Jump to content

Last of Us HBO

Featured Replies

Pa tako se dobija Oskar, jebiga, demonstiraš girl power, besniš iz pozicije nemoći dok ti sve nekako ne ispadne po volji. Realnosti odjebi.

Ona i na kraju bude poražena tek kad sleti druga girlboss, ruskija & starija, na koju njeno glumljenje ludila ne deluje.

Meni je smetalo u Anori to što njene scene derindžanja traju beskonačno dugo a onda ulete i svi ostali da se deru pa dobijemo nekog besmislenog Altmana na steroidima (kapiram da je tu tenziju probao da imitira ali neuspešno), plus onaj deo filma kad ga kao traže nije previše duhovit a pretenduje da bude, inače glumica nije loša riba 7,9/10 što ne mogu reći ni za jednu ribu iz Last of us.

fantom

HBO...

... and its consequences.

Meni prva sezona bila odlična. Start druge nije loš, ali ako…

ubiju Džoela, ne znam ko će izneti seriju. Nadam se da bi priča ovde mogla odstupiti od igrice…

Edited by mraki

image.png

• Author
On 16. 4. 2025. at 3:18, mraki said:

Meni prva sezona bila odlična. Start druge nije loš, ali ako…

ubiju Džoela, ne znam ko će izneti seriju. Nadam se da bi priča ovde mogla odstupiti od igrice…

Neće odstupiti u tom glavnom elementu, kako će se do njega doći možda bude malo drugačije. Ima u trejlerima prilično jasnih indicija da je suština ista

@Weenie Pooh nateraću se zbog tvog stejtmenta s WL o ljudskoj prirodi, da gledam ovo pa da polemišemo rolleyes

Kažem, nateraću se, jer sam sinoć pokušala još jednom da gledam i stala na istom mestu yawn2

Imam utisak da je ideja kao u knjizi Svetski rat Z (ne i film), samo što mi je tamo bilo lepo sistematizovano kako propada jedna po jedna delatnost i sloj društva, a ovo....videćemo.

7 minutes ago, Svemir Zeka said:

@Weenie Pooh nateraću se zbog tvog stejtmenta s WL o ljudskoj prirodi, da gledam ovo pa da polemišemo rolleyes

Kažem, nateraću se, jer sam sinoć pokušala još jednom da gledam i stala na istom mestu yawn2

Imam utisak da je ideja kao u knjizi Svetski rat Z (ne i film), samo što mi je tamo bilo lepo sistematizovano kako propada jedna po jedna delatnost i sloj društva, a ovo....videćemo.

Ja sam ovo batalio, sorry lol Jedva sam prvu sezonu izgurao, kratak je život a realno me i ne radi ta Daddy's Little Girl dinamika, jesam sredovečan ali nisam otac rebellious teen ćerke. (The Road, zato... baš me je u žicu pogodio.)

Verujem da je u Last of Us igri bolji osećaj zbog interaktivnosti, ali u seriji toga ne može da bude pa je sve nekako dosadnjikavo. Gledaš ih kako se klackaju sa jednog kraja Amerike na drugi, upoznaju razne kretene i slušaju njihove kretenske priče... gljive sa vremenom postaju sve manje i manje bitne, kao u većini zombi narativa...

Aha...nisam ni stigla dotle lolol

Mene bi više zanimalo šta se dešava s gljivama, ili ovo što sam spomenula iz te knjige, gde je odlično analizirana društvena dinamika prema branšama i socijalnim slojevima. A ovo što kažeš deluje kao neka porodična priča. Mhm....

Odgledao sad S2E1, jebem ti koliko glupa epizoda...

Nije da ih nije bilo i u S1, ali, očakivao sma bar da će otvoriti jako... Ono, tuga...

2 hours ago, Svemir Zeka said:

Pa ne, nema ovde detaljno skiciranog propadanja civilizacije, nešto se saznaje iz flešbekova, uglavnom imamo fragmente postapokaliptičnog društva iz perspektive likova. Oni se na svom proputovanju susreću sa raznim ljudima, grupama i njihovim pokušajima da ponovo izgrade nešto što podseća na ljudsku zajednicu, manje ili više uspešno. Tu ima zanimljivih ideja, ali jbg, treba sve spakovati u 8 epizoda od kojih je jedna najčistiji mogući Emmy bait i nema veze sa ostatkom priče, tako da su mogućnosti još više sužene.

Ako te zanimaju gljive, bojim se da ćeš i tu ostati razočarana. Vini je u pravu, vremenom postaju sve manje bitne i pojavljuju se čisto reda radi da ih ne zaboravimo; zapravo je implicitna poruka da su veća opasnost (neinficirani) ljudi nego zombiji,

Meni, konkretno, najviše smeta kako su svi oni obučeni super, kao da je apokalipsa bila pre tri dana , a ne pre 25 godina i da su npr. starke toliko jebeno dobre patike, da i posle toliko godina, još uvek mogu da se nose, da su cele i da su super za sneg.

Možda ih štancuju u onim sweatshops i posle apokalipse, ko zna?

34 minutes ago, Arkadija said:

Meni, konkretno, najviše smeta kako su svi oni obučeni super, kao da je apokalipsa bila pre tri dana , a ne pre 25 godina i da su npr. starke toliko jebeno dobre patike, da i posle toliko godina, još uvek mogu da se nose, da su cele i da su super za sneg.

Nadju ostatke po magacinima shoping mallova... :fantom:

Ne može ni jedna obuća da stoji 25 godina i da bude nosiva.