burekdzija Posted April 28, 2023 Posted April 28, 2023 Mene zmarci prodju i u odiseji, valjda jedan od najboljih rezova ikada, kad majmun baci kosku u vis i onda rez na svemirski brod. 5
Sludge Factory Posted April 28, 2023 Posted April 28, 2023 11 minutes ago, burekdzija said: Mene zmarci prodju i u odiseji, valjda jedan od najboljih rezova ikada, kad majmun baci kosku u vis i onda rez na svemirski brod. Ovo je moja scena za ovaj topic. Tu sam scenu (te kadrove kad majmun bije koskom o kosti i baca kosku u vis i taj rez) video izolovanu na TV kao klinac (mozda u nekoj Zivkovicevoj emisiji o SF, a mozda i u necemu potpuno nevezanom za to) i to je bukvalno bilo to. Za mene su ti kadrovi film, filmska umetnost. 4
francuski sobar Posted April 28, 2023 Posted April 28, 2023 20 minutes ago, Sludge Factory said: Ovo je moja scena za ovaj topic. Tu sam scenu (te kadrove kad majmun bije koskom o kosti i baca kosku u vis i taj rez) video izolovanu na TV kao klinac (mozda u nekoj Zivkovicevoj emisiji o SF, a mozda i u necemu potpuno nevezanom za to) i to je bukvalno bilo to. Za mene su ti kadrovi film, filmska umetnost. Prvi put sam video taj insert u nekom kolaž magazinu ala nedeljno popodne, nisam ni ispratio da je neki film u pitanju ali apsolutno opčinjen ko dijete plus još ona muzika. 1
ragasto Posted April 28, 2023 Posted April 28, 2023 57 minutes ago, Sludge Factory said: Ovo je moja scena za ovaj topic. Tu sam scenu (te kadrove kad majmun bije koskom o kosti i baca kosku u vis i taj rez) video izolovanu na TV kao klinac (mozda u nekoj Zivkovicevoj emisiji o SF, a mozda i u necemu potpuno nevezanom za to) i to je bukvalno bilo to. Za mene su ti kadrovi film, filmska umetnost. Špica neke emisije sa prvog programa RTSa, čini mi se. Majmun, kocka i nedovršeni točak koji se okreće u svemiru. 2
Moonwalker Posted April 28, 2023 Posted April 28, 2023 (edited) Od novijih… Zavrsna scena nemackog filma Christiana Petzolda Phoenix iz 2014. Trejler filma je skriven Spoiler Zavrsna scena je ovde…Nazalost nema titla, ali nema ni mnogo price. Phoenix (2014) – final scene Remek delo… Edited April 28, 2023 by Moonwalker 2
francuski sobar Posted April 29, 2023 Posted April 29, 2023 (edited) Repertoar letnjeg bioskopa mog detinjstva obeležili su Neretva i Sutjeska. Meni je ko klincu Sutjeska bila bolja, više akcije, aviona pa Barton itd a u Neretvi su mi najjača impresija bili Četnici na konjima ko razbojnici i namračeni kapetan sa vetrom u kosi Sećam se dobro da sam tada klinački naivno pomislio, onako u sebi da niko ne čuje i ne bez griže savesti - šteta što ovi nisu bili naši Spoiler Guglajući sliku saznam da je markantni glumac Dušan Bulajić bio drugi muž Olivere Marković i očuh Goranov i to baš dugo. Nisam to znao a vidim da ni tada nije bilo poznato, i on se sam šalio da su mnogi kad su ga sretali sa Oliverom mislili su da je on Rade. Edited April 29, 2023 by francuski sobar 2
gagilija Posted April 29, 2023 Posted April 29, 2023 Petrijin venac...posebno scene kad se seća ili joj se prividjaju mrtva deca. Pocetni uarac ili Zaboravljeni...scene: Anita Mancic u liftu, Danilo Lazovic lepi izolir trakom tus u usta jer hoce da se ubije a nema vode, Gorica Popovic kad im svimq kaze da su joj se svi smucili. Ceo film mucnina neka. I skoro svi domaci imaju tu liniju sem komedija naravno, pa u to ime:Izvinjavamo se - kad Milic raspali Bijelo dugme..Milenina faca Pavle Vujisic kad karikira kako pevaju kafanske pevacice - Cigancica vodi gaziGile, BBuha i ceo taj opus partizanske dece plus Krvava bajkaOrkanski visovi...hitklifovsko maestralno ludilo Fajnsa i kad je mrtvu vadi iz kovcegaNeki film iz osamdesetih Made in heaven...kad Kelly McGillis otac izvodi iz policije mrtvu pijanu a ova place: Tata, zasto me ne voli?Doors kad se vrte goli uz Karmina BuranuBoogie nights kad odu kod Moline a onaj klinac Kinez/Japanac sve vreme baca petarde, Molina egzaltiran a ova dvojica sede nervozniПослато са SM-A536B помоћу Тапатока 1
Duhovnost, ljubav i med Posted April 29, 2023 Author Posted April 29, 2023 "Лелејска гора", пред крај филма, кад Ладо сасвим подивља, напусти скроз на скроз партијску дисциплину и убије Тробрка.
Shan Jan Posted May 3, 2023 Posted May 3, 2023 Kad klepi Kris Prata preko glavudze i polete tipke koje ispisu FUCK YOU!
Michael Krueger Posted May 12, 2023 Posted May 12, 2023 Ima li iko ko se kao dete nije naježio na ove scene... 2
Venom Posted May 12, 2023 Posted May 12, 2023 On 28. 4. 2023. at 22:04, Moonwalker said: Od novijih… Zavrsna scena nemackog filma Christiana Petzolda Phoenix iz 2014. Trejler filma je skriven Reveal hidden contents Zavrsna scena je ovde…Nazalost nema titla, ali nema ni mnogo price. Phoenix (2014) – final scene Remek delo… Da, pogotovo jer je film jako spor i slabo šta se dešava, i onda se sve skupi na kraju u toj sceni. I Nina Hoss koja počinje konačno da peva i izraz lica onog što svira (ne znam kako se zove) kad shvati šta se desilo. Petzold ima novi film btw, propali su mi neki planovi za subotu, pa možda odem. 1
Venom Posted May 12, 2023 Posted May 12, 2023 1 hour ago, Michael Krueger said: Ima li iko ko se kao dete nije naježio na ove scene... Od "sportskih" još 1
I*m with the pilots Posted May 12, 2023 Posted May 12, 2023 2 hours ago, Venom said: Da, pogotovo jer je film jako spor i slabo šta se dešava, i onda se sve skupi na kraju u toj sceni. I Nina Hoss koja počinje konačno da peva i izraz lica onog što svira (ne znam kako se zove) kad shvati šta se desilo. Petzold ima novi film btw, propali su mi neki planovi za subotu, pa možda odem. Ronald Cerfeld kao Džoni, nosili su glavne uloge i u prethodnom filmu, Barbara. I ja jedva čekam da pogledam novi. 1
Recommended Posts