Moonwalker Posted March 12 Share Posted March 12 (edited) 22 minutes ago, Mel said: Srbija ima socijalne stanove. Drugo je pitanje da li ih drzava i CSR koriste namenski pa da li konkretni socijalni radnik moze da tome pristupi. Gde Srbija ima socijalne stanove koji su na raspolaganju CSR? Imala je tzv solidarnu gradnju po gradovima za stanovanje profesora, lekara, ucitelja i drugih neophodnih "neproizvodnih"vdelatnosti u industrijskim centrima. 22 minutes ago, Mel said: akodje, hraniteljstvo kosta, a stan moze da se iznajmi za frakciju tog novca. Za koliko moze da se iznajmi stan u Novom Sadu? Ili bilo gde? I jos bolje ko ce da ti ga iznajmi u ovakvim slucajevima. Meni je jasno sta je nasa sredina, ali to ne moze jedan CSR da resi. To resava politicka odluka potpomognuta voljom stanovnistva. Koiliko je stanovnistvo voljno za to, izvoli proceniti sama. Na mestu vesti o ubistvu zene u Novom Sadu imas komentare izmilele direktno iz doba inkvizicije. Ne znas sta je gore, da li botovski - politika drzave, ili onako zalutalih. Edited March 12 by Moonwalker Link to comment
ragasto Posted March 12 Share Posted March 12 Sa advokatom, a i njenim najbližim okruženjem koje sve vreme vrišti da će ta deca biti prodata u Norveškoj neće moći mnogo toga da se uradi. Može li da se splituje tema? Trajaće ovo još... Link to comment
Mel Posted March 12 Share Posted March 12 2 minutes ago, Moonwalker said: Gde Srbija ima socijalne stanove naraspolaganju CSR? Imala je tzv solidarnu gradnju po gradovima za stanovanje profesora, lekara, ucitelja i drugih neophodnih delatnosti u industrijskim centrima. Za koliko moze da se iznajmi stan u Novom Sadu? Ili bilo gde? Za ostalo, to mi je jasno, ali to ne moze jedan CSR da resi. To resava politicka odluka i volja stanovnistva. Koiliko je stanovnistvo voljno za to, izvoli proceniti sama. Pa pobogu proguglaj socijalne stanove, gradili su ih ko shto su gradili ponekad i za nauchne radnike itd. Ne kazem da moze sva sirotinja da se smesti ali neki deo je smeshten. Za samo jedno ovo dete mislim da je drzava odvojila 90 hiljada bruto, preko 50 hiljada neto hranitelju. Stan moze da se nadje za iznajmljivanje za manje od toga. Uostalom eto zadali su zeni da ima naci stan ona jedna, eto nek ti socijalni radnici tako djuture na gomili pokazu kako se reshava taj problem. To im je posao uostalom, sigurno im nije posao bar na papiru da lazu, da idu protiv sudskih odluka chak i kad su pod lupom a shta rade kad niko ne gleda, itd. Ljudi jel vi kapirate da oni opushteno pred svima nama objashnjavaju kako ih zabole da poshtuju odluku suda? O kakvom urushavanju institucija od ovih shto su drmali ogradu pa otishli kuci na vechery prichamo??? Link to comment
Moonwalker Posted March 12 Share Posted March 12 (edited) 8 minutes ago, Mel said: Pa pobogu proguglaj socijalne stanove, gradili su ih ko shto su gradili ponekad i za nauchne radnike itd. Ne kazem da moze sva sirotinja da se smesti ali neki deo je smeshten. To nisu prazni stanovi kojima CSR moze da raspolaze. Brkas ono sto ima na zapadu sa necim sto nije isto. Ajde proguglaj ti, pa mi nadji to o cemu pises. Ne branim ih na pravdi Boga, ali tebe kao da su juce spustili tu. Edited March 12 by Moonwalker Link to comment
Mel Posted March 12 Share Posted March 12 2 minutes ago, Moonwalker said: To nisu prazni stanovi kojima CSR moze da raspolaze. Ajde proguglaj ti, pa mi nadji. Brkas ono sto ima na zapadu sa necim sto nije isto. Ok - socijalni radnik znachi ne moze nishta - ne moze ni da isposhtuje odluku suda i dozvoli deci da vidjaju majku? Nemaju ni jedan socijalni stan ali su tonu dece iz ovog centra za tri sekunde preselili po sigurnim lokacijama? Eto ideje, poshto im je to naselje sad prazno, nek dodele toj majci delic tog prostora za njenu porodicu. Link to comment
