igoraki Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 https://nova.rs/magazin/lifestyle/otvorio-se-prvi-korejski-market-u-srbiji-svi-su-navalili-na-jedan-proizvod-a-evo-kakve-su-cene/ Video sam ovo pa htedoh da pitam jel bio neko i vredi li otić? Pošto nisam bio siguran koji je adekvatan topic, eto da otvorim novi pa taman da se komentarišu razne prodavnice, hvalite, pljujte štagod 3
zorglub Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 I ako je neko redovan u onoj kineskoj piljarnici u nji'ovom TC kod Piramide, da javi šta valja i šta vredi. Hvala ljepa.
aram Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 Radnja “Stara planina”, ja znam da ima na pijaci na BBrdu, kažu da ima još nekoliko po Beogradu. Pravi kraljevački kajmak, odličan sir sa Stare planine i suvo meso sušeno na toplom dimu, brzinski, odlično za da se deblje iseče i baci na gril ili tiganj. Ima još nekih sireva zanimljivog izgleda, ali ne stigoh da probam. 1
morgana Posted March 9, 2023 Posted March 9, 2023 slicna prodavnica je u dubrovackoj 7, 'suvomesnati i domaci proizvodi sa planina' odlican stari kajmak i konjske kobasice 2
igoraki Posted March 9, 2023 Author Posted March 9, 2023 (edited) 29 minutes ago, aram said: Radnja “Stara planina”, ja znam da ima na pijaci na BBrdu, kažu da ima još nekoliko po Beogradu. Pravi kraljevački kajmak, odličan sir sa Stare planine i suvo meso sušeno na toplom dimu, brzinski, odlično za da se deblje iseče i baci na gril ili tiganj. Ima još nekih sireva zanimljivog izgleda, ali ne stigoh da probam. https://mlekarastaraplanina.com Evo ga sajt, imaju tri prodavnice u BG, mogli su baš i cene da stave, no prošetaću do NBG da overim Edited March 9, 2023 by igoraki 1
Ras Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 (edited) 11 hours ago, igoraki said: https://mlekarastaraplanina.com Evo ga sajt, imaju tri prodavnice u BG, mogli su baš i cene da stave, no prošetaću do NBG da overim Redovno kupujem: ovčiji i kozji beli sir (45% mm), po ceni od 1000-1200 din/kg, pri čemu mi je zbog punijeg ukusa ovčiji ipak favorit. U ponudi imaju još i neki sir organskog porekla koji je oko 1500 din/kg. puter, zaboravio sam cenu, valjda 1000 din/kg - 7 miliona puta ukusniji od margarinastih Imlekovih, Presidentovih, Lidlovih i inih.... staroplaninski kačkavalj, kravlji ili mešani, prodaje se u komadima upakovanim u plastiku (crvena karirana šara, poput kafanskog stoljnjaka) - 1800 din/kg. Pirotski kačkavalj je nešto skuplji od staroplaninskog, ali nije po mom ukusu (ne kažem da nije dobar!), jer je izrazito slan i kiseo. Solidna su i kisela mleka, ali po bogatsvtu ukusa zaostaju za Biser ili Korab Trnica - govorim o kozjim i ovčijim kiselim mlecima. Spoiler ili Mlečanima. Edited March 10, 2023 by Ras 2 1
x500 Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Stara planina ima prodavnicu na Cvetku, u prvom boksu (prodaje se plastika i odeca, 3 ili 4 lokal sa desne strane. Samo da dodam, imaju i pristojnu mocarelu i kore za pite.
banatjanin Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 6 hours ago, Ras said: po bogatsvtu ukusa zaostaju za Biser možemo samo da sednemo i plačemo za Biser ovčijim kiselim, što smo pojeli do prošle godine, pojeli smo. Ukinuli su komplet liniju svežih proizvoda - nema više milerama, pavalake, jogurta i kiselog mleka, samo sireve rade od sada. Koliko sam čuo, i fizički je razmontiran taj deo frabrike i neće više ni pokretati tu proizvodnju. 2
kblo konza Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 3 hours ago, banatjanin said: možemo samo da sednemo i plačemo za Biser ovčijim kiselim, što smo pojeli do prošle godine, pojeli smo. Ukinuli su komplet liniju svežih proizvoda - nema više milerama, pavalake, jogurta i kiselog mleka, samo sireve rade od sada. Koliko sam čuo, i fizički je razmontiran taj deo frabrike i neće više ni pokretati tu proizvodnju. Najtužnija vest u 2023. godini.
aram Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 Pa zašto, ne mogu da verujem da im se nije isplatilo?
napadaj Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 (edited) Ovo je fenomenalno, prodaje se u "Darovima Hercegovine" u Bulevaru, kod poslatičarnice "Bombaj". Edited March 10, 2023 by napadaj 2 1
morgana Posted March 10, 2023 Posted March 10, 2023 kad smo kod hercegovine, na spratu palilulske pijace je tezga sa slicnim asortimanom i pristojnim sirom iz mijeha mljekare padjeni 3
x500 Posted March 11, 2023 Posted March 11, 2023 Korejski ducan na Bulevaru je prilicno praznjikav. Ne vise od 30 artikala i 1/2 rafova je prazna. Ima ljudi, gledaju i pazare 1
werbatim Posted March 14, 2023 Posted March 14, 2023 On 10. 3. 2023. at 9:25, Ras said: puter, zaboravio sam cenu, valjda 1000 din/kg - 7 miliona puta ukusniji od margarinastih Imlekovih, Presidentovih, Lidlovih i inih.... Otisao bas zbog maslaca u NBG radnju, 1000 RSD mi bila dobra cena, samo sto nije 1000 nego 1490 Kajmak odlican.
Recommended Posts