Jump to content
IGNORED

Last of Us HBO

arheolog1981

Recommended Posts

Posted

meni baš drago što ne možete da bindžujete, nestrpljivi hoću-sad-i-hoću-sve konzumenti :fantom:

16 hours ago, Weenie Pooh said:

Ubiće nas ljubitelji gljivičnih obolenja što ovoliko smaramo sa vampirima i zombijima, ali samo da dodam na ovo Radišino - u nekim verzijama postoje različiti klanovi vampira. Neki manje gospodski, neki više, a neki baš onako bestijalno monstruozno gadni. Da može svaka vrsta konzumenta da se uglavi, za svakog ponešto. 

desktop-wallpaper-vampire-the-masquerade

Jesi igrao ovo?

Malkavian fan forever :D

Posted
2 hours ago, Filozof manijak said:

Jesi igrao ovo?

Malkavian fan forever :D

Naravno, genijalno su rešili to sa Malkavian dijalozima, nešto sumnjam da bi se danas akali oko toga da duplo napišu sve replike igrača samo za slučaj da igrač izabere psihotični vampirski klan.

• +1 1
Posted
6 hours ago, Filozof manijak said:

meni baš drago što ne možete da bindžujete, nestrpljivi hoću-sad-i-hoću-sve konzumenti

Nije zato, nego što ja ne mogu da se konsolidujem da pratim bilo šta na vreme, nego kad mogu da pustim (juče sam pogledala pola epizode)

Inače, moj utisak zasad je, na 50 minuta samo, da je neki fazon kao u knjizi "Svetski rat Z" (koja nema niakve veze s filmom), gde se radi o saniranju posledica zombija, i o društvenom uređenju koje regredira nekoliko vekova unazad....možda prerano dajem mišljenje

Posted

a uvek je to neko unistenje starog i stvaranje novog drustvenog uredjenja u sustini tema zonbi uradaka, nebitno da li je u pitanju pekicevo besnilo ili ovo sad.

• +1 1
Posted
On 20. 2. 2023. at 22:35, Sara said:

meni se to svidelo, jer je okolo sveopšte ludilo, ljudi postaju pečurke i jedu jedni druge, uništavaju citave gradove jer se boje epidemije, razbojnici i ludaci na sve strane, a oni glume neku normalnost u selu iza drvene ograde, idu u bioskop, uce decu da su fina... neka im je dala malo realnosti, sto bi ucestvovala u toj predstavi

a što misliš da ne ljudi bi živeli normalno? epidemija je izbila pre 20 godina, oni su napravili svoj gradić i bezbedni su. imaju ograde, stražare, imaju izvidnice i patrole na konjima. ako imaju struju, projektor i trake što ne bi deci organizovali bioskop? što 2 geja ne bi kuvali, ručali na pokošenom travnjaku i pili vino? to samo vinijevom dungeon master shvatanju sveta ljudi moraju 20 godina konstantno da žive u opsadnom stanju samo zato što se desila apokalipsa.

• +1 2
Posted
3 minutes ago, omiljeni said:

a što misliš da ne ljudi bi živeli normalno? epidemija je izbila pre 20 godina, oni su napravili svoj gradić i bezbedni su. imaju ograde, stražare, imaju izvidnice i patrole na konjima. ako imaju struju, projektor i trake što ne bi deci organizovali bioskop? što 2 geja ne bi kuvali, ručali na pokošenom travnjaku i pili vino? to samo vinijevom dungeon master shvatanju sveta ljudi moraju 20 godina konstantno da žive u opsadnom stanju samo zato što se desila apokalipsa.

Vinijevo dungeon master shvatanje sveta, AKA materijalna stvarnost koja je oduvek imala primat u odnosu na lepe želje, a ima ga i u odnosnu na ove nepodnošljivo dosadne.

"Što ne bi sve bilo isto kao što je danas", bojni poklič blaziranih smarača operisanih od svake kreativnosti, nespremnih ni da zamisle da je drugačiji svet moguć, kamoli da ga stave na papir, dramatizuju, i snime za publiku. 

Reč "apokalipsa" potiče od grčkog apokaluptein što znači bukvalno otkrovenje - novi svet koji se rađa da zameni stvari. Digneš poklopac sa lažne realnosti u kojoj živiš, sagledaš onu drugu, istinitiju, koja tinja ispod površine. To je tema kojom se ljudska mašta bavila, što teološki što sekularno, od kad je sveta i veka.

Bedan je ljudski duh koji se navodno bavi takvim temama, a ispod poklopca trpa sve ono što mu je dobro poznato, da slučajno ne bude neke promene. Da ne talasamo i ne rizikujemo, bolje je da dvadeset godina posle kraja sveta svi izgledaju i zvuče kao da su iz juče iz nekog šaljivog Marvel blokbastera ispuzali :puke:

Posted

Brt kad je počela korona ja sam imao detaljno razradjen plan kako ću kog komšiju iznabadati i oteti njihove zalihe. komšinicama sam već objasnio da ću njih poštedeti ali samo ako pristanu da žive mom u haremu. tako da ne moraš meni objašnjavati šta je apokalipsa. znao sam gde moram otići da se naoružam, gde ću ću da kradem krompir, a gde meso, gde bi moglo biti mleka itd itd

ali sam ipak stizao i djeci da puštam da gledaju bejbi šark pjesmice na youtube ili diznijeve crtaće. i pio sam sa hanumom vino dok smo gledali Normal people ili moja genijalna prijateljica.  