Leia Posted March 12 Share Posted March 12 Koliko shvatam majka je praktično homeless, iz nužde i krijući od csr živela kod oca hordera u teškom siromaštvu, i sama je slučaj za zbrinjavanje 3 Link to comment
Svemir Zeka Posted March 12 Share Posted March 12 Nije beskućnica, deo stana se vodi na nju. 1 Link to comment
Svemir Zeka Posted March 12 Share Posted March 12 Inače, meni je fascinantan pogled na celu situaciju iz bablova koji nemaju nikakvo iskustvo sa socijalom kao delatnošću. Bukvalno se iz aviona vidi babl kod nekih, i može na onu temu o bablovima 2 Link to comment
Leia Posted March 12 Share Posted March 12 2 minutes ago, Svemir Zeka said: Nije beskućnica, deo stana se vodi na nju. 1/6 ako dobro pamtim, otac tu živi sasve svojim navikama Link to comment
Leia Posted March 12 Share Posted March 12 3 minutes ago, Svemir Zeka said: Inače, meni je fascinantan pogled na celu situaciju iz bablova koji nemaju nikakvo iskustvo sa socijalom kao delatnošću. Bukvalno se iz aviona vidi babl kod nekih, i može na onu temu o bablovima Pričamo na forumu većinom kao laici, to ti je što ti je Link to comment
Svemir Zeka Posted March 12 Share Posted March 12 (edited) 22 minutes ago, Leia said: 1/6 ako dobro pamtim, otac tu živi sasve svojim navikama Svakako nije beskućnica. 19 minutes ago, Leia said: Pričamo na forumu većinom kao laici, to ti je što ti je Nije samo to, već i poznanstva (čisto da dodam kao dodatak), mislim ne mislim na procedure (ne očekujem da će to iko znati), već na očekivanja od službi, generalizacije i tako dalje. Kad se procenjuje roditeljska podobnost, niko ne trči da oduzima decu. Ne ide to baš tako. Nekad de zakomplikuje ako postoji tužba u razvodu za starateljstvo (zapravo često). Ali kad se radi o nadzorima csr, uglavnom traje dugo i uglavnom su prilično ekstremne prilike kad se izmeštaju deca. Ali za to moraš da vidiš te ekstremne okolnosti. Edited March 12 by Svemir Zeka 2 Link to comment
Leia Posted March 12 Share Posted March 12 2 minutes ago, Svemir Zeka said: Svakako nije beskućnica. Nije samo to, već i poznanstva (čisto da dodam kao dodatak), mislim ne mislim na procedure, već na očekivanja od službi, generalizacija i tako dalje. Tako je kako je, i jedno i drugo 😞 Link to comment
pt 2.0 Posted March 12 Author Share Posted March 12 (edited) 1 hour ago, Moonwalker said: Gde Srbija ima socijalne stanove Ja znam za naselje Kamendin kod Zemun polja. Poslednje godine svog života mamina prijateljica je živela tamo, kao korisnik stana za socijalno ugrožene kategorije. Procedura dobijanja tih stanova bila je vrlo detaljna, a kontrola korišćenja rigorozna i redovna. Ova žena nije kandidat za socijalni stan... Edited March 12 by pt 2.0 3 Link to comment
Moonwalker Posted March 12 Share Posted March 12 (edited) 5 minutes ago, pt 2.0 said: Ja znam za naselje Kamendin kod Zemun polja. Poslednje godine svog života mamina prijateljica je živela tamo. Procedura dobijanja tih stanova bila je vrlo detaljna, a kontrola korišćenja rigorozna i redovna. Ova žena nije kandidat za socijalni stan... Nisam znala da postoje takva naselja u Srbiji, ni ko (kriterijum) u njih uopste moze da se useli i na koje vreme i za koji novac. Ako stvarno postoji tako nesto u Novom Sadu, blame on me. U ostatku Srbije tesko da toga ima. Edited March 12 by Moonwalker Link to comment
Filozof manijak Posted March 12 Share Posted March 12 Postoje takvi stanovi i u Novom Sadu, kao i u Temerinu. 1 Link to comment
Recommended Posts