Moonwalker Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 10 minutes ago, Carolostadien said: Jasno, tu sad ne mislim na slučajeve tipa ovog iz Mladenovca koji realno nema više što tražiti na slobodi. Pa i on je mladji punoletnik (<21 godina) sto ima uticaja na duzinu kazne. Pisali su u prethodnim postovima. Ni on izgleda nije tacan, a dodatno i vaspitno upusten. Da je ovaj na Vracaru uradio to nakon navrsenih 14 godina, sta bi moglo sa njim da se uradi, da se smesti u maloletnicki zatvor ( nije isto sto i popravni dom) i do maksim 10 godina (?). Da li bi smeli da ga sastave sa ostalima? Sta se radi kad je maloletnik uracunljiv, a istovremeno ima psihopatske crte? Moguce da zbog hronicnog nedostatka novca ostavljano ono sto mora da se ima zatvori za odrasle (veca verovatnoca da nesto naprave), a za retke situacije daj boze da se dese.
Hamlet Strašni Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 4 minutes ago, Moonwalker said: Pa i on je mladji punoletnik (<21 godina) sto ima uticaja na duzinu kazne. Pisali su u prethodnim postovima. Ni on izgleda nije tacan, a dodatno i vaspitno upusten. Da je ovaj na Vracaru uradio to nakon navrsenih 14 godina, sta bi moglo sa njim da se uradi, da se smesti u maloletnicki zatvor ( nije isto sto i popravni dom) i do maksim 10 godina (?). Da li bi smeli da ga sastave sa ostalima? Sta se radi kad je maloletnik uracunljiv, a istovremeno ima psihopatske crte? Moguce da zbog hronicnog nedostatka novca ostavljano ono sto mora da se ima zatvori za odrasle (veca verovatnoca da nesto naprave), a za retke situacije daj boze da se dese. И да је напунио 14 не би могао у затвор јер био млађи малолетник. 3
Carolostadien Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 To s "mlađim punoljetnicima" mi je, iskreno, benavljenje i foliranje. To da djeca ne mogu odgovarati je načelno dobro, jer se ne odnosi na ovakve slučajeve i valjda se u povijesti svijeta dogodilo 5 puta da je netko ispod 14 godina napravio ovako nešto. Ali tu sad da netko ima 20 godina i 10 mjeseci ali, eto, nije baš još skroz odrastao - to mi je teška glupost. 2 2
Moonwalker Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 1 minute ago, Hamlet Strašni said: И да је напунио 14 не би могао у затвор јер био млађи малолетник. Eto, preko 16 pretpostavljam. Sta je kazna za ove mladje, boravak u popravnom domu?
Hamlet Strašni Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 5 minutes ago, Moonwalker said: Eto, preko 16 pretpostavljam. Sta je kazna za ove mladje, boravak u popravnom domu? Да, отприлике.
Duhovnost, ljubav i med Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 (edited) 12 hours ago, Plajvi said: Bas to, papagajski ponavljana apstrakcija Kad im pomenes da su struja, internet, televizija i sta sve ne takodje zapadne™ vrednosti... Дечији нихилизам, нека унутрашња убеђеност детета да баш ништа није свето и да ништа није вредност, да ништа није табуизирано, јесте условно речено, "западна вредност". У источним традицијама постојали су нихилисти, одрасли људи, постоје и традиције нихилистичког тероризма, свачег сличног има, али ово је просто нешто што је дечији нихилистички тероризам и чега није било пре. И природно је да људи то доживе као нешто увезено. Edited May 6, 2023 by Duhovnost, ljubav i med 2 7
Moonwalker Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 (edited) Jeste, usrali se od decijih nihilista sa zapada, a ober nihiliste im vode drzavu. Sa sve rent-a-nihilistima pod skutima da «pojasne» onima koji nisu videli ni proverbijalni istok, ni proverbijalni zapad. Nema dece nihilista, a ako i bude nadju se svuda ako je do prirode, a iako je do sredine tj odraslih kojima su okruzeni. J**** ih nihilisticki zapad gde salju svu svoj decu ako su za velike skole. A one koje nisu ostave da maltretira selo dok konacno ne iskoci iz sina. Edited May 6, 2023 by Moonwalker 9
Duhovnost, ljubav i med Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 (edited) Није Запад нихилистички, то нисам рекао, Запад је јако сложен појам. Само сам написао да има традицију дечијег нихилистичког тероризма, евидентно има. Кад су Американци правили профил ко изводи те нападе: дете, средња класа, белац, усамљеник, ирационални осветник према "свету" и "вредностима света". И досадни сте више са тим антилајковима и произвољним тумачењима туђих речи, иако се врло прецизно изражавам. Edited May 6, 2023 by Duhovnost, ljubav i med
Facundo Orellana Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 Kultura nasilja, kultura nedodirljivosti privilegovanih i kult oružja. Pritom to oružje poseduje dobar deo stanovništva, često ne baš najboljeg psihičkog stanja. Čudno mi je da češće nismo imali ovakve situacije, minus Velika Ivanča. 5
Lo Zingaro Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 1 hour ago, Duhovnost, ljubav i med said: Дечији нихилизам, нека унутрашња убеђеност детета да баш ништа није свето и да ништа није вредност, да ништа није табуизирано, јесте условно речено, "западна вредност". У источним традицијама постојали су нихилисти, одрасли људи, постоје и традиције нихилистичког тероризма, свачег сличног има, али ово је просто нешто што је дечији нихилистички тероризам и чега није било пре. И природно је да људи то доживе као нешто увезено. Ruzicu ti li si? Veliku si gadost napisao druze medeni, bas veliku.
