November 12, 2024Nov 12 3 hours ago, bradilko said: ima li ko o lionu? piši mu ovde https://x.com/DejanBdx Edited November 12, 2024Nov 12 by Eleniko
April 7Apr 7 Mi ovo leto u Antibes. Autom usput bismo spavali 1 ili 2 noci negde u Italiji (Udine npr) u povratku mozda Trst. Manji akcenat na plaža-voda ideja nam je da se više setkamo levo desno po obali. Svaka preporuka sta u lokalu da obiđemo je dobrodošla (St. Paul de Vince, Aixe en Provence plus okolini must visit gradovi Nica, Kan itd...). Deca su 12 i 10g.
April 7Apr 7 6 minutes ago, General Melchett said:Mi ovo leto u Antibes. Autom usput bismo spavali 1 ili 2 noci negde u Italiji (Udine npr) u povratku mozda Trst.Manji akcenat na plaža-voda ideja nam je da se više setkamo levo desno po obali. Svaka preporuka sta u lokalu da obiđemo je dobrodošla (St. Paul de Vince, Aixe en Provence plus okolini must visit gradovi Nica, Kan itd...). Deca su 12 i 10g.Slobodno zaobidji Nice i Cannes, a definitivno se zaputite u Hyeres i Bormes-les-Mimosas i okolinu.
April 7Apr 7 Zbog gužvi i cena, mada to nećeš izbeći na leto nigde. Cannes je lepši zbog duha malog gradića naspram Nice, i transport je bolji. Ruski oligarsi, jahte, itd. Meni se više svidjaju mala mesta bez blinga.
April 11Apr 11 @dragance daj, slobodno, još preporuka za taj deo, idem za dve nedelje :)bili smo već jednom i pokrili većinu tih glavnih mesta, sad bih da malo cunjamo po manje poznatim a apsolutno divnim selima :)
April 11Apr 11 4 hours ago, decak Kejt said:@dragance daj, slobodno, još preporuka za taj deo, idem za dve nedelje :)bili smo već jednom i pokrili većinu tih glavnih mesta, sad bih da malo cunjamo po manje poznatim a apsolutno divnim selima :)Lepo, lepo. Zavidim :) Ovako, ako ne budete imali vremena za mnogo, onda barem ova dva mesta morate da overite:Giens i Porquerolles. Giens je maleno poluostrvo nedaleko ispod aerodroma Toulon, a blizu Hyeres takodje. Lepe ulicice, pijaca, pogledi i lepa mesta za kupanje pored. A od Giens (kao i od Hyeres) mozete brodicem do ostrva Porquerolles za stnje, divlje i prelepe plaze, uzivanciju. Dosta skriveno od masovnog turizma - barem je donedavno tako bilo.Od ostalog:Le Lavandou koji je skoro pa deo Bormes-Les-Mimosas, tj njegova mala luka gde ribari prodaju ujutro ono sto ulove, lepe plaze u blizini, setnje.La Londe-les-Maures takodje sa plazama, setnjama i malim vinogradima i naravno gde se moze malo i probati roba :) Sve sto bih dodao je da proguglas slike gore pomenutih mesta pa da vidis sta sve ljudi koji idu po Nici i Kanu propustaju.
April 11Apr 11 Sta obici oko Muluza za 5 punih dana?Kolmar i Strazbur svakako, moze jos neka preporuka u tom delu Francuske?Da li vredi ici u Dizon na jednodnevni izlet?@dragance pomozi 😁
April 11Apr 11 7 minutes ago, Milosh76 said:Sta obici oko Muluza za 5 punih dana?Kolmar i Strazbur svakako, moze jos neka preporuka u tom delu Francuske?Da li vredi ici u Dizon na jednodnevni izlet?@dragance pomozi 😁Slabo znam taj kraj, ali Eguisheim and Ribeauvillé su lepa mestašca. Strazbur je meni uvek bio prelep, a Dijon je u srcu Burgonje, pa ako voliš vino i hranu, onda si na pravom mestu. A ima se šta i videti za celi dan.
April 11Apr 11 17 minutes ago, Milosh76 said:Sta obici oko Muluza za 5 punih dana?Kolmar i Strazbur svakako, moze jos neka preporuka u tom delu Francuske?Da li vredi ici u Dizon na jednodnevni izlet?@dragance pomozi 😁Da još nešto dodam veoma bitno: nemoj sve ovo da odradiš da ne bi samo na brzinu video/overio, a ne budeš ništa uživao.Budi brutalan - uzmi 3 ova mesta, ne sva. Npr: Strazbur, pa posle Kolmar i Eguisham koji je odmah pored Kolmara i Dijon. To je neki moj savet, mada naravno zavisi šta ti odgovara i kako se prevoziš.
April 11Apr 11 36 minutes ago, Milosh76 said:Idem kolima, a do Dizona vozom najverovatnije.Gde traziti parking u tom delu?Nemam pojma za to, zaista. Mnogo se promenilo od moje poslednje posete. Pokušaj sa Maison de Tourisme gde god ideš ili kako da se već sada zovu (Office de Tourisme). Oni će te najbolje uputiti u gde i šta na lokalnom nivou, a saveti su besplatni i državni/regionalni.https://www.tourisme-mulhouse.com