Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
8 minutes ago, dragance said:

Ok, a šta je onda bilo za smejanje u onog iznad kvotovanom postu gde je baš to napisano?

Ne, nije to napisano u kvotovanom postu, a još manje je baš to napisano

Smešno mi je to što je tvoj nesuvisli post zamišljen da bude odgovor na ovo:
"Podsmevas li se ako onaj ko nije pravnik zakljucuje o krivicnoj odgovornosti, potrebi za izmenom zakona... za sta nema znanje i stručnost?"

Da si odgovorio nešto u stilu: "Smatram da samo pravnik može da zaključuje o krivičnoj odgovornosti u odnosu na postojeći Krivični zakonik, jer je on jedini za to kvalifikovan, ali mislim da inicijativa za izmenom zakona može doći i od drugih profesija ili grupacija zato što (pa neki razlog)..." ne bi mi bilo smešno.

Tvoj post, ako se rastavi, dobijamo:

1. Spoj dve rečenice koje u praksi znače sledeće: ko god da si ti od predlagača iz onog člana Ustava što sam citirala, tvoj predlog napisaće pravnici (pre svega, ili između ostalog - zavisno od predmetne materije), čime zapravo potvrđuješ ono što je Uskebasi napisao, dakle jedan :)

"Za predlog o izmeni zakona ne trebaš biti pravnik. Za njegovo pisanje - da."

2. Subjektivni uvredljiv komentar koji veze nema sa onim na šta odgovaraš, što je već za :D zonu:

"Odakle vam ta mantra o tolikoj superiornosti?"

3. I dalje, what the fuckety fuck ovo ispod ima veze sa onim na šta odgovaraš? Sad sam već u :laugh: modu.

"Političar može samo biti pravnik?

Evo, vidimo danas na šta to liči."

Posted (edited)
11 hours ago, Tribun_Populi said:

Tebi je akcenat na sredstvu izvršenja, a ne uzroku, štaviše u sredstvu izvršenja i vidiš uzrok (dostupnost oružja, obuka, šta god).

A ti bi zbog Ribnikara oduzimao oružje legalnim vlasnicima.
Zato te i pitam. Šta bi dobio?

Za mene nije bitno na koji način je to on učinio.

Razumem da neko kaže da KK i VK ne mogu da odgovaraju po nekom članu. Ne mogu da razumem da neko u ovom slučaju smatra da dostupnost oružja i obuka nisu bili bitni. 

Moja rođaka nije položila taj ispit koji si položio ti, ali je specijalizirala psihijatriju i ima preko 15 godina iskustva. Poslednjih 5 godina radi baš veštačenja. Nije radila baš na ovom slučaju, ali verovatno nisi ni ti. Ona je ubeđena da je gađanje u streljani, pogotovu ako je gađano u ljudske mete itekako uticalo na odluku da počini masakr. Ni to nije bitno? 

Možeš li nam objasniti za šta će oružje ljudima koji ne žive pored vukova i medveda? Oduzimanje oružja drastično bi se smanjila mogućnost da se nešto slično ponovi. Šta bi se izgubilo? 

Edited by duma
Posted (edited)
4 hours ago, pbg12345 said:

ti si tribune pre 3-4 dana pisao o "perfect storm" 

Pisao sam i o ovome, pre 4 dana tačno.

@duma Ne mogu ovde. Ima posebna tema za to, pa objašnjavam.

Edited by Tribun_Populi
Posted

Ali ljudske mete 😂

• Haha 2
  • -1 1
Posted
58 minutes ago, Uskebasi said:

Ali ljudske mete 😂

:thumbup:

Ha Ha Smile GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Posted
1 hour ago, Uskebasi said:

Ali ljudske mete 😂

Zbog tragičnosti same teme se suzdržavam da napišem šta bi bila analogija tome kod nekih drugih krivičnih dela.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted (edited)
1 minute ago, bejzbolka said:

Zbog tragičnosti same teme se suzdržavam da napišem šta bi bila analogija tome kod nekih drugih krivičnih dela.

misliš da postoji bilo kakva analogija, kad se uzme sve u obzir?

ps. suzdržavanje je za rispekt.