Mil@n Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 1 hour ago, Duhovnost, ljubav i med said: Није Запад нихилистички, то нисам рекао, Запад је јако сложен појам. Само сам написао да има традицију дечијег нихилистичког тероризма, евидентно има. Кад су Американци правили профил ко изводи те нападе: дете, средња класа, белац, усамљеник, ирационални осветник према "свету" и "вредностима света". И досадни сте више са тим антилајковима и произвољним тумачењима туђих речи, иако се врло прецизно изражавам. Znamo da se precizno izražavaš, zato smo ti i dali "anti lajk." 1
Ratamahatta Posted May 6, 2023 Posted May 6, 2023 Mnogo me nervira taj termin, nervirao me je mnogo i pre ovoga a odomacio se i horski se prenosi kroz narod kao veoma maligna figure of speech bez konkretnog znacenja Te apstraktne zapadne vrednosti™ kao takve dolaze ovde i bivaju implementirane u ovdasnje drustvo vekovima unazad I sad ovaj vepar s mikroprimesama coveka na poziciji ministra krivi to za ove dogadjaje 1
Popular Post radisa Posted May 6, 2023 Popular Post Posted May 6, 2023 @Plajvi Meni je nevrovatno kako se narativ o trulom zapadu prenosi sad već 150 godina... Pazi, Skerlić je pisao o tome... Quote Skerlić smatra da romantizam Vuka i "Vukove omladine" znači reakciju na Dositejev racionalizam. Izjednačivši tako Vuka sa romantizmom i romantičarima, Skerlić vidi razlike i suprotnosti u tome što je Dositej za zdrav razum, a romantičari su se prepuštali "maštanjima i sanjarijama"; Dositej traži ono "što je saobrazno zdravom razumu i korisno društvenoj celini", romantičari propovedaju neodgovorni individualizam; za Dositeja su narodni običaji dokaz zaostalosti i varvarstva, za Vuka i vukovce "najviši izraz narodne duše", "pouzdan dokaz narodne superiornosti". Dositej zagovara nauku i opštečovečansku prosvetu kao izvor napretka i opstanka, Vuku i romantičarima je dovoljna narodna poezija, oni "traže u njoj izvor i utoku mudrosti, svu etiku i estetiku...alfu i omegu svega znanja i umetnosti". Dositej je prosvećeni zapadnjak i traži da se koriste tuđa velika iskustva u kulturi; romantičari preziru "truli zapad" i veruju u "srpsku kulturu", koju "nikada nisu ni definisali u čemu se sastoji". "Između Dositeja i romantičara naših, postoji razlika koja je između razumna čoveka koji vedro gleda preda se u budućnost i zbunjenih ljudi i maglovitih glava koje gledaju nazad u prošlost." Zato po plodnosti i dugotrajnosti uticaja i po koristi koju je doneo narodu, Dositej je za novu kulturu i prosvetu ono što je bio sv. Sava za staru. "On je bio duhovni preporoditelj srpskoga naroda, tvorac nove srpske književnosti." Bold, jebote, 150 godina posle, ista priča... 10 1
Popular Post Zli Gli Posted May 6, 2023 Popular Post Posted May 6, 2023 (edited) 1 hour ago, vememah said: Ima u Mitrovici neki mali Pejakovic, zovu ga Zemunac, '96, decko debil poremeceni, uvek ima noz. Dolazio mi u kladionicu pre dok sam radio ali nisam imao problema, postavio sam se u startu da ne moze da se razmahne a i receno mi je da ima istoriju secenja ljudi nozem i nekog ujaka strica iz Novog Sada koji je neka CIA BIA KGB pa ga niko ne dira, samo eto kod mene nije divljao a kod mladjeg kolege je imao ispade ali sam ziveo blizu pa sam dolazio i onda je bio miran. Elem, nakon 10+ seckanja zadnjih godina je pre jedno mesec dana posekao jednog suvlasnika kladionica Oktagon (znaju se, totalna glupost bila u kaficu jer je debilko dosao pijan), inace sina lokalnog bogatasa, i tu je izgleda zavrsio karijeru konacno. Em su ga malo prebili u tom lokalu, em posle i interventna kad je bezao, em ce ovaj da ga tuzi valjda za pokusaj ubistva i kazu da ce najebati ozbiljno ovaj put jer ovaj ima lovu da mu se usere u zivot. Otprilike, dok ne naprave neko bas zesce sranje, sve moze da se ispegla i to ce tako ostati i posle ovih ubistava. Jednostavno ima jako mnogo debila medju narodom, i klinaca i punoletnih, i nista bitno se nece promeniti. Edited May 6, 2023 by Zli Gli 14 1 1
Recommended Posts