• Haha 6
Posted

ne znam sto ti se smeju. imao sam slicni plan samo malo manje agresivan. uglavnom se svodilo na evakuisanje na 2-3 lokacije dovoljno daleko od gradova. nista preperski ali napustanje grada na plodnu zemlju. i naoruzavanje, naravno.

sve ovo sa rusima i ukrajinom mi jos ne dopusta da spustim nivo opasnosti na zeleno. mada ako krenu pecurke da rastu po komsiluku onda nema odgovora. us prepperi ga mozda imaju.

da sedim u krugu dvojke i gladujem ili da se osvrcem preko ramena nije resenje.

Posted
27 minutes ago, omiljeni said:

Brt kad je počela korona ja sam imao detaljno razradjen plan kako ću kog komšiju iznabadati i oteti njihove zalihe. komšinicama sam već objasnio da ću njih poštedeti ali samo ako pristanu da žive mom u haremu. tako da ne moraš meni objašnjavati šta je apokalipsa. znao sam gde moram otići da se naoružam, gde ću ću da kradem krompir, a gde meso, gde bi moglo biti mleka itd itd

ali sam ipak stizao i djeci da puštam da gledaju bejbi šark pjesmice na youtube ili diznijeve crtaće. i pio sam sa hanumom vino dok smo gledali Normal people ili moja genijalna prijateljica.  

Cool story bro, sad snimi film o sebi u tom alternativnom univerzumu u kom je korona satrla ljudsku civilizaciju.

Uvodna scena, dvadeset godina posle kraja sveta, ti cirkaš vino i gledaš streaming serije.

Posted
32 minutes ago, foto said:

ne znam sto ti se smeju. imao sam slicni plan samo malo manje agresivan. uglavnom se svodilo na evakuisanje na 2-3 lokacije dovoljno daleko od gradova. nista preperski ali napustanje grada na plodnu zemlju. i naoruzavanje, naravno.

sve ovo sa rusima i ukrajinom mi jos ne dopusta da spustim nivo opasnosti na zeleno. mada ako krenu pecurke da rastu po komsiluku onda nema odgovora. us prepperi ga mozda imaju.

da sedim u krugu dvojke i gladujem ili da se osvrcem preko ramena nije resenje.

Ne, nipošto. Odlazak na selo je common mistake. Baš zato što većina rezonuje tako. Plodna zemlja, hrana u izobilju, malo ljudi, malo opasnosti. I onda svi idu na selo i niko neće doživeti s01e05

Na selu i u prirodi je teško naći pouzdano sklonište.

Kad svi zig, ti moraš zag. Uštekaš se negde u gradu, najbolje u svom stanu i ako na vreme eliminišeš pretnju u vidu komšiluka onda opušteno možeš da sačekaš par meseci dok se situacija ne stabilizuje. Tj dok na selu svi ne izginu i dok se populacija u gradu skroz ne proredi. Sačekaš proleće i tek onda ideš na selo.

• +1 1
Posted

Omiljeni@zato sto apokalispa nije prosla nego traje i samo je pitanje vremena kad ce stici i do njihvog sela

Ovo me sad malo podetilo kad mi je drugarica dan pre bombardovanja rekla "nece nas nego Batajnicu" 

Posted

To mozda u srbiji. Znas koliko sam ljudi upoznala da ih je strah da zive na selu? :lolol: 

Ni u sumicu ne idu....samo beton im je siguran. 

Posted (edited)

Pa, i mene je strah, sve one bubetine, nema interneta, nocu mrak ko u rogu....

Edited by Sara
  • +1 1
Posted

Moja drugarica nije imala net 10dana u kuci a zivi u brdu pa nema ni mrezu na telefonu. 

Vidim je posle 6-7 dana, ona sveza, prolepsala se, ma sva sija. Prva dva tri dana joj je bilo bas tesko bez neta al posle kaze se samo nesto okrenulo i preporodila se. Cudno da tako brzo pozitivno nemanje neta utice na nas. Mozda probam da posle 1pm prebacim na samo pozive i poruke i ne idem na net uopste. 

Posted
7 hours ago, Weenie Pooh said:

Vinijevo dungeon master shvatanje sveta, AKA materijalna stvarnost koja je oduvek imala primat u odnosu na lepe želje, a ima ga i u odnosnu na ove nepodnošljivo dosadne.

"Što ne bi sve bilo isto kao što je danas", bojni poklič blaziranih smarača operisanih od svake kreativnosti, nespremnih ni da zamisle da je drugačiji svet moguć, kamoli da ga stave na papir, dramatizuju, i snime za publiku. 

Reč "apokalipsa" potiče od grčkog apokaluptein što znači bukvalno otkrovenje - novi svet koji se rađa da zameni stvari. Digneš poklopac sa lažne realnosti u kojoj živiš, sagledaš onu drugu, istinitiju, koja tinja ispod površine. To je tema kojom se ljudska mašta bavila, što teološki što sekularno, od kad je sveta i veka.

Bedan je ljudski duh koji se navodno bavi takvim temama, a ispod poklopca trpa sve ono što mu je dobro poznato, da slučajno ne bude neke promene. Da ne talasamo i ne rizikujemo, bolje je da dvadeset godina posle kraja sveta svi izgledaju i zvuče kao da su iz juče iz nekog šaljivog Marvel blokbastera ispuzali :puke:

Prošlo je 20, a ne 2000 godina. Uostalom pogledaj samo nas i koliko njih i dalje pričaju kako je bilo za vreme Tita :fantom: