napadaj Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 Trebalo bi da dobiju upozorenje o posledicama sporazumnog raskida ugovora pre potpisivanja sporazuma.
Hamlet Strašni Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 Verovatno ni to ne čitaju, ako ugovore ne čitaju…
Lezilebovich Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 39 minutes ago, napadaj said: Trebalo bi da dobiju upozorenje o posledicama sporazumnog raskida ugovora pre potpisivanja sporazuma. To je neki dokument po zakonu ili ... ?
napadaj Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 Jeste. Zakon o radu propisuje da je poslodavac dužan da zaposlenog pre potpisivanja sporazuma pisanim putem obavesti o posledicama do kojih dolazi u ostvarivanju prava za slučaj nezaposlenosti. 1 3
ragasto Posted August 26, 2023 Author Posted August 26, 2023 Ovo u praksi zvuči kao papir koji HR umulja zajedno sa ostalim papirima. "Samo mi sve potpiši, molim te", "Jeste, ima ih mnogo šta ćeš", "E, potrošili smo već celu kutiju dok smo sve odštampali i nemam više papira lol jbt".
napadaj Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 Citirao bih sopstveni post od pre neki dan: On 20. 8. 2023. at 20:44, napadaj said: Nema ničeg goreg od HR-a. 2 1
Willow Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 (edited) edit: post premešten na temu "Hoću da budem programerka". Edited August 26, 2023 by Willow 1
Frank Pembleton Posted August 26, 2023 Posted August 26, 2023 Jeste. Zakon o radu propisuje da je poslodavac dužan da zaposlenog pre potpisivanja sporazuma pisanim putem obavesti o posledicama do kojih dolazi u ostvarivanju prava za slučaj nezaposlenosti.A koje su sankcije, da ne kažem koristi za bivšeg zaposlenog ako poslodavac ne ispuni tu obavezu?...shiit has hit the fan
napadaj Posted August 27, 2023 Posted August 27, 2023 8 hours ago, Frank Pembleton said: A koje su sankcije, da ne kažem koristi za bivšeg zaposlenog ako poslodavac ne ispuni tu obavezu? Sudska praksa to vidi kao osnov za naknadu štete zbog neostvarivanja prava za slučaj nezaposlenosti koja zaposleni ima u nekim slučajevima otkazivanja ugovora o radu od strane poslodavca, ali ne i kao razlog za ništavost sporazuma o raskidu ugovora o radu. Ukratko - ugovor o radu ostaje raskinut, ali zaposleni eventualno može da traži od bivšeg poslodavca ono što bi ostvario na birou itd.
Frank Pembleton Posted August 27, 2023 Posted August 27, 2023 Sudska praksa to vidi kao osnov za naknadu štete zbog neostvarivanja prava za slučaj nezaposlenosti koja zaposleni ima u nekim slučajevima otkazivanja ugovora o radu od strane poslodavca, ali ne i kao razlog za ništavost sporazuma o raskidu ugovora o radu. Ukratko - ugovor o radu ostaje raskinut, ali zaposleni eventualno može da traži od bivšeg poslodavca ono što bi ostvario na birou itd. Tako sam nekako o mislio......shiit has hit the fan
*edited by mod Posted August 27, 2023 Posted August 27, 2023 Prošlo je skoro dvocifren broj godina od kako sam bio u NCRu, ali ovako laički moguće je da su one startne subvencije bile vremenski ograničene (beše priča da je 3-5k eura po zaposlenom) i da Vučić nije raspoložen da ih produži ili bar ne u tom obimu. Takođe ovo što kaže Noskich je već neko vreme aktuelno a to je da se deli firma na dva dela, tj na finansijski deo i retail. Moguće da će samo deo da prebace u Bosnu, a moguće i da blefiraju da bi nešto izboksovali. Generalno je dosta tu bilo mutljavina, otvaralo se bar dva puta (za svaku vlast po jednom) ljudi prebacivani sa agencije na NCR i onda predstavljani kao novozaposleni i svašta nešto još.
Lezilebovich Posted September 21, 2023 Posted September 21, 2023 Quote Benefits: Remote work with occasional office presence 30 days annual vacation 6 paid sick leave days High-growth company in which you can find exciting and trend-setting challenges Amazing product to work on domaća kompanija, deo oglasa za posao za ERP konsultanta šta im znači ovih 6 plaćenih dana bolovanja ? kao torbica što kaže da ima bolovanje od prošle godine neiskorišćeno 1
Mr.Mxyzptlk Posted September 21, 2023 Posted September 21, 2023 javis da si pod temperaturom ja to gledam kao +6 dana odmora 2
Vapad Posted September 21, 2023 Posted September 21, 2023 (edited) Tako i ja čitam, bez doznaka, na 100%, znači na reč, običaj je 3 dana, 6 je prilično lepo, mada sam radio u firmi gde je moralo da se redukuje za neke timove... jer su gledali na to kao +x dana odmora . EDIT: zapravo napisao si Edited September 21, 2023 by Vapad slepilo 1
dragance Posted September 21, 2023 Posted September 21, 2023 5 minutes ago, Lezilebovich said: domaća kompanija, deo oglasa za posao za ERP konsultanta šta im znači ovih 6 plaćenih dana bolovanja ? kao torbica što kaže da ima bolovanje od prošle godine neiskorišćeno Mnoge firme imaju 10 dana, možda ne u Srbiji. Neki tretiraju to kao odmor, ja ne - jer nikad se ne zna kad može zaista zatrebati. 1 1
Recommended Posts