Jump to content

3 Body Problem (2024– )

Featured Replies

Pokušao da ofgledam i stao u pola prvre.

Po meni je odlično za ove predele.

Ja u kulturnoj rev. videh Jovu Bakića u budućnosti.

Odgledao sve. Nisam citao/znao za/gledao original i prethodne uratke. Nista znacajno u spojleru, al zbog onih koji hoce ful ugodjaj bez tudjih misljenja

Reveal hidden contents

Dok je u PRC cetvoroclana banda, na celu sa suprugom njihovog Enver Hodze, ozracivala Sunce gigantskim morzeovim kodom i stvarala ideje za buduce tupave SF serije, preko puta, USA sonda Pioneer 10 vec je bila prosla Jupiter, poslala slike i polako se spremala napustiti solarni sistem.

Eto im ideje za nastavak.

On 23. 3. 2024. at 8:56, warp said:

Ufffff...

U prvih 5 minuta odmah da nam se stavi do znanja: communism baaad ! democracy gooood ! Nemoj da se neko zajebo, jedini dobar Kinez je pro-zapadni Kinez :isuse:

Sve što se tiče Kineza u prošlosti je isto kao u knjizi. Ovo ostalo je malo izmenjeno. I da Evans je bio  u Kini 1977.g, neki projekat, tako su se i upoznali.
 Došla sam do 3.epizode, meni i dalje nije da odustanem. 

Btw, počela sam da gledam i kinesku seriju prošlog leta, ali je bila preterano razvučena, tako da sam tu odustala posle 5-6 epizida, a valjda ih ima 30.

On 23. 3. 2024. at 14:41, Arkadija said:

Sve što se tiče Kineza u prošlosti je isto kao u knjizi. Ovo ostalo je malo izmenjeno. I da Evans je bio  u Kini 1977.g, neki projekat, tako su se i upoznali.
 Došla sam do 3.epizode, meni i dalje nije da odustanem. 

Btw, počela sam da gledam i kinesku seriju prošlog leta, ali je bila preterano razvučena, tako da sam tu odustala posle 5-6 epizida, a valjda ih ima 30.

Znači i knjiga boluje od istih gluposti :fantom:

Reveal hidden contents

Kakva dvodimenzionalna bića i guske na farmi?! :gospode:

30 epizoda serije je 20+ sati materijala, knjiga se pročita za 5-6, nema tu dovoljno štiva za toliko puno.

On 23. 3. 2024. at 15:10, goofs said:

Kakva dvodimenzionalna bića i guske na farmi?! :gospode:

Reveal hidden contents

Kao i obicno, mazohista u meni odgledao je sve epizode :isuse:

Nesto sa ovim svetom treba da se desi vrlo radikalno, ovoliko para spucati u onakvu papazjaniju preskupih kadrova, nedovrsenih znacenja, poluemocija i neuverljivih motiva je zaista jos jedan ekser u kovceg covecanstva.

Ja sam na petoj, dosta je loše, ali neću sad da tovarim, samo bih jedan detalj izdvojio...

...od kad je postalo deo woke kulture da je obavezno imati nadrkanog ženskog lika? Šta kao, mora da bude jedan izuzetno jak lik ženskog pola, kako ćemo to, aha, biće drky i ljuta non stop. Svega mi, sve što sam gledao u poslednje vreme, True Detective - nadrkana pandurka, The Gentlemen - nadrkana riba mafijozo, Monarch - nadrkana klinka, Rings of Power - nadrkana Galadrijela...šta koj đavo

Reveal hidden contents

Takoe, bukvalno sablon imaju, templejt.

sori, stavio quote umesto spojler, nadam se da niko nije morao da cita :blush: evo popravio

Reveal hidden contents

BTW imam utisak da su koristili istu kucerinu i isti automobil kao Gaj Richi u Dzentlmenu, valjda im je isti lokejshn skaut i rekviziter radio tezgu. Bukvalno deja vu kod tih kadrova.

... ma.

Edited by Caligula

Reveal hidden contents

Ne sumnjam da sve u knjizi ima vise smisla.

Problem tri dela :fantom:*

* (Knjiga, kineska serija, engleska serija)

gospode kakva glupost...

Završili smo sad, baš je loše ispalo, mislim da Benioff i Weiss ne treba više da se bave razvojem serija, ljudi ne razumeju neke osnovne koncepte, emocije, doživljaje koje ima odrasli čitalac/gledalac, rešenja koja oni biraju kao da su za decu, ali bitno da su vizuelno impresivna, to će vala da ga proda. 

Mislim da sam napisao negde na forumu da je teško omanuti sa ekranizacijom prve knjige jer je prosta, ima malo likova i dinamičnu radnju, but lo and behold ništa nije nemoguće za cock-merchante. Skroz su omanuli sa osećajem za feelingtm, knjiga je naučna fantastika sa akcentom na naučna (i to sa naukom mnogo prizemnijom od ovoga što ovde vidimo), uz to i misterija, a povlači i neka odlična filozofska pitanja...a ovo što smo dobili je melodrama 5 istih likova, društvo bogatih i uspešnih, e ali i bogati plaču.

Žao mi je zato što su neke ideje iz knjige baš originalne, a ovde se kroz to samo protrči, pa bude mlako i nikakvo, a često kad je nedovoljno objašnjeno onda je i glupo. Takođe ima par jako dobrih, onako punchline momenata u knjizi od kojih niti jedan nisu preneli u seriju, za šta mislim da bi mnogo bolji efekat imalo od deset scena crnje i bolesnog lika ili kineskinje i one nadrkane ribe.

Nisam neko ko zahteva čvrsto držanje uz knjigu, uvek poštujem kreativne slobode ako je ono što dobijemo dobro, ali ovo to nije i iz ove perspektive mislim da ne treba da bude druge sezone. Šteta je, jer je ta knjiga kidalica, ali nemam poverenja da će da naprave bilo šta dobro.

On 26. 3. 2024. at 8:43, Caligula said:

BTW imam utisak da su koristili istu kucerinu i isti automobil kao Gaj Richi u Dzentlmenu, valjda im je isti lokejshn skaut i rekviziter radio tezgu. Bukvalno deja vu kod tih kadrova.

1000% posto ista kućerina, što opet samo govori za sebe - snimali su ono što im je zgodno i šta imaju pri ruci, a ne ono što ima smisla. Čuj vojno-operativno-razvojna baza za odbranu čovečanstva se montira u vilu Jelenu. 

Inače ovo je jedna od najskupljih Netflix serija, ja stvarno ne znam gde su otišle te pare.