Jump to content
IGNORED

Ubistvo učenika OŠ “Vladislav Ribnikar”, 3.5.2023.

FPLS
aram
Message added by aram,

Zahtevi Saveta roditelja OŠ Vladislav Ribnikar

1. Traži se rekonstrukcija događaja, objašnjenje kako se to dogodilo i kako teče istraga i u kojoj je fazi. Roditelji to moraju da znaju.

2. Da se roditeljima stručno objasni šta će biti sa dečakom i u kom statusu su njegovi roditelji. Kod dece postoji veliki strah da će on biti na slobodi.

3. Tim psihologa i psihijatara koji će redovno raditi sa decom VII-2 bez učešća školskog pedagoga i psihologa radi obezbeđivanja nepristrasnosti.

4. Ako se odluči da se školska godina nastavi za decu iz odeljenja VII-2 mora se naći način da oni ne ulaze u školu na veliki ulaz, već da nastavu imaju u nekoj od učionica na malom ulazu.

5. Predlažemo kompletno renoviranje škole do 1. septembra 2023. godine

6. Pružiti kompletnu podršku nastavničkom kadru.

7. Tražimo da se utvrdi odgovornost ljudi koji su izneli u javnost spisak sa imenima deca iz VII-2 odeljenja koji je obišao ceo svet, kao i slike roditelja i dece, i da isti za takav postupak budu sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Recommended Posts

Posted
5 minutes ago, kralj said:

O well, pričamo i sa advokatom koji olakšavajuću okolnost vidi u tome što i prosečni lovac isto čuva pucu.

nema nikakve potrebe da ovako ucitavas.

ja nisam advokat, ali imam dovoljno poslovnog iskustva da prepoznam coveka od integriteta, koji zna svoj posao. ukebasi (i ne samo on) je sasvim sigurno taj tip.

odakle vama, sto kaze milan, samopouzdanje da mu ovoliko ucitavate i ignorisete to sto vam on prica je meni nepojmljivo.

@Mil@n

vrlina sigurno nije, sta je, ne znam.

ja o svojoj (uzoj) struci na forumu nisam pricao skoro nikada. a kada i jesam, argumenti nisu bili bitni, pa sam vrlo brzo odustao, jer sam skapirao da ni advokati (hehe) koji bi trebalo da znaju sustinu nisu imali pojma.

• +1 7
  • Hvala 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Zamisli, razvila se diskusija na forumu!

Posted
2 minutes ago, dragance said:

Tako da dete ne može da ga otključa.

Ajd da se ne pravimo ludi. Pitanje je konkretno, kako se cuva oružje u kuci da deca i odrasli ukućani ne mogu da dodju do njega. 

Nevezano za ovaj slučaj. 

Posted

Sa šifrom veća od 3 broja (koja ne komuniciraš nikome) i ključem koji nije na mestu gde i torba. U malo razvijenijim zemljama možeš naručiti sefove Insa otiscima prstiju/face ID. 

Municija na totalno drugačijem mestu i zaključana na isti način.

Posted
1 minute ago, dragance said:

Sa šifrom veća od 3 broja (koja ne komuniciraš nikome) i ključem koji nije na mestu gde i torba. U malo razvijenijim zemljama možeš naručiti sefove Insa otiscima prstiju/face ID. 

E ali meni nikad nije palo na pamet koliko su te sifre od 3 broja lako provaljive. Ja tako zakljucavam kofere to su standardni katanci - tek pre neki dan dete mi trazi katanac sa kljucem i kaze nije ti dobar taj sa sifrom (koji ja preferiram). Ja kao sto, kaze to moze da se pogodi.

I sad to jeste logicno, ali kako to da znas ako ti niko ne kaze i ako si i sa te 3 cifre u Srbiji verovatno u top 10 po obezbedjenosti oruzja u zemlji?

Mislim ima sad uputstvo kako da se cuva oruzje, izdao MUP detaljno prosle godine kad je krenulo da se pretresa regostrovano oruzje (koje su nakon toga prikupili od naroda i prodali kriminalcima tako da srecni smo).

Posted
4 minutes ago, dragance said:

I po tvojoj slobodnoj proceni, koji procenat vlasnika oruzja isto cuva na taj nacin?

• -1 1
Posted
Just now, Mel said:

E ali meni nikad nije palo na pamet koliko su te sifre od 3 broja lako provaljive.

