garmonbozia Posted September 24, 2023 Posted September 24, 2023 je l' možete vas dvojica da otvorite jednu temu gde ćete da se nadjebavate, ovoliku seksualnu tenziju nisam video od marka đurića i predsednika 3 5
Leia Posted September 24, 2023 Posted September 24, 2023 Dragance i Noskich splitovani na “Dobro mesto, dobra plata…”
Shan Jan Posted September 29, 2023 Posted September 29, 2023 On 23. 9. 2023. at 17:20, slepa živana said: mi u pravilniku firme imamo nešto što je verovatno prepisano iz zakona, do 5 dana plaćenog odsustva u slučaju svadbe, smrti, rođenja deteta, selidbe... samo što se slobodno tumači, pa nekad bude više od 5 kad se desi da se preklope situacije... al to je državna firma možda je nešto slično tome al se zove bolovanje, pa se ti ženi "bolestan" ko ti brani To su placeni slobodni dani koji su definisani zakonom: https://www.paragraf.rs/dnevne-vesti/230718/230718-vest7.html Inace meni je uvek bilo nefer sto se bolovanje placa 65% plate. Upravo kad si bolestan moze da ti zatreba vise para ako je, ne daj boze, nesto ozbiljno. U svakom slucaju ti se troskovi ne smanjuju. Jel to postoji zbog izbegavanja zloupotreba? BTW, firma gde radim ima isto neku foru da nam je prvih nekoliko dana bolovanja na 100% i ne mora lekarsko opravdanje. Ovaj drugi deo mi je mnogo bitniji jer kad me nesto smlati, obicno nisam u stanju prvih par dana da se vucaram po hodnicima drzavnih domova zdravlja. 2
*edited by mod Posted September 30, 2023 Posted September 30, 2023 Mislim da je na dosta mesta tih +5 sick days postao standard. Gde ja radim je pravilo da ne mogu da se uzmu uz odmor i da u cugu mogu maksimalno 2, za više mora doznaka. Taj dan se računa kao neplaćeno odsustvo. U principu više služi poslodavacu nego zaposlenom, jer se kod nas bolovanje otvara bar do kraja nedelje čak i za neke stvari koje prođu za dan dva. 2
Mel Posted October 18, 2023 Posted October 18, 2023 (edited) 6 minutes ago, Indy said: To je socopatsko ponashanje koje sam primetila - chak i kad neshto moze da se napravi da funkcionishe skroz Ok i radi, jedan socko koga sam znala je prosto morao da ubaci neki metez, pritisak da neki podaci budu uneti kako ne treba itd itd. i generalno da se pravi neka neregularna pricha - bez ikakve potrebe (vidljive nama, sem eto tako on operishe) To samo znachi da u ovoj fazi kapitalizma dominiraju kojekakvi korporativni sociopati. Ili da je kapitalizam (nuzno?) ushao u full socioaptksu fazu - ne bih znala which is which Edited October 18, 2023 by Mel
Recommended Posts