Jump to content

Prodavnice

Featured Replies

I ako je neko redovan u onoj kineskoj piljarnici u nji'ovom TC kod Piramide, da javi šta valja i šta vredi. Hvala ljepa.

Radnja “Stara planina”, ja znam da ima na pijaci na BBrdu, kažu da ima još nekoliko po Beogradu. Pravi kraljevački kajmak, odličan sir sa Stare planine i suvo meso sušeno na toplom dimu, brzinski, odlično za da se deblje iseče i baci na gril ili tiganj. Ima još nekih sireva zanimljivog izgleda, ali ne stigoh da probam.

slicna prodavnica je u dubrovackoj 7, 'suvomesnati i domaci proizvodi sa planina'

odlican stari kajmak i konjske kobasice

• Author
29 minutes ago, aram said:

Radnja “Stara planina”, ja znam da ima na pijaci na BBrdu, kažu da ima još nekoliko po Beogradu. Pravi kraljevački kajmak, odličan sir sa Stare planine i suvo meso sušeno na toplom dimu, brzinski, odlično za da se deblje iseče i baci na gril ili tiganj. Ima još nekih sireva zanimljivog izgleda, ali ne stigoh da probam.

https://mlekarastaraplanina.com

Evo ga sajt, imaju tri prodavnice u BG, mogli su baš i cene da stave, no prošetaću do NBG da overim

Edited by igoraki

11 hours ago, igoraki said:

https://mlekarastaraplanina.com

Evo ga sajt, imaju tri prodavnice u BG, mogli su baš i cene da stave, no prošetaću do NBG da overim

Redovno kupujem:

• ovčiji i kozji beli sir (45% mm), po ceni od 1000-1200 din/kg, pri čemu mi je zbog punijeg ukusa ovčiji ipak favorit. U ponudi imaju još i neki sir organskog porekla koji je oko 1500 din/kg.
  • puter, zaboravio sam cenu, valjda 1000 din/kg - 7 miliona puta ukusniji od margarinastih Imlekovih, Presidentovih, Lidlovih i inih....
  • staroplaninski kačkavalj, kravlji ili mešani, prodaje se u komadima upakovanim u plastiku (crvena karirana šara, poput kafanskog stoljnjaka) - 1800 din/kg.

Pirotski kačkavalj je nešto skuplji od staroplaninskog, ali nije po mom ukusu (ne kažem da nije dobar!), jer je izrazito slan i kiseo.

Solidna su i kisela mleka, ali po bogatsvtu ukusa zaostaju za Biser ili Korab Trnica - govorim o kozjim i ovčijim kiselim mlecima.

Spoiler

ili Mlečanima.

Edited by Ras

Stara planina ima prodavnicu na Cvetku, u prvom boksu (prodaje se plastika i odeca, 3 ili 4 lokal sa desne strane.

Samo da dodam, imaju i pristojnu mocarelu i kore za pite.

@Ras

Spoiler

mlečićima

6 hours ago, Ras said:

po bogatsvtu ukusa zaostaju za Biser

možemo samo da sednemo i plačemo za Biser ovčijim kiselim, što smo pojeli do prošle godine, pojeli smo.

Ukinuli su komplet liniju svežih proizvoda - nema više milerama, pavalake, jogurta i kiselog mleka, samo sireve rade od sada. Koliko sam čuo, i fizički je razmontiran taj deo frabrike i neće više ni pokretati tu proizvodnju.

3 hours ago, banatjanin said:

možemo samo da sednemo i plačemo za Biser ovčijim kiselim, što smo pojeli do prošle godine, pojeli smo.

Ukinuli su komplet liniju svežih proizvoda - nema više milerama, pavalake, jogurta i kiselog mleka, samo sireve rade od sada. Koliko sam čuo, i fizički je razmontiran taj deo frabrike i neće više ni pokretati tu proizvodnju.

Najtužnija vest u 2023. godini. 

Ovo je fenomenalno, prodaje se u "Darovima Hercegovine" u Bulevaru, kod poslatičarnice "Bombaj".

129519508_2839389589612301_8202498851870

Edited by napadaj

kad smo kod hercegovine, na spratu palilulske pijace je tezga sa slicnim asortimanom i pristojnim sirom iz mijeha mljekare padjeni

Korejski ducan na Bulevaru je prilicno praznjikav. Ne vise od 30 artikala i 1/2 rafova je prazna. Ima ljudi, gledaju i pazare :)

On 10. 3. 2023. at 9:25, Ras said:
  • puter, zaboravio sam cenu, valjda 1000 din/kg - 7 miliona puta ukusniji od margarinastih Imlekovih, Presidentovih, Lidlovih i inih....

Otisao bas zbog maslaca u NBG radnju, 1000 RSD mi bila dobra cena, samo sto nije 1000 nego 1490 :laugh:

Kajmak odlican.