Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
Valk
Message added by Valk,

Topik Premier lige je posvećen našem dragom ArleKinu, koji više nije sa nama.

Nadamo se da se u džennetu čuje grmljavina topova sa Emirata, dok ti pikaš lopte na Hajberiju.

Premier League 2024- ∞ Memorijalni ArleKino Topić

Featured Replies

• Author
18 minutes ago, John Coltrane said:

Ovo nije tačno jer prva dva igrača imaju 120k nedeljno a to je ista cifra koju ima Isak. Dialo je potpisao zimus novi ugovor i mislim da je i on u rangu od 120k ali to bih morao proveriti.

Moja greška, najbolji igrač NUFC nema manju platu nego vaš klovn od golmana, nego istu. (I Amad je na 120k.) Ne menja stvar.

Najplaćeniji igrač MUFC, Casemiro, zarađuje sumu više nego duplu od one koju zarađuje najplaćeniji Njukaslov 350k prema 160k. (Bogatun Bruno Guimaraes ne bi ušao ni u prvih osam na OT sa tom platom.)

18 minutes ago, John Coltrane said:

Naše plate jesu jezive i zato se ide na rasterećivanje budžeta

Ali svakako je Ratklif takvom trendu stao na put pa je Kunja na 180k, Mbuemo na 150k, a Dorgu na bednih 40k (pišem o igračima koje je doveo Amorim)

Niste vi jedini, evo Čelsiju jedan Rasim Sterling uzima 325k nedeljno, Reece James četvrt miliona... tek je Tosin Aderabiyo (8th) u Isakovom rangu sa 120k.

LFC se slično bahati, Salah prima 400k, Wirtz 245k, a u Isakovom rangu su Gakpo i Szoboszlai (11-12 mesto).

Njuka jednostavno zaostaje po platama sa klubovima iz vrha, ili ne smeju ili ne žele da se razbacuju novcem. Dok ima ko sme i može, teško će biti konkurentni na tom planu.

Edited by Weenie Pooh

• Replies 10.5k
  • Views 347.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Just now, Weenie Pooh said:

Moja greška, najbolji igrač NUFC nema manju platu nego vaš klovn od golmana, nego istu. (I Amad je na 120k.) Ne menja stvar.

Najplaćeniji igrač MUFC, Casemiro, zarađuje sumu više nego duplu od one koju zarađuje najplaćeniji Njukaslov 350k prema 160k. (Bogatun Bruno Guimaraes ne bi ušao ni u prvih osam na OT sa tom platom.)

Niste vi jedini, evo Čelsiju jedan Rasim Sterling uzima 325k nedeljno, Reece James četvrt miliona... tek je Tosin Aderabiyo (8th) u Isakovom rangu sa 120k.

LFC se slično bahati, Salah prima 400k, Wirtz 245k, a u Isakovom rangu je Andy Robertson (5th).

Njuka jednostavno zaostaje po platama sa klubovima iz vrha, ili ne smeju ili ne žele da se razbacuju novcem. Dok ima ko sme i može, teško će biti konkurentni na tom planu.

Njuka zaostaje po platama, što znači da može sebi priuštiti plate iznad 150k, pa i 200k za bar 2,3 nova igrača. Pogotovu ako Isak ode. Priča da ne žele da se razbacuju novcem je apsurdna, u zadnjih 5 godina net spend je -365 milki.

Od ulaska Arapa ostvaren je kratkoročan cilj, igranje LŠ i osvajanje domaćeg trofeja. Sledeća stepenica je napad na titulu, a za to se mora odrešiti kesa. Osim ako vlasnici imaju druge ambicije, pranje para, što mislim da njima i nije neophodno da rade ekslukzivno preko PL kluba.

• Author
13 minutes ago, John Coltrane said:

Priča da ne žele da se razbacuju novcem je apsurdna, u zadnjih 5 godina net spend je -365 milki.

Ja ne znam zašto je tebi teško da prihvatiš da nije svaki klub Mančester Junajted, sa bezbrojnim komercijalnim shenanigans i brand promotion dilovima koji će pokriti svako mahnito troškarenje.