Edited by Eleniko
  • +1 1
Posted
7 hours ago, duma said:

Možeš li nam objasniti za šta će oružje ljudima koji ne žive pored vukova i medveda? Oduzimanje oružja drastično bi se smanjila mogućnost da se nešto slično ponovi. Šta bi se izgubilo? 

Eno milfi se na CG temi upljuva objašnjavajući kako treba svima dati oružje i dozvolu da ga nose jer bi se tako sprečilo ubistvo na Cetinju. #samokažem

@Uskebasi
evo, vidim ubiste se od smejanja: "mete u obliku silueta ljudi."
jel i sad smešno?

• Hvala 1
  • Tužno 1
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
9 hours ago, pt 2.0 said:

Pravo predlaganja zakona, drugih propisa i opštih akata imaju svaki narodni poslanik, Vlada, skupština autonomne pokrajine ili najmanje 30.000 birača.

Ovo je verovatno odgovor na Dragancetovo pitanje kako bi random gradjanin mogao direktno da pokrene proceduru za predlaganje zakona, to bi znacilo da treba da prikupi 30.000 potpisa putem peticije ili kako tacno? Citiram tvoj post ali naravno moze i neki pravnik da odgovori.

Posted (edited)

On 5. 1. 2025. at 23:23, Tribun_Populi said:

Ovo je perfect storm.

Naizgled normalna porodica, bez obzira na razvod roditelja; roditelji intelektualci, etablirani u svojim profesijama, dete učenik škole na glasu, dobar đak primernog vladanja. Ništa što bi državi i sistemu došlo pod radar. 

Tvoje kolege ipak okrivljuju psihologe, državu i sistem. 

44 minutes ago, aram said:

@Uskebasi

jel i sad smešno?

Ma presmešno je. Kako bi loše moglo da utiče na psihu deteta od 12-13 godina da mu daš da puca vatrenim oružjem u mete u obliku ljudi, ili kako god treba da se nazovu. U kombinaciji s tim da mu je oružje dostupno, po pravilu menja psihu. Neće se kod svakog razviti želja da ubije, ali će svakom detetu uticati na psihu. Utiče i na psihu odraslih.

Ako se pravilno drži, oružje je praktično neupotrebljivo za samo odbranu. U principu služi za lečenje kompleksa (laički rečeno). 

Šteta je što nisam u stanju da prenesem ono što sam slušao. Koristilo bi ovim što su položili jedan predmet, pa se smatraju stručnim da procenjuju da li su oružje i obuka bitni u ovom slučaju. 

Edited by duma
Posted
29 minutes ago, aram said:

@Uskebasi
jel i sad smešno?

Ovo je ponavljanje jedne fraze u maniru nekih politickih stranaka koje podele botovima teme za tvitove i komentare koji se onda besomucno ponavljaju danima. 

Kako pucanje u papir sa siluetom ljudi utice na to da neko izvrsi masovno ubistvo? 

• Tužno 1
Posted

Kako to utiče a klanje nožem u kanteru ili pucanje u Fortnajtu ili u nekom tamo Call of Duty gdje ljudi izgledaju realno koliko u pravom životu ne utiče?

Posted
12 hours ago, Ayatollah said:

Radmila Vasić, ne Radmila Lukić. Lapsus calami.

Lukićevu knjigu iz Uvoda nisam imao prilike da čitam, ali sam od mnogih čuo da je u pitanju svojevrsno udžbeničko remek delo, a sam Lukić i danas važi za našeg najvećeg pravnog teoretičara.

Ja sam spremao iz Lukić - Košutić udžbenika. Bilo je vrlo očito ko je šta pisao, poglavlja koja je pisao Lukić su bila kristalno jasna. Ona Košutićeva... pa i ne baš.

Posted
1 hour ago, aram said:

Eno milfi se na CG temi upljuva objašnjavajući kako treba svima dati oružje i dozvolu da ga nose jer bi se tako sprečilo ubistvo na Cetinju. #samokažem

@Uskebasi
jel i sad smešno?

hvala

• Vojvodo,serdare 1