Svemir Zeka Posted March 12 Posted March 12 1 minute ago, Leia said: Problem je što ovako kako je rečeno nemamo razlog ni da verujemo ni da ne verujemo, prosto nije konstruktivno za diskusiju Na osnovu čega ta osoba to tvrdi, da li je lično uključena u slučaj i na koji način, da li je tvrdnja uopšte na osnovu informacija iz prve ruke ili je i njoj neko ”sa sigurnošću” rekao… Bez ovih elemenata ova tvrdnja nije solidnija od bilo čega drugog što je ispisano na ovom topiku, a na svakom je naravno da veruje šta god sam proceni da je bliže istini Naravno. Mi smo mala zajednica i uglavnom se znamo, jel da. Nije baš neko pao s Marsa. I uglavnom svi znaju iz koje sam priče, pa nek mi veruju ili ne. Ja sama prosejem da li da nešto napišem, prilično dobro razmislim o tome pre nego što zauzmem stav. Ceo sadašnji život i informacije se bazira na tome kome ćeš pokloniti poverenje, ofkors. 6
Mel Posted March 12 Posted March 12 1 minute ago, Leia said: Problem je što ovako kako je rečeno nemamo razlog ni da verujemo ni da ne verujemo, prosto nije konstruktivno za diskusiju Na osnovu čega ta osoba to tvrdi, da li je lično uključena u slučaj i na koji način, da li je tvrdnja uopšte na osnovu informacija iz prve ruke ili je i njoj neko ”sa sigurnošću” rekao… Bez ovih elemenata ova tvrdnja nije solidnija od bilo čega drugog što je ispisano na ovom topiku, a na svakom je naravno da veruje šta god sam proceni da je bliže istini To je bio inicijalni problem, ta zena je tu bila kod oca ja verujem stalno. Mislim da je onaj drugi stan ushao u prichu tek nakon pozara, poshto ona treba da ima da pokaze neshto. Pitanje je i da li ga renta jer verujem da ona nema novca za rentanje, mozda joj je neko ustupio privremeno ili tako neshto. Mislim da je pogreshna diskusija na temu jel taj stan stvarno takav, nishta tu ne opravdava bahati pristup CSRa, potpunu zabranu pristupa deci, drogiranje i shikaniranje dece, sprechavanje najstarijeg deteta da nastavi shkolovanje itd. Otprilike porodica jeste bila u potrebi za nekim vidom pomoci, CSR je uleteo i napravio situaciju mnogo gorom.
ragasto Posted March 12 Posted March 12 Kako god, za oko 45 min je zakazana konferencija za štampu u prostorijama CSR, da narod razume: (jako zanimljiva mejl adresa) Zaštitnik građana je posle rušenja ograde pokrenuo postupak kontrole rada Centra https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/369430/Pokrajina-Postupano-u-skladu-sa-interesima-malisana-Ombudsman-Ispitati-osnove-za-oduzimanje-dece.html pa ćemo videti Koliko mi se čini, Centar je napravio gomilu brljotina koje bi iskusni odvjetnik trebalo da iskoristi. Da li je to ovaj Bosika, saznaćemo.
Mel Posted March 12 Posted March 12 2 minutes ago, Svemir Zeka said: Naravno. Mi smo mala zajednica i uglavnom se znamo, jel da. Nije baš neko pao s Marsa. I uglavnom svi znaju iz koje sam priče, pa nek mi veruju ili ne. Ja sama prosejem da li da nešto napišem, prilično dobro razmislim o tome pre nego što zauzmem stav. Ceo sadašnji život i informacije se bazira na tome kome ćeš pokloniti poverenje, ofkors. Na koji je nachin relevantno kako tachno zgleda horderski stan u kome su deca zivela? Ja znam decu koja zive i u gorem, ali verujem kad bih im uletela u kartonsko naselje, otela decu majci, zatvorila decu i zakljuchala, onda ih kljukala sedativima da ne cvrche mnogo za majkom, onda ih sprechila da idu u shkole koje su prethodno pohadjali, ja verujem da bih zaglavila zatvor za svaku svakcatu tachku gore, i verujem da mi loshi uslovi stanovanja te hipotetichke dece ne bi bili uzeti kao olakshavajuca okolnost.