Da se gleda samo net spend, vaši vlasnici bi bili odavno u zatvoru odmah pored Čelsijevih, ali ne gleda se. NUFC brend jednostavno nije na nivou engleskih klubova iz vrha i to im ograničava manevarski prostor kad su transferi u pitanju. Imaju sigurno long-term strategiju da iz toga izađu, da sunu arapske pare postepeno i legitimno; za sada im baš ne ide, a kad će krenuti nabolje ko zna.

Ako je tebi draže da veruješ da oni imaju para ali su prosto retardirani pa jure vatrene navijače MUFC, LFC, CFC, THFC, i madridskog Reala, na volju ti.

8 hours ago, 189- said:

povredio se colwill. ne zna se koliko ozbiljno ali deluje da nije naivno rant

acl. vec su ga i operisali. vesala2

ovo znaci ili da veiga ostaje ili kupujemo jos jednog stopera.

za jacksona pored newcastle zainteresovani su jos i bayern i milan.

a united trazi 50m funti za garnacha...

55 minutes ago, Weenie Pooh said:

Ja ne znam zašto je tebi teško da prihvatiš da nije svaki klub Mančester Junajted, sa bezbrojnim komercijalnim shenanigans i brand promotion dilovima koji će pokriti svako mahnito troškarenje.

Da se gleda samo net spend, vaši vlasnici bi bili odavno u zatvoru odmah pored Čelsijevih, ali ne gleda se. NUFC brend jednostavno nije na nivou engleskih klubova iz vrha i to im ograničava manevarski prostor kad su transferi u pitanju. Imaju sigurno long-term strategiju da iz toga izađu, da sunu arapske pare postepeno i legitimno; za sada im baš ne ide, a kad će krenuti nabolje ko zna.

Ako je tebi draže da veruješ da oni imaju para ali su prosto retardirani pa jure vatrene navijače MUFC, LFC, CFC, THFC, i madridskog Reala, na volju ti.

Apsolutno je jasno da je samo Mančester u svakom trenutku, bez obzira na tabelu, trofeje, Evropu, u mogućnosti da dovede najtraženije/najbolje/najskuplje fudbalere. To nije tema.

Ovde je tema nešto drugo, a to je transfer politika Njukasla koji je ovog leta izduvao za bukvalno svako veće ime za koje je bio zainteresovan. Doveli su samo Elangu, a ti se upro da nadješ opravdanje za to. Pa, da, naravno da su retardirani, Svi ti sportski direktori i ljudi zaduženi za transfere su takodje masno plaćeni, ali jednostavno nisu sposobni da isporuče.

12 hours ago, kipo said:

According to Fabricio Romano, Sesko je s Njukom bio dogovorio vecu platu nego sto ce imati u u Junajtedu.

Sve to sa parama se svodi na biznis vise nego na fudbal, menadzeri i Arapi su stvorili atmosferu pisanja para koju ni korona nije mogla narusiti. Simpatizera poput mene zabole mnogo, ako imaju nek placaju, nisu moje pare. Bas da se sikiram koliko ce ostati Glejzerima ili Arapima.

Možda je malo i do onoga što sam pominjao, a to je da ovo sa Isakom neće baš povoljno delovati na igrače koji bi potencijalno došli u Njukasl.

Da se razumemo, klub naravno da ima pravo da ne želi da proda igrača, ali situacija sa Isakom ne deluje baš obećavajuće, jer oni očigledno nisu postigli neki dogovor, a imajmo u vidu da su odbili rekordni transfer. I Liverpul je bio u takvoj situaciji svojevremeno sa Kutinjom i Suaresom, pa se našao kompromis sa njima i na kraju su obe strane bile zadovoljne.

Igrač ne može da ucenjuje klub, ali ni igrač ne treba da bude rob, pa mora da se nađe neki balans između. Njukasl i Isak ga do sada nisu našli.

Bice i ovde kompromis. nema sta drugo da radi do da igra i trenira ako ostane. Njuka je u situaciji da uzme velike pare ili da glumi veliki klub (sto jeste, da se razumijemo), nisu u situaciji da moraju da prodaju i bice kako oni prelome. Razlog zasto top igraci biraju ManU, Liverpul i sl je prosto sto su to veci i atraktivniji klubovi + Njukasl nema sportskog direktora u sred prelaznog roka. Klub ima rezultate, pare, CL, nek se zadrzi u vrhu tabele par sezona, bice druga prica. U svemu najvise trpi Edi Hau, odlican trener, rezultati, sve, ne zasluzuje ovo.

