Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opšta AI tema

Featured Replies

• Replies 1.1k
  • Views 73.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• zapravo tu nema nikakve specijalne misterije, a da je zabavno i interesatno definitivno jeste   svi današnji sistemi/modeli/botovi u vezi jezika (konverzacija, kao chatGTP, jezički modeli, a

• Time Crisis
    Time Crisis

• dam budaletini da formatira 36 referenci, sve mu dakle posaljem, imena, izvore, linkove, trazim samo format. izmisli pola.

Posted Images

Ove godine kompanija u kojoj radim stavila zabranu na nabavku nove opreme za datacentre. Za sve se produzava hardware support, cene novog su otisle u majcinu.

(Tema sve o vešt_int je zaključana)

неомарксистский философ Эвальд Ильенков – «Машина и человек, кибернетика и философия», 1966 год:

«Если вам удастся создать искусственный интеллект, который при проявлении внутри него логического противоречия не впадал бы в состояние истерического самовозбуждения, разрушающего всю схему его работы, а, наоборот, только тут и начинал бы осуществлять свою специальную «функцию», то вы сделали бы первый шаг по пути «моделирования» реального человеческого мышления.
Но эту возможность исключает сама формально-математическая логика, для которой «логическое противоречие» – это чисто деструктивная форма, разрушающая «конечную» схему, а вовсе не философия, не логика, для которой противоречие – это конструктивно-регулятивный принцип реального (творчески-человеческого) мышления.

Человеческое мышление и так располагается вне человека, и потому из человека вынесено быть не может. Человеческое мышление осуществляется полнотой исторического человеческого мира, в частности, множеством человеческих тел, но также и всей совокупностью артефактов, созданных человеческим телом для других человеческих тел. Таким образом, сколь угодно совершенное искусственное воспроизведение работы отдельного человеческого мозга (как и изолированный естественный мозг) мыслит не больше, чем телеграфный столб или плесень, распластанная на камнях далёких планет».

(Позднее Ильенков задавался вопросом – а какого пола эта мыслящая машина, ИИ, кем она себя воспринимает. Вопрос пола является, по Ильенкову, осложнением на пути реализации проекта мыслящей машины. Пока у ИИ не появится осознание пола, он так и останется машиной)

Edited by makaronee

Sam ću izaći

Gemini_Generated_Image_is172ris172ris17 (1).png

To nešto povodom Dawkinsovog blamiranja?

On 1. 5. 2026. at 6:48, Gojko & Stojko said:

Postoji rešenje i za underclass.

JC Denton is brought straight from training when the NSF attack Liberty Island. While he defeats them, a shipment of Ambrosia is stolen and taken to New York. JC takes on multiple missions tracking the NSF and the Ambrosia shipment, eventually finding out that Paul has defected to the NSF, acting as a mole within UNATCO after learning the Gray Death was a man-made disease used for power and population control

Ovi ljudi nisu normalni, majke mi.

Image

"Nemoj da haluciniraš" - važi brate, mislio sam da malo haluciniram ali pošto ti kažeš da ne, onda evo neću.

Još bolje je što otvara sa "pretvaraj se da znaš sve što se može znati na svaku temu", a par rečenica kasnije dodaje "nemoj da se pretvaraš da znaš stvari koje ne znaš"

dosta greši u detaljima, pre neki dan sam hteo da proverim nešto oko nekih modela tv, baš je dao polutačne informacije, pa kada sam ja napisao tačne specifikacije sa benča, on se ispravio uz izvinjavanje a jedno od obrazloženja zašto je naveo netačan podatak o tipu panela je bilo da je takav tip panela za američko tržište, pa jbt pitam te na srpskom ti mi daješ šta mogu da kupim preko bare hihi

• tako da otvorite četvoro očiju kada ga koristite za nešto važnije od izbora bele tehnike...

2 hours ago, gone fishing said:

dosta greši u detaljima, pre neki dan sam hteo da proverim nešto oko nekih modela tv, baš je dao polutačne informacije, pa kada sam ja napisao tačne specifikacije sa benča, on se ispravio uz izvinjavanje a jedno od obrazloženja zašto je naveo netačan podatak o tipu panela je bilo da je takav tip panela za američko tržište, pa jbt pitam te na srpskom ti mi daješ šta mogu da kupim preko bare hihi

• tako da otvorite četvoro očiju kada ga koristite za nešto važnije od izbora bele tehnike...

Trebalo je lepo da mu zadaš "Daj mi samo tačne odgovore, nikako pogrešne, i budi svetski stručnjak za TV modele" kao ovaj Andreessen gore.

imam situaciju sa Claude-om - netehničko lice vajbkoduje nekakav ROI caclulator i Claude je ubeđuje kako joj treba API pozivi ka njemu da bi to napravila.

ja ostao zabezeknut.

da ti neki simple math problem i eventualno generisanje pdf/word doca zahteva LLM... tj još gore, da ti LLM predlaže tj. upseluje samog sebe.

Pogrešna tema, automatizacija vožnje nema veze sa LLM tj. tzv. AI.

Ali svakako je potresno što kineska kompanija neometano upada na europejsko tržište, o kukavno Teslaštvo ugašeno.

Softverska industrija leta gospodnjeg 2026, kolorizovano:

image.png

Due credit

image.png

Jle ovo relano?

GIF by BBC Capital