smislu da federalne službe direktno naređuju lokalima šta da rade, ili smenjuju lokalne komandante policije.

• Popular Post

Prvo i osnovno je da po pravilima službe ovaj indijanac ne sme da bude direktno ispred auta. Drugo i ništa manje osnovno je da je protokol da se ne puca na auto u pokretu jer je previše opasno. Treće je da je jasno na snimku da žena skreće da ga izbegne, vidi se prilično lako po položaju točkova a i da se ne vidi da je htela da pregazi, pregazila bi ga i posle upucavanja, auto bi jednostavno nastavio pravo. Četvrto je da ne postoji apsolutno nikakva opasnost po retarda koji ženu u pola bela dana lako može da identifikuje kao nepostojeću pretnju. Peto je da je imbecil ispalio 3 metka u nju, od koga minimum 2 sideways.

Ice agenti inače nisu obavezni da nose body cam. Neće biti nikakve kazne jer state ne može da goni federalne agente i tu je Vens u pravu. Navodno ide istraga FBI-a koja svi znamo kako će se završiti. Predsednik, potpredsednik i homeland security secretary su se oglasili lako proveljivim lažima iako postoji jebeni video. A sve i da bude nešto u narednim administracijama tu će Tramp preemptivno da ga pomiluje ko što je Bajden uradio sa svojim sinom i ekipom.

46 minutes ago, pt 2.0 said:

Prvo sam bila rezervisana prema ovom tvom komentaru.
Posle vidim da živiš tamo, a vidim i drugi nastup tog gradonačelnika na nekom TV gostovanju i bojim se da si u pravu za bold 1-1...

I zašto su počeli da love ljude ovako kao zečeve, stvarno mi je prva asocijacija Gestapo (mada mrzim drastične analogije sa nacističkom Nemačkom).

Ne zivim tamo, u Torontu sam, ali dosta prelivaju te situacije i ovamo (to oko treninga policije sto sam pomenuo, nasi su trenirali sa njihovima u USA).

ICE je federalna agencija, pogranicna policija, immigration and customs, najblize bi im bili u Srbiji carinici (mada su ICE kao neki "specijalci" u poredjenju sa regularnom carinom CBP). S tim sto su i pre Trampa umeli povremeno da na unutrasnjim granicama izmedju saveznih drzava postavljaju punktove i kontrolisu imigracioni status i poreklo transportovane robe. No sad je to sve poprimilo ludacke razmere, Tramp im je visestruko povecao broj i po prvi put ih poslao ovako u gradove u lov na ljude. Ono sto je interesantno je da u originalnim ovlastenjima ICE (kad su na medjunarodnim granicama) stoji da Ustav za njih ne vazi jer oni operisu u eksteritorijalnoj zoni dakle na nicijoj zemlji prakticno van teritorije SAD. Otud i ti njihovi kazamati u kojima ljudi nestaju da ih nikad vise ne pronadju - i to nije nista novo, postoji vec decenijama. Ali je novo to sto se oni sada identicno ponasaju svuda u SAD i "nestaju" ljude ne samo sa granice nego i decu iz skola i zene u samoposlugama a evo poceli su i da streljaju po ulicama.

Sto se tice ovlastenja policije - organizacija nije hijerarhijska, lokalnoj policiji naredjuje lokalna vlast. Jurisdikcija lokalne policije je unutar teritorije doticne lokalne samouprave, izvan toga nemaju nikakve ingerencije. Sa druge strane federalne agencije imaju ingerencije na celoj teritoriji SAD ali su pravila o jurisdikciji prema lokalnim organima veoma strogo definisana - cesto je neophodna sudska odluka / nalog da federalci mogu da operisu negde bez odobrenja lokalaca. I kao sto rece neko gore bilo je vec slucajeva da lokalci pohapse federalce.

Edited by Radoye

samo par cinjenica oko ovog ubistva posto vidim da se ovde svasta pise:

1. ICE agent jeste u jednom momentu bio ispred Honde kada je zena dala gas i pocela da skrece udesno (vidi se lepo rotacija tocka) ali to se ne vidi jasno na ovom snimku koji je svuda kacen, takodje to potvrdjuje i rupa od prvog metka na prednjoj sajbni

2. zatim on je odskocio u stranu i ispalio joj dva metka u glavu

3. bilo joj je pre ovoga naredjeno da izadje iz kola na sta je ona reagovala tako sto je prvo vratila malo Hondu u rikverc a onda dala gas i pocela naglo skrtanje udesno

4. istragu oko ovoga vodi FBI a ne lokalna policija

naravno, ICE jeste banda trumpovih gangstera koju treba pocistiti i staviti van zakona

Meni ovde najgori onaj vajb koji kao da se preslikao od Zvalje: moja ekipa nikad nije kriva i... da nikom nije palo na pamet da to priupita.

A i ona nesto, nesto homeland security sto se 2x pojavila sa onim kaubojskim sesirom i kacketom mi ima vajb Sandre trocevke.

Neverovatno... kako svi polu/kvazi autoritarci lice jedni na druge.

pa sta ti je neverovatno kad je nase g. bilo pilot projekat toga iz iste radionice?

Edited by Moonwalker

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.