Jump to content
IGNORED

Zvezda u sezoni 2022/2023: Martovske ide Crvene zvezde

Dimitrije

Recommended Posts

Posted

Rus mi najbolje deluje od svih ovih drugopozivaca na krilu...

Posted

Pa bilo je dosta šansi, nije bila neka velika predstava, ali mogli su dati vise golova, mogli su primit. Meni je Motika bio sasvim ok. Mora igrati daleko više.

Posted

Ne razumem koja je svrha zakazivanja utakmice protiv jebenog Nefcija koji nema zelju u prijateljskoj utakmici da predje pola terena. Mustafa ni protiv takvog tima ne moze da igra u Zvezdinom napadu, bukvalno ne moze da predribla igraca. Ima zelju, brzinu, snagu ali ne ume. Azarovija kao da neko nisani iz puske pa ako posalje loptu ili krene napred pucaj. Vidi se da ume da odigra dobar pas ali pre ces od njega videti da vrati nazad ili doda prvom do sebe pre nego nesto da iskreira.

Jesu ovo rezerve ali slabo ko ovde ima kvalitet za Zvezdu. Sere mi se vise od kombinacija i "Nefci" protivnika na pripremama. 

Posted

Top klubovima je vec pocelo prvenstvo a i da nije ne bi se pripremali u turskoj. Tako da je dole daj sta das...

• +1 1
Posted

Ovo su trening utakmice i nema razloga da sve utakmice igramo sa jakim klubovima.  Dovoljna je jedna (Ludogorec) i mozda jos jedna (Kopar) jaca provera.  Kada bi sve utakmice igrali sa klubovima sa kojima smo u rangu +/-, morali bi stalno da igramo sa najjacom postavom, sto za igrace koji traze minutazu ne bi bilo dobro.  A glavni bi se ispovredjivali.  Drugo, i prosla i danasnja utakmica se igrala protiv "niskoblokasa" kakva je vecina klubova u nasoj ligi.  Moramo da ucimo kako takvim klubovima zabijati golove jer smo se mucili ne samo u nasoj ligi vec i ovde.  Nedostaje nam spic-realizator i kako izgleda, necemo dovesti takvog igraca ovog prelaznog roka.  Ostaju nam Silja, ovo dete Mijatovic (poluspic) i Ibrahim Mustafa (muva bez glave).  Na leto dolazi onaj momak iz Slavije koji bi trebalo da bude pojacanje ali i on je vise poluspic i krilni napadac nego spic.  Doduse kod nas je taj tip igraca najbolji strelac u istoriji kluba (Bora Kostic).

Od drugopozivaca, niko mi nije ostavio neki jaci utisak.  Azarov - dobar u napadu, los u odbrani.  Lazar Nikolic - tja.  Prucev, ima talent, ali komplikuje u situacijama kada treba da igra jednostavno.  Mituljikic - nista za sada.  Motika - minimalni pomak unapred; trebalo bi to ubedljivije buduci da je duze vreme u klubu.  Lekovic - mozda za sada najbolji od mladjih drugopozivaca, samo da je malkice brzi.  Mijatovic - hoce ali ne da mu se.  Mustafa - kako je mogao Stankovic da izabere njega umesto Lucica za mene je zagonetka.  Razumem da ima brzinu i snagu, ali momak nema pojma.

Posted

Eraklije je talentovan al mora malo da se opusti i kao covek i kao sportista...

Posted

Herkules je talentovan, ali u odbrani je problem.  Pre par dana ga je igrac Lehije obrnuo na petoparcu negde u visini naseg peterca i poslao centar-sut.  To ne sme da se desava.  Juce gledam snimke sa treninga gde Bukari i Azarov igraju 1-na-1.  Siromah Azarov, na svaku Bukarijevu fintu ode na pogresnu stranu.  To je za brigu.  On je od Rodica bolji u fazi napada; ima boilji dribling, bolje kontrolise loptu, odigra pas, ali Rodic ne preza da direktno sutira na gol ili skace na visoke lopte i sutira glavom.  Azarov, ponekad pokusa da sutne ali glavom ce tesko jer je nizak (172 cm).  S druge strane, i pored glupih faulova, Rodic je mnogo pouzdaniji igrac u odbrani od Azarova.

