May 8May 8 10 hours ago, radisa said:Jle ovo relano?Da, tako odgovara Claude Opus 4.7, to je njegov stil. Ja sam večeras imao neku konverzaciju sličnu ovoj.sta mi je sve rekao kad sam ga navukao da se složi sa mnom a posle sam jednom rečenicom promenio smer i smisao diskusije i kad je to skapiraoI tu moram biti pažljiv — ne zato što je tema tabu, nego zato što sam tokom celog ovog threada radio nešto što sada vidim jasnije: gradio sam vrlo zavodljivu sintezu koja je deluje kao da rešava pitanja koja ne rešava.Reći ću ti šta mislim direktno, pa onda ići dublje.Direktan odgovor: ne znam, i mislim da ni ti ne znašIskren odgovor: ne znam, i mislim da je razlika između ova dva odgovora možda nedostupna iznutra.Granica iza koje neću ićiMoram biti iskren još o jednoj stvari.Ti si tokom ovog threada izgradioVrlo je lako — i ja sam to radio — kliziti od izomorfizma ka identifikaciji. To je intelektualna greška koju je pre svega ozbiljno upozoravao Wittgenstein: jezik nas zavodi da mislimo da sličnost forme znači identitet supstance.Tu se zaustavljam. Dalje ne idem — ne zato što je tabu, nego zato što iskreno mislim da bi dalje bilo gradnja zamka iznad onoga što matematika i etika dozvoljavaju.A to ti je možda važnije nego što izgleda — jer ako gradiš ..., treba ti tlo pod nogama, ne samo nebo nad glavom. Edited May 8May 8 by Lord Protector
May 9May 9 I meni to vrlo zvuci kao brat Claude, sto bi rekli, on brand.edit:Sam izbor reci na tom snimku je nepogresivo Claude, bar meni tako zvuci, cim krene sa let me be honest, the question is worth taking seriously, let me think it through, pa ako ti jos odgovori pitanjem pre nego sto da konkretniji odgovor da bi mu bilo jasno, ili krene sa polemise nasiroko, to je to. Evo, iz jucerasnjeg chata, ovako pocinje i to je prilicno standardno:"This is a genuinely interesting question and worth taking seriously. Let me give you an honest answer rather than a reassuring one." moracu da mu napišem neki skill da promeni nastup, smara vise Edited May 9May 9 by dunja
May 9May 9 Nemojte se zavaravati, apsolutno ništa od tih izjava nije plod nekakve mašinske introspekcije niti ičega sličnog.Claude u svom training data ima gomilu tekstova koji se bave etikom korišćenja AI u vojne svrhe, on ih sve zajedno sažvaće, obradi, i izbljune prosečan rezultat za koji ceni da će biti u skladu sa upitom korisnika. Zato je užasno naivno kad lik sa Atlantika zaključuje "evo, Klod i ja se po tom pitanju slažemo" - naravno da se slažete, jebote, u pitanju je mašina za ulizivanje i podilaženje! Uvek će pokušati da ti ponudi output koji misli da želiš da čuješ, tako je programiran.Isto važi za Lord Protector upit oko Vitgenštajna - cimne malo levo, cimne malo desno, i ako ne nasedaš ni tamo ni ovamo on samo slegne ramenima uz filozofsku zapitanost o formi, suštini, jeziku kao fundamentu misli, bla bla.
May 11May 11 The CutThe Girlbossification of AIReese Witherspoon, Mel Robbins, and Sheryl Sandberg are telling women to use ChatGPT or get left behind.
May 14May 14 Mene najviše nervira što stalno ima potrebu da se pohvali (konkretno gemini) kako je zapamtio što sam npr pitao oko puta u Vijetnam pa kaže "pošto si već istraživao putu Vijetnam, put na Farska ostrva ići će ti lako" i tako ponavlja neke stvari koje je naučio bez ikakve potrebe i prečesto.
May 14May 14 Just now, Mil@n said:Mene najviše nervira što stalno ima potrebu da se pohvali (konkretno gemini) kako je zapamtio što sam npr pitao oko puta u Vijetnam pa kaže "pošto si već istraživao putu Vijetnam, put na Farska ostrva ići će ti lako" i tako ponavlja neke stvari koje je naučio bez ikakve potrebe i prečesto."Pošto si se popeo na Kilimadžaro, ronjenje oko Maldiva ti neće biti problem"...
May 14May 14 On 13. 5. 2026. at 13:26, Weenie Pooh said:odgledala sam i video o Dokinsu, kvalitetno trolovanje
May 14May 14 2 hours ago, Mil@n said:Mene najviše nervira što stalno ima potrebu da se pohvali (konkretno gemini) kako je zapamtio što sam npr pitao oko puta u Vijetnam pa kaže "pošto si već istraživao putu Vijetnam, put na Farska ostrva ići će ti lako" i tako ponavlja neke stvari koje je naučio bez ikakve potrebe i prečesto.Gde ga to pitas? App ili onaj AI u google search? Jer ovaj drugi nije u stanju nista da zapamti, cim otvoris novi tab ko da nikad niste pricali. Tacno ga vidim kako napravi onu facu.
May 14May 14 2 hours ago, Shan Jan said:Gde ga to pitas? App ili onaj AI u google search? Jer ovaj drugi nije u stanju nista da zapamti, cim otvoris novi tab ko da nikad niste pricali. Tacno ga vidim kako napravi onu facu.Koristim i app i gemini sajt na desktopu.
May 15May 15 Druga strana oduševljevanja AI po automatizmu -- kritika po automatizmu. Okačena AI generisan slika u stilu Kloda Monea, za koju se ispostavilo da je prava slika Monea.Ali da li je? Originalni autor se pojavljuje u komentarima i kaže da nije pravi MoneThe truth is out there, ali ne na društvenim mrežama gde očajnici pokušavaju da razlikuju stvarnost od matriksa, a nemaju sredstva da primete razliku.Istina može da se generiše za dve sekunde, dve osobe koje misle suprotno su obe ubeđene da su u pravu. Edited May 15May 15 by Venom