Jump to content
IGNORED

Kriza svecke levice, one prave, radničke


Tribun_Populi

Recommended Posts

Globalizacija po modelu pobednika hladnog rata, kod kojih prave radničke levice, socijalizma itd. nikada u znatnoj meri nije ni bilo, je očigledno otupila oštricu društvene kritike koja je dolazila s leva, i leve partije po Evropi pretvorila u pudlice, koje kohabitiraju u evropskim vladama s desnim strankama - pri čemu su mnoge od njih, umesto saradnje i internacionalizma, podržavale i postale pobornici militarističkog ekspanzionizma.

 

Fokus je sa prava radnika, nejednake raspodele resursa i novostvorene vrednosti, pomeren na socijalne jednakosti manjina™ svih vrsta i oblika i afirmativne akcije.

 

Šta je dotle dovelo? Kraj istorije a.k.a nametanje neoliberalnog modela uz ekspanziju ekonomskog saveza (EU), internet, mediji, rast životnog standarda radničke klase ili nešto pedespeto?

 

Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka

 

 

Link to comment
  • James Marshall locked this topic
  • Redoran unlocked this topic
  • 1 month later...

Know Thine Enemy
The expedited legislation passed by Congress to avert a strike by railroad unions dealt one more blow in the decades long war waged by the two ruling parties against the working class.

Chris Hedges

 

https%3A%2F%2Fbucketeer-e05bbc84-baa3-437e-9518-adb32be77984.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F9accdc6f-d7c7-49b3-9830-fac17216fde8_3900x2964.jpeg

 

Ima i ovaj pucanj u prazno Bajdenovog demsucc ortaka:

 

 

  • +1 2
Link to comment
26 minutes ago, Braća Strugacki said:

 

Pa da, isto sugeriše i Chris Hedges na kraju gornjeg teksta, samo manje uvijeno:

 

Quote

 

Let us hope that defying Congress, freight railroad workers carry out a strike. A strike will at least expose the fangs of the ruling class, the courts, law enforcement and the National Guard, much as they did during labor unrest in the 20th century, and broadcast a very public message about whose interests they serve. 

 

 

Ali ako tako misli Sanders, zašto ih ne pozove na nelegalni štrajk, kontra besramnoj legislativi? Zašto ne izađe sa njima na prugu, da ih pohapse zajedno?

 

Ne, poziva samo na nedefinisani grassroots organizing koji ne znači ništa konkretno, odnosno značiće za dve godine "organizujmo se da izglasamo Kamalu u WH, jako je važno, democracy is on the ballot."

 

Edited by Weenie Pooh
  • +1 2
Link to comment

Zato što bi dobili otkaze odmah i izgubili penzije i sve zajedno. Ako si Sanders onda nije lako tudjim kurcem mlatiti gloginje kada su takvi ulozi za radnike. 
Drugima možda i ne bi bio problem.

  • +1 2
Link to comment
19 minutes ago, dragance said:

Zato što bi dobili otkaze odmah i izgubili penzije i sve zajedno. Ako si Sanders onda nije lako tudjim kurcem mlatiti gloginje kada su takvi ulozi za radnike. 
Drugima možda i ne bi bio problem.

No risk - no profit.

 

Ako se ne budu bunili i trazili veca prava onda ih zasugurno nece nikada ni dobiti.

 

Takodje, znali su kakve ugovore potpisuju, uvek imaju mogucnost da promene posao. Posla ima, samo proslog meseca u SAD je otvorno oko 250.000 novih radnih mesta. 

 

Sto se tice politickog dela prica, glasaci mogu da glasaju za ljude koji ce da se bore za njihova prava. 

Sanders je mator, decenijama se bavi politikom i ima prihode i privilegije. Boli njega uvo da se bori za prava radnika. Moze na twiteru da baci neku poruku, i od njega dosta. Dobro mu je i ovako.

 

Link to comment
2 hours ago, dragance said:

Zato što bi dobili otkaze odmah i izgubili penzije i sve zajedno. Ako si Sanders onda nije lako tudjim kurcem mlatiti gloginje kada su takvi ulozi za radnike. 
Drugima možda i ne bi bio problem.

 

Ako im je dobro onda ništa™.

 

Zato ja kukam da je Revolucija™ nedostižna - svi mislimo da imamo toliko toga da izgubimo.

 

Šta ako probam da se popnem na sto, pa se gazda naljuti, pa mi ubuduće baca manje otpadaka?! Bolje da sedim na podu, glođem kosku, i režim na ovog do sebe.

  • +1 3
  • -1 1
Link to comment

Kakva revolucija u Americi, pa to ne sme mozak tamo ni da pomisli. Ako ne možeš da zadržiš posao i napreduješ uz piramidu ti si 1 slabić i kao takav ne zaslužuješ bolje. Prava i udruživanje i pomoć, to je za prljavce, neradnike, komunističku gamad. Samo da pomisliš na revoluciju pa sam sebi ispadaš smešan i jadan. Mada, ponekad mi se to čini iskrenije od ove domaće verzije protestne šetnje uz duvanje u pištaljku pa onda prebrojavanje da li nas je bilo 500 ili 750. 

  • +1 7
Link to comment
3 minutes ago, 3opge said:

jebala vas revolucija

 

Ih sad, šta bi sa ovim?

 

13 hours ago, 3opge said:

kao i uvek Bernie pravo u metu

 

Deda je čak i 1 Ruđera privoleo pričom o revoluciji, ti si izgleda unapred znao da nas je zavlačio.

 

Ili "uvek" znači samo od januara 2021.?

 

Link to comment

To ti kažem. Misliš da si levo da ne može levlje, podržavaš sve opcije protiv desničara, korporacija i sistema. Ali neko pomene revoluciju i mozak automatski u refleksni gard. ;) To no-no, to kakano. 

  • +1 1
Link to comment

Ni ne kažemo da je moguća, nego da je neophodna.

 

Ko misli drugačije i pizdi kad god čuje R-word, taj bi trebalo da se oseća kao poslednja magarčina ako bude video da se svet urušava za njegovog života.

 

Ali verovatno neće, verovatno će mu i za to biti krivi wannabe revolucionari. Nikako oni koji su ga naučili da ponavlja kao papagaj da živimo u najboljem od svih mogućih svetova, da je sama pomisao na revoluciju vredna podsmeha.

 

image.png.2142b4e9602a8bda25d83473dbbf56a0.png

Edited by Weenie Pooh
  • +1 1
Link to comment
2 hours ago, Braća Strugacki said:

Revolucija bi bila naročito interesentna u npr Teksasu. Džebane bi im nestalo negde u XXVI veku.

 

Svugde bi postalo interesantno™, ili svugde ili nigde. Lokalizovano ne bi bila revolucija, samo građanski rat kao bilo koji drugi.

 

Postoji interesantan™ strip iz 2005 na tu temu, DMZ se zove. Novi građanski rat u Americi, flyover states protiv coastal elites, Menhetn im u primirju ostao demilitarizovana zona. Tu kao pratimo avanture nekog mladog reportera sa ratišta...

 

Map-of-the-DMZ-Wood-B-and-Burchielli-R-2 

 

Wood-B-Burchielli-R-and-Fox-N-2008-DMZ-F

 

Link to comment
×
×
  • Create New...