May 24, 20233 yr prihvaćen neprihvaćen, voljen, nevoljen, odbačen, neodbačen............ s druge strane su saznanja o brižljivom planiranju zločina. tu se radilo o svesnom delovanju. i sve je to bilo pre. šta je sada? čitam o nedostatku kajanja, smirenosti......
May 24, 20233 yr 1 hour ago, Redoran said: Predsednik streljačkog kluba tvrdi da mali nikada nije pucao tamo. Ne želim da linkujem b92 pa kopiram tekst iz njihove vesti ali može lako da se izgugla. "Otac je s vremena na vreme dolazio kod nas. Dovodio je i sina, ali dečak nikada nije ulazio u streljište, a kamoli pucao. On je sedeo u bašti kafića ispred. Čekao ga je ispred i nije ulazio. Možda je pokušao da uđe, ali tvrdim da bi ga instruktor u tom slučaju odmah udaljio", kazao je Ivanović za srpske medije. Uz to, dodao je i da su u medijima objavljene pogrešne informacije i tvrdnje koje nisu tačne nakon što se dogodio zločin na Vračaru. "Tvrdim. Ponavljam tvrdim... Dečak gađao sigurno nije. Mi kao klub sarađujemo sa policijom i sve što su nakon zločina od informacija, ili dokumentacije, tražili od nas mi smo predali. Snimci sigurnosnih kamera iz streljane su predati, kao i dnevnici gađanja, popis municije i sve drugo što su tražili. Snimci kamera se čuvaju minimum četiri meseca, a vrlo verovatno i do godinu dana. Streljana je pod video- nadzorom 24 sata svakoga dana, a svako ko uđe mora da se identifikuje ličnom kartom instruktoru koji te podatke upisuje u dnevnik gađanja". a koji je klub u pitanju, pošto vidim saopštenje streljačkog kluba partizan u kome tvrde da otac i sin nikada nisu opalili ni jednu diabolu u klubu
May 24, 20233 yr Koliko vidim, ima dva kluba. Taj prvi što je izdao saopštenje zove se Streljački klub Partizan, član je JSD Partizan i u njemu se članovi bave sportskim streljaštvom i puca vazdušnim puškama. https://www.skpartizan.rs/ Ovaj drugi, privatni, takođe je na stadionu Partizana, ali se zove Streljački klub Partizan practical shooting i tu se puca iz vatrenog oružja. Njegovog vlasnika su saslušavali jer se tvrdilo da je otac počasni član tamo i da je i klinac pucao. http://www.kpsp.rs/ Edited May 24, 20233 yr by vememah
May 24, 20233 yr Nova kaže da njihovi izvori tvrde da po snimcima i evidenciji predsednik kluba laže. Quote Sa druge strane, prema informacijama do kojih je došao portal Nova.rs, iz streljane „Partizan Practical Shooting“ izuzeti su svi snimci nadzornih kamera i knjiga evidencija kako bi se utvrdilo činjenično stanje, koje govori suprotno od navoda Ivanovića. https://nova.rs/vesti/hronika/tuzilastvo-istrazuje-odgovornost-streljane-u-kojoj-je-decak-13-vezbao-pucanje-pre-masakra-u-ribnikaru-oglasio-se-vlasnik-tog-kluba/ Edited May 24, 20233 yr by vememah
May 24, 20233 yr Da, kod nas se glagol izuzeti koliko je meni poznato ne koristi kao sinonim za privremeno oduzimanje. Koliko vidim, u tom značenju se koristi u BiH i CG. Edited May 24, 20233 yr by vememah
May 24, 20233 yr Da, kod nas se glagol izuzeti koliko je meni poznato ne koristi kao sinonim za privremeno oduzimanje. Koliko vidim, u tom značenju se koristi u BiH i CG.Meni je privuklo pažnju jer kada se neki dokazi ne prihvataju kod nas se vrlo često kaže "izuzeti iz predmeta"....shiit has hit the fan.
May 24, 20233 yr 1 hour ago, vememah said: Da, kod nas se glagol izuzeti koliko je meni poznato ne koristi kao sinonim za privremeno oduzimanje. Koliko vidim, u tom značenju se koristi u BiH i CG. kakva idiotarija, ovo jos nisam cuo, opet novosrpski.
May 24, 20233 yr kakva idiotarija, ovo jos nisam cuo, opet novosrpski.Moze i obicna nepismenost novinara.......shiit has hit the fan.
May 24, 20233 yr 3 minutes ago, Frank Pembleton said: Moze i obicna nepismenost novinara... ....shiit has hit the fan. Kao kad napisu parafirao umesto potpisao
May 24, 20233 yr 21 hours ago, duma said: Meni se uopšte ne sviđa što se neprihvatanje tretira kao zlostavljanje. Svako je ponekad odbijen, odbačen, neprihvaćen. Decu treba učiti da se suoče s tim. Da nauče nekad treba da se promene, prilagode, a da nekad treba da ostanu dosledni. Sutra će stupati u partnerske veze. Treba li ih učiti da je neprihvatanje i odbacivanje nepravda? Plus zilion. 21 hours ago, Carolostadien said: Što se tiče te fotelje… … Ne da je mali čudak jer spava u fotelji, nego da mu oni nisu dali da bude s nekim u sobi. Koji oni mu nisu dali da bude s nekim u sobi? I u čijoj sobi je spavao na fotelji? U svojoj? U tudjoj? Koliko pamtim na ekskurzijama i uopšte kad deca organizovano putuju nikada to nisu single rooms, već sobe u kojima spava 2-3 dece. —— Mislim da je potezanje fotelje glupost. Što reče Nikodije - najmanje sam u svom krevetu spavala po djačkim ekskurzijama (doduše u srednjoj školi, u osnovnoj su nas 6 godina vodili na 1-dnevne izlete, 1 na rekreativnu na Divčibare (6 u sobi!) i 1 na duzu ekskurziju (8. razred).
May 24, 20233 yr U spomenute dve zemlje taj izraz koriste zvanične institucije. Tužilaštvo CG: Quote Uviđaj je obavila dežurna tužiteljka Danijela Đuković, uz učešće vještaka saobraćajne struke i ovlašćenih policijskih službenika Uprave Policije CB Bijelo Polje. Izuzeti su dokazi koji će biti predmet vještačenja. https://www.pravosudje.me/otbp/sadrzaj/gpmo MUP Srpske: Quote Pronađeni predmeti su izuzeti i poslužiće kao dokaz u krivičnom postupku. https://mup.vladars.net/lat/index.php?vijest=26884&vrsta=novosti Edited May 24, 20233 yr by vememah
May 24, 20233 yr 5 hours ago, Filozof manijak said: Ovo i ja mislim. A to oko Airsofta mi suviše nategnuto. Kakve se replike oružja koriste u toj "igri? Tj.kako je igranjem airsofta naučio da rukuje pravim oružjem (menja šaržere, reepetira, puca u metu pravim oružjem koje trza)? bukva sve kao na pravom oružju, ima i trzaj, od tih gasnih kapsula koje su tu, i repetiranje, sve. 97.5% pravo naoružanje