Jump to content
IGNORED

Slučaj Mihaljica

pt 2.0

Recommended Posts

Posted

kad je ekipa ovakva, jasno je da je stvar 100% legit :

Svoj stav u vezi celog slučaja iznele su i Dveri, koje su podržale zahteve majke Ane Mihaljice, ali i jedna bivša narodna poslanica iz poslaničke grupe „Mi-glas iz naroda“ Jelena Pavlović. Podršku Ani Mihaljici pružilo je udruženje „Lekari i roditelji za nauku i etiku“ koje se zalaže za upotrebu leka ivermektin – koji nije registrovan i koji se koristi u veterini, kao i Udruženje građana „NoVa“, koje je poznato po protivljenju obaveznoj vakcinaciji.

• Hvala 1
Posted
1 minute ago, Leia said:

Mene licno uopste ne bi zacudilo da postoje razradjene sheme za trpanje para u dzepove posrednika u usvajanju dece iz Srbije u inostranstvo, i da tu sve prsti od korupcije i neregularnosti.
Naravno zvuci bizarno kad o tome prica neka zamlata koja vitla ikonama i da takvi ne bi smeli time da se bave ni u ludilu, ali kad se ne bavi onaj ko bi trebao ljudi se u ocaju obracaju bilo kome i ne pitaju za agendu

u srbiji skoro da nema djece za usvajanje. forsira se hraniteljstvo.

potpuno je promasena i vjerovatno uvezena ta prica.

rusija npr ima liberalnije propise po tom pitanju.

istovremeno, gradjani srbije ne mogu lako da usvoje djecu iz inostranstva. da se ne razredi nacionalni gen, sta li.

• +1 2
  • Hvala 1
Posted (edited)
12 minutes ago, morgana said:

istovremeno, gradjani srbije ne mogu lako da usvoje djecu iz inostranstva. da se ne razredi nacionalni gen, sta li.

Aida Dahlen - Wikipedia

Ona je iz Bosne nekako dospela do Bijele kod vas dole, i tamo usvojena od norveskog para. Mislim da su je roditelji ostavili kao tek rodjenu bebu u Sarajevu u bolnici ili tako nesto jer nisu mogli da se brinu o njoj.

Za ovo sto ovi maloumnici lupetaju (docim ja mislim da nas koriste kao proksija za nesto drugo) bi mogli da ih tuze i da traze konkretne dokaze.

Gde to mogu da se deca prenesu preko granice tek tako, uvedu birokratski u neki sistem i da bas niko ne zna. Ne moze buba da prodje.

A povrh svega ovoj nesrecnici nece pomoci. 

Edited by Moonwalker
  • +1 2
Posted (edited)
16 minutes ago, Leia said:

Mene licno uopste ne bi zacudilo da postoje razradjene sheme za trpanje para u dzepove posrednika u usvajanju dece iz Srbije u inostranstvo, i da tu sve prsti od korupcije i neregularnosti.
Naravno zvuci bizarno kad o tome prica neka zamlata koja vitla ikonama i da takvi ne bi smeli time da se bave ni u ludilu, ali kad se ne bavi onaj ko bi trebao ljudi se u ocaju obracaju bilo kome i ne pitaju za agendu

Kačio sam pre nekoliko dana - Jelena Zorić je i u udruženju Snaga porodice, koje radi projekte...o kojima na sajtu udruženja postoje samo naslovi i fotke, od kojih su neke sa stock sajtova. A ima već iza sebe aferu u kojoj je Agencija za sprečavanje korupcije dala preporuku 2022. godine da JZ dobije otkaz zbog sukoba interesa.

Šta je posle bilo ne znam, sad to rešava Toza taksista sa Narodnim patrolama.

edit: nije otkaz, nego preporuka za razrešenje sa funkcije direktora

Edited by ragasto
  • +1 1
  • Hvala 1
Posted (edited)

da, neki broj djece sa hendikepom i roma lakse nadje usvojitelje vani. ne mijenja stvar, u srbiji je jako malo djece za usvajanje.

ovi u ns naravno ne misle na hendikepiranu djecu i rome ali to je druga prica.

Edited by morgana
  • +1 1
Posted (edited)

Aham, misle na svu onu plavokosu i svetlooku Srpcad./s

Da smo bar Rusi, pa i da se cimamo. Jebote kakvi bolidi, naravno da ih nema mnogo u socijalno konzervativnoj sredini.

Zadnje koje znam usvojeno od nasih ljudi je rodjeno nakon vanbracne veze jednog od doktora i neke klinke iz male sredine. Sad je vec devojka na studijama.

Edited by Moonwalker
  • +1 1
Posted
19 minutes ago, Moonwalker said:

Aida Dahlen - Wikipedia

Ona je iz Bosne nekako dospela do Bijele kod vas dole, i tamo usvojena od norveskog para. Mislim da su je roditelji ostavili kao tek rodjenu bebu u Sarajevu u bolnici ili tako nesto jer nisu mogli da se brinu o njoj.

Za ovo sto ovi maloumnici lupetaju (docim ja mislim da nas koriste kao proksija za nesto drugo) bi mogli da ih tuze i da traze konkretne dokaze.

Gde to mogu da se deca prenesu preko granice tek tako, uvedu birokratski u neki sistem i da bas niko ne zna. Ne moze buba da prodje.

A povrh svega ovoj nesrecnici nece pomoci. 

Jasno je da se ovde skupilo kuso i repato da tera svoje agende. Ne samo da joj neće pomoći, već će joj odmoći. Kada ne bi bilo haosa i svega zbog čega su neki tražili službenu zaštiru, njoj bi moglo da se pomogne obimnom i verovatno dugotrajnom rehabilitacijom. 