Pa jeste, šansa da pogodiš kombinaciju je čak 1:1000.

Posted

Vec samm kacila, drugi sudski proces je u pitanju, ali ima dosta detalja.

Meni je samo indikacija da je tuzilastvo u ovom krivicnim postupku dosta ofrlje radilo.

• Hvala 1
Posted
16 minutes ago, nenad said:

nema nikakve potrebe da ovako ucitavas.

ja nisam advokat, ali imam dovoljno poslovnog iskustva da prepoznam coveka od integriteta, koji zna svoj posao. ukebasi (i ne samo on) je sasvim sigurno taj tip.

odakle vama, sto kaze milan, samopouzdanje da mu ovoliko ucitavate i ignorisete to sto vam on prica je meni nepojmljivo.

@Mil@n

Šta učitavam, citirao sam ga.

Evo nam ga novi primer. Postoje naravno propisi za adekvatno čuvanje oružja i municije, kako oni ne bi došli u posed drugih lica, a mi imamo sad ovo pijačno licitiranje na čelu sa 'a kako bi ti čuvao' i prosečnog lovca koji čuva kako je našem Uskebašiju dunulo da prosečan lovac pušku čuva. Nema tu S od struke, ali mogao bih da poverujem da naš Uskebaši ima dobar kill ratio u sudnici.

• +1 1
  • Haha 1
Posted
2 minutes ago, JozoMujica said:

A sef sa trocifrenom sifrom je po pravilniku dovoljan za cuvanje oruzja i takvi se najčešće prodaju

• +1 1
  • Hvala 2
Posted (edited)
5 minutes ago, JozoMujica said:

Iz prvog pokušaja.

Ali ako zaista želiš da ga otvoriš i imaš po nekoliko sati svake nedelje da isprobavaš sve redom...

Pritom je u ovom konkretnom slučaju rečeno da je samo treća cifra bila pomerena u odnosu na stvarnu kombinaciju što je klinac možda mogao da primeti ako je ćale otvarao pred njim.

Edited by vememah
Posted
Just now, JozoMujica said:

Pa ono tako sam i ja rezonovala ali dete kaze da ne moze "iz momenta", nego da ides jedan broj, pa sledeci itd i na kraju, da citiram "cvrc"

Ja te katancice koristim ceo zivot ali nisam razmisljala o tome da ce neko da mozda sedne da to provaljuje...

Posted
1 minute ago, vememah said:

Iz prvog pokušaja.

Ali ako zaista želiš da ga otvoriš i imaš po nekoliko sati svake nedelje da isprobavaš sve redom...

Pritom je u ovom konkretnom slučaju rečeno da je samo treća cifra bila pomerena u odnosu na stvarnu kombinaciju što je klinac možda mogao da primeti ako je ćale otvarao pred njim.

Ama to je toliko jasno, ali eto meni nije palo na pamet do pre tri dana. Ja decenijama koristim bas te katance i to kupim neki "jaci" po sistemu da imam dobar.

Evo sto meni nije palo na pamet, Uskebasi gore tvrdi da se taj katanac po nekom propisu (?) smatra za adekvatan.

Posted (edited)

Ako je očekivani sadržaj takav da se isplati uložiti sat-dva-tri da se provrte sve kombinacije, naravno da će neko da sedne... Ne mora čak ni sve u jednoj sesiji.

Edited by vememah
  • +1 2
Posted
Just now, kralj said:

Šta učitavam, citirao sam ga.

Evo nam ga novi primer. Postoje naravno propisi za adekvatno čuvanje oružja i municije, kako oni ne bi došli u posed drugih lica, a mi imamo sad ovo pijačno licitiranje na čelu sa 'a kako bi ti čuvao' i prosečnog lovca koji čuva kako je našem Uskebašiju dunulo da prosečan lovac pušku čuva. Nema tu S od struke, ali mogao bih da poverujem da naš Uskebaši ima dobar kill ratio u sudnici.

Naravno da postoje propisi. Ono kako prosecan lovac čuva je u skladu sa tim propisima. 

A ti bi mogao malo u troskocima da odjebes, jer je malo previše da ti i tvoj drugar eleniko jurite mene po svim temama. Si primetio da stalno idete zajedno kad trolujete? 

• -1 1