Svemir Zeka Posted March 12 Posted March 12 5 minutes ago, Mel said: Na koji je nachin relevantno kako tachno zgleda horderski stan u kome su deca zivela? Ja znam decu koja zive i u gorem, ali verujem kad bih im uletela u kartonsko naselje, otela decu majci, zatvorila decu i zakljuchala, onda ih kljukala sedativima da ne cvrche mnogo za majkom, onda ih sprechila da idu u shkole koje su prethodno pohadjali, ja verujem da bih zaglavila zatvor za svaku svakcatu tachku gore, i verujem da mi loshi uslovi stanovanja te hipotetichke dece ne bi bili uzeti kao olakshavajuca okolnost. Mel, horderstvo nije mala stvar i ugrožavajuća je za decu. Ne kapiram šta hoćeš da kažeš. Imala sam slučajeve, i s decom koja su izmeštena (ne oteta) u hraniteljske porodice, i ona koja nisu. Pogodi koja su pokazala značajniji napredak u razvoju. 1
Leia Posted March 12 Posted March 12 1 minute ago, Svemir Zeka said: Naravno. Mi smo mala zajednica i uglavnom se znamo, jel da. Nije baš neko pao s Marsa. I uglavnom svi znaju iz koje sam priče, pa nek mi veruju ili ne. Ja sama prosejem da li da nešto napišem, prilično dobro razmislim o tome pre nego što zauzmem stav. Ceo sadašnji život i informacije se bazira na tome kome ćeš pokloniti poverenje, ofkors. Ma ne verujem ja nikome dok ne vidim cold facts presented, ne potresaj se, do mene je Ajde sad će i ta konferencija za štampu pa će se nadam se bar donekle stvari rasvetliti 1
Mel Posted March 12 Posted March 12 Just now, Svemir Zeka said: Mel, horderstvo nije mala stvar i ugrožavajuća je za decu. Ne kapiram šta hoćeš da kažeš. Imala sam slučajeve, i s decom koja su izmeštena (ne oteta) u hraniteljske porodice, i ona koja nisu. Pogodi koja su pokazala značajniji napredak u razvoju. Rekla sam vec milion puta - praksa u nekim drugim zapadnim zemljama je podrshka i nadzor socijalne sluzbe za poboljshanje uslova stanovanja, a ne otimanje dece. Ti bukvalno kazesh da bi u principu bilo bolje svu decu horderskih porodica dati u hraniteljske porodice jer imaju 'znacajniji napredak u razvoju' iako to nije praksa iole razvijenih zemalja shto bi Srbija ipak trebalo da bude.
Svemir Zeka Posted March 12 Posted March 12 Нисам радила у другим земљама, па не знам. Знам оно што знам и што видим.
ragasto Posted March 12 Posted March 12 Evo, ne daju Srbin infou da snima konferenciju. Počeo je strim
morgana Posted March 12 Posted March 12 (edited) ono je stan poslije pozara, vide se spaljeni predmeti i crni zidovi u jednoj prostoriji. kakav je bio prije pozara, to ne znamo. mozda isti, slican, mozda ne. niti znamo da li je mozda bilo vise pozara, teorijski. Edited March 12 by morgana 1
vememah Posted March 12 Posted March 12 (edited) Kačeno je već na temi rešenje suda o preinačavanju zabrane viđenja iz koga proizlazi da je dedin stan u Šekspirovoj ulici u kome je bio požar ujedno i prebivalište majke. Slično stoji i u majčinoj kasnije prenesenoj februarskoj izjavi u MUP-u povodom tužbe protiv nje. Iz sudskog rešenja: Quote ...kritičnom prilikom napustila stan [u kome je bio požar] na gorenavedenoj adresi u kojem [Ana Mihaljica] stanuje sa svoja tri maloletna sina, pri tome nije ostavila nijedno dete kod kuće, da je u međuvremenu stan napustio i njen otac, tj. deda potencijalnih žrtava nasilja, koji je omaškom ostavio upaljenu ringlu na šporetu, što je dovelo do požara manjeg obima u stanu... U sudskom rešenju inače stoji i ovo prepričavanje izveštaja CSR-a: Quote ...Prema izveštaju CSR-a, tačnije dežurnog radnika centra, Vladislave Krmanović, zaključuje se da [Ana Mihaljica] živi u složenim socijalno-ekonomskim prilikama, jer je nezapoislena, prinuđena da često menja mesto svog boravka i stanovanja zajedno sa svojom decom, vrlo često i prikupljanjem stvari koje su drugi građani odbacili uz konstataciju da u tom stanu ne postoji nijedna stolica u stanu na koju može da se sedne ili sto za kojim može da se jede, da ima nagomilanog smeća, da su deca higijenski zapuštena... Na jednoj od fotki čistog stana pak stoji datum koji je tipa mesec dana posle požara. Edited March 12 by vememah 3 2
aram Posted March 12 Posted March 12 31 minutes ago, Mel said: drogiranje i shikaniranje dece, sprechavanje najstarijeg deteta da nastavi shkolovanje itd. a ovo znamo kako tačno? 2 1
Mel Posted March 12 Posted March 12 11 minutes ago, Svemir Zeka said: Нисам радила у другим земљама, па не знам. Знам оно што знам и што видим. Ova deca ako je pola tachno od onoga shto pishe a plashim se da jeste, posle otmice, drzanja pod kljuchem, shikaniranja i ismevanja osoblja shto plachu za majkom, sprechavanja shkolovanja, mogu da imaju napredak u razvoju samo ako ih svevishnji pogleda.
Svemir Zeka Posted March 12 Posted March 12 Па ако слушаш те изјаве, наравно да су деца у котлу по којем мешају сами демони.....
Leia Posted March 12 Posted March 12 7 minutes ago, aram said: a ovo znamo kako tačno? U intervjuu je postavljeno pitanje direktorki centra u vezi najstarijeg deteta i njegovog redovnog pohadjanja nastave, meni nije delovala uverljivo Mdaa naravno da ide ide u školu mhmmphmm, *gleda u stranu gleda u plafon* fazon jesmo jesmo muzičari, ma ne ne nismo Već je spomenuto da se radi o osobi koja je zbog malverzacija bila pred otkazom, a sasvim moguće i da mene utisak vara
Recommended Posts