Posted
22 minutes ago, ragasto said:

Kačio sam pre nekoliko dana - Jelena Zorić je i u udruženju Snaga porodice, koje radi projekte...o kojima na sajtu udruženja postoje samo naslovi i fotke, od kojih su neke sa stock sajtova. A ima već iza sebe aferu u kojoj je Agencija za sprečavanje korupcije dala preporuku 2022. godine da JZ dobije otkaz zbog sukoba interesa.

Šta je posle bilo ne znam, sad to rešava Toza taksista sa Narodnim patrolama.

edit: nije otkaz, nego preporuka za razrešenje sa funkcije direktora

Centar priznao:covid19:

• +1 1
Posted
3 hours ago, Mel said:

Da, samo u teoriji makar ako vec drzava odluchi da je ovoj deci neuslovno, onda bi trebalo majka da dobije sredstva i neki socijalni stan.

+100000

Zena radi 12 sati i drzava joj uzme djecu jer to nije dovoljno za zivot a i djeca su sama kod kuce. 
Pa valjda je greska drzave sto za djecu nema vrtica, skole, boravka… i sto neko ko je spreman da radi citav dan ne zaradjuje dovoljno za puko prezivljavanje. 
Isto joj dodje i da se opijala i lezala na kaucu 24/7.

• +1 1
Posted

Da li će ovoj oduzeti dete?

Beogradska policija uhapsila je, u petak 8. marta, Milenu R. (43) iz Smedereva pod sumnjom da je ćerkicu od četiri godine trovala bromazepamom i dizapamom tako što ih je stavljala u sok i to čak radila i na Institutu za majku i dete dok je bila na posmatranju sa detetom.

Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 30 dana zbog nasilja u porodici.

Milena je juče saslušana u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Negirala da je dete pod terapijom
Prema našim informacijama, majka je devojčicu dovela u bolnicu 28. februara ove godine i rekla da joj detetu nije dobro.

- U razgovoru sa lekarima ona je objasnila da ćerka ne može na noge i da se cela trese. Na pitanje lekara da li je pod nekom terapijom žena je negirala. Kako su dani prolazili devojčici je stanje bilo isto, pa je doktorka posumnjala na trovanje. Od devojčice su uzeli krv i urin koji su poslati na VMA. Rezultati su šokirali sve lekare na klinici. Devojčica je imala ogromnu količinu lekova za smirenje, a sumnja se da je trovana mesecima unazad. Količina ove supstane je bila pogubna i za odraslog čoveka, pa nije jasno kako je dete to sve nosilo u sebi - kaže naš izvor blizak istrazi.

Nezvanično, majka je imala prijavu policije da je zanemarivala ćerku, ali to nije dokazano.

O slučaju je obavešten Centara za socijalni rad u Smederevu.

Vest

Posted
1 minute ago, Filozof manijak said:

Da li će ovoj oduzeti dete?

Vest

Pa svakako bi moralo poshto za pokushaj ubistva treba da sedi u zatvoru.

Posted
44 minutes ago, morgana said:

Advokat Ane Mihaljice i sam kaze da su ih prechuli da pominju da ce decu dati za hraniteljstvo. Pricha o usvajanju je verov pushtena da bi se dobila ta reakcija odredjenog dela javnosti koju su i dobili.

Posted (edited)
11 minutes ago, Paul Gompitz said:

+100000

Zena radi 12 sati i drzava joj uzme djecu jer to nije dovoljno za zivot a i djeca su sama kod kuce. 
Pa valjda je greska drzave sto za djecu nema vrtica, skole, boravka… i sto neko ko je spreman da radi citav dan ne zaradjuje dovoljno za puko prezivljavanje. 
Isto joj dodje i da se opijala i lezala na kaucu 24/7.

sto je i pitanje svih pitanja. roditelja koji zapustaju, a kamoli onih koji su samo siromasni ce uvijek biti. bolesnih, bolesnih u glavu, kakvih god ali kako ih drzava zdravstveno zbrinjava i kako socijalno  olaksava i u nuzdi takodje zbrinjava, umanjuje rizike i kompenzuje nedostatke sansi, to je osnovno pitanje za svaku zajednicu.

(nikako, dakako)

edit, @Mel

hraniteljstvo je svakako bolja opcija od doma, nacelno govoreci. ideja je da ce djeca da se vrate u primarnu porodicu kada se ona rehabilituje.

e sad, da li je hraniteljstvo korumpiran proces jebemliga, uz znacajnu nadoknadu (a i treba da bude visoka) i sns kadrove mi je zamislivo da ponekad jeste - ali svakako jeste i neophodno da postoji.

s druge strane, hraniteljstvo ili usvajanje - zavisi u teoriji samo od vjerovatnoce da se primarna porodica rehabilituje.

mimo toga, tj u slucaju kada djeca predugo ostaju kod hranitelja, hraniteljstvo<<usvajanje.

time nisam nista rekla o mihaljicinom slucaju 

Edited by morgana
  • +1 1
Posted
1 hour ago, morgana said:

Direktorka centra u intervjuu priča kako se deca koju niko ne želi da usvoji u Srbiji daju na usvajanje u inostranstvo, i da taj proces funkcioniše besprekorno kao što po njenom mišljenju i sve ostalo funkcioniše besprekorno osim kad roditelji ne saradjuju (ne rade šta im csr nalaže, bilo to objektivno moguće ili ne) i prave neprijatnosti.

Uglavnom ne bih ni ja širila tu priču niti uopšte decidirano tvrdim bilo šta, samo kažem da me uopšte ne bi začudilo da su se neki ološi sa pristupom ranjivim osobama o iste i okoristili i prošli nekažnjeno. 

• +1 3