S druge strane, ovi dolasci u Junajted i pored tabele, bez evrope, opsti haos, veliko pitanje da li ce uspjeti izgurati zamisljeno i da li ce se igra drasticno unaprijediti - je iskljucivo na ime, velicinu i staru slavu kluba i to su posednji trzaji na tu kartu. Vec za koju sezonu mladi igraci na trzistu bice ti koji su se lozili na Shity, zatim Liverpul, a zasto ne i ti koji ce ici u Njukasl.

• Author
12 hours ago, John Coltrane said:

Ovde je tema nešto drugo, a to je transfer politika Njukasla koji je ovog leta izduvao za bukvalno svako veće ime za koje je bio zainteresovan. Doveli su samo Elangu, a ti se upro da nadješ opravdanje za to. Pa, da, naravno da su retardirani, Svi ti sportski direktori i ljudi zaduženi za transfere su takodje masno plaćeni, ali jednostavno nisu sposobni da isporuče.

Objašnjenje, ne opravdanje. A lenjo je objašnjavati sve sa "retardirani su" - šta konkretno misliš da pogrešno rade?

Moje objašnjenje glasi, NUFC trenutno nije sposoban/voljan da ponudi onoliko para koliko nude Čelsi, Liverpul, Totenhem, ili Mančester, o Madridu da i ne govorimo.

Kad god je izbor novog kluba u pitanju, fudbalska javnost se vezuje u čvor da izmisli neki razlog koji ne glasi "više para":

- Potpisao je za njih jer želi da igra u Ligi šampiona - Ne, potpisao je jer su mu ponudili više para.

- Potpisao je za njih da bi sarađivao sa ovim trenerom - Ne, potpisao je jer su mu ponudili više para.

- Potpisao je za njih jer je navijač od malih nogu, evo slika u dečijem dresu - Ne, potpisao je jer su mu ponudili više para.

Sad imamo ovu novu, najdebilniju varijantu:

- Potpisao je za njih iako su mu nudili manje para - Ne jebote, zapamtite već jednom, potpisao je jer su mu ponudili više para!

Edited by Weenie Pooh

Pa jel imas nesto da prilozis toj tvrdnji, neku izjavu, nesto? Svi transfer magovi kazu da su se i igrac i menadzer odrekli dijela para kako bi prosao transfer, ti tvrdis da nisu dry

Mozda je fora potpise za minimalac, a onda dobuje ugovor o reklamiranju za razliku...

I svi ste u pravu...

• Author
1 hour ago, kipo said:

Pa jel imas nesto da prilozis toj tvrdnji, neku izjavu, nesto? Svi transfer magovi kazu da su se i igrac i menadzer odrekli dijela para kako bi prosao transfer, ti tvrdis da nisu dry

Naravno da ne, samo kažem da mi to zvuči kao PR bullshit. "Transfer magovi" operišu po principu trust me bro, prenose šta im menadžeri kažu.

Koliko Šeško zarađuje će se s vremenom saznati, ali koliko mu je NUFC ponudio ostaće zaboravljena misterija.

zabarnyi ide u psg za 63 miliona eura.

newcastle juri omorodiona za napadaca. daje gol protiv nas 100%

• Author

Što protiv vas, vama treba Jackson da sudi, preferably iz penala i onda ga proslavi ispred Palmera...

1 hour ago, 189- said:

zabarnyi ide u psg za 63 miliona eura.

Ceo svet je otišao u kurac

2 hours ago, Weenie Pooh said:

Naravno da ne, samo kažem da mi to zvuči kao PR bullshit. "Transfer magovi" operišu po principu trust me bro, prenose šta im menadžeri kažu.

Koliko Šeško zarađuje će se s vremenom saznati, ali koliko mu je NUFC ponudio ostaće zaboravljena misterija.

Sklon sam ja generalno vjerovati to i tebi, odnosno znam da je tako, situacija sa Kaisedom npr, ocigledno. Medjutim, kako sam ispratio Junajtedov prelazni rok, dajem dukat da su Kunja i Mbumo htjeli samo Junajted no matter what. Za Seska nisam siguran, samo ovo sto su za te pare i ustupke pomiljali Fabricio, Alex Crook i dr.