• +1 1
Posted

otkako je stankovic otisao zvezda mi deluje nekako bljutavo, nedoreceno. ne kazem da je deki trenerska velicina, niti da je tim bio mnogo drugaciji, ali bilo je nesto uzbudljivo u timu i igri. moguce da je to samo moj dojam, da nema tu nista konkretno, ali ne mogu da kazem da sa nestrpljenjem cekam nastavak sezone.

Posted (edited)

Stankovic je bio galamdzija, ali u pozitivnom smislu, trener-navijac, tako da je sa njim i oko njega bilo uvek uzbudljivo.  Prastali su mu Zvezdasi i kada je tri godine uzastopno fulao LS uprkos protivnicima koji nisu bili bauk i to sto je jednim okom stalno gledao Italiju.  On je unapredio igru u odnosu na igru koju smo imali u vreme V. Milojevica.  Ovaj novi trener, M. Milojevic je sasvim drugaciji karakter.  Ne galami mnogo, o utakmicama, treninzima, pripremama prica smirenije i analiticnije od Stankovica ali bez harizme.  Uspeo je da stabilizuje tim posle ispadanja od Makabija i losih igara u Trabzonu i Monaku.  Videcemo posle ovih priprema kakav cemo fudbal da igramo.  Jedno je vec vidljivo, jak presing na zadnju liniju protivnika i to se na ove dve pripremen utakmice pokazalo kao korisno.  Za timove koji se brane u niskom bloku, ovo je nacin da im se igra osujeti jer ce da gube loptu u svojoj trecini pre nego uspeju da se organizuju u niski blok.  Ja sa zanimanjem ocekujem nastavak sezone.  U prvih 6 kola igramo utakmice protiv timova iz gornjeg dela tabele: Vojvodina, Cukaricki, Partizan, TSC plus Vozdovac i Javor.  Tu ce da se lomi sampionat.

Edited by Dimitrije
  • +1 1
Posted

milojevic junior deluje kao bolji djak trenerske skole od dekija, ali bojim se da on i ova zvezda nisu 'a match made in heaven'. moguce je da timovi poput sadasnje zvezde, koji nemaju ogroman kvalitet u igrackom kadru kao ekipe evropskog vrha, ili sredine, trebaju nekog ludaka koji ce uz pomoc harizme i autoriteta izvlaciti iz tima vise nego sto se od njega moze izvuci na konvencionalan nacin. tako nesto smo imali u dekiju i, pored nekih glupih poraza, uvek sam imao osecaj da tim moze da pobedi na ludilo bilo koga. kod milojevica nemam taj osecaj za sada, sve je previse skolski, a ovi nasi igraci me vise podsecaju na skolske mangupe nego na dobre djake. 

Posted

Pa ako pogledamo poslednja cetiri trenera: Bozovica, V. Milojevica, Stankovica i M. Milojevica, Bozovic i Stankovic su harizmaticni tipovi,dok su obojca Milojevica streberi.  Od svih njih, V. Milojevic je u Zvezdi bio najuspesniji.  Prema tome, nisam siguran da nasim igracima vise leze galamdzije i sarmeri nego, streberski tipovi.  Sve zavisi od umesnosti trenera da organizuje tim i da mu nametne svoju fudbalsku 'filosofiju'.  M. Milojevic jeste skolarac, zavrsio je koledz, predavao i u srednjoj skoli i na univerzitetu.  To se odrazava na njegov pristup trenerskom pozivu: sistematican, analitican, racionalan, bez euforije.  Mislim da kod M. Milojevica pobede "na ludilo" nisu na agendi.

Posted

Fali autoriteta Milojevicu, to je kljucni problem, koji nije postojao kod prethodnih trenera. 

Posted

Na osnovu cega mislite da mu nedostaje autoritet?  Sto se tice tima, za sada igraci delju utegnuto i profesionalno.  Nema nediscipline, pobuna, grupisanja (kao svojevremeno "Gardisti".)  To sto Milojevic mozda nema autoritet kod navijaca, to me ne cudi jer svako ko je malo uljudniji i obrazovaniji od proseka, kod Srba nema autoritet jer se uljudnost i obrazovanost ne smatraju vrlinama nego slabostima.

Posted

ja nisam mislio na nedostatak discipline. odnosi u timu na relaciji trener igraci izgledaju profesionalni i korektni. kao sto napisah, milojevic izgleda uceniji trener od dekija, sistematican je i profesionalan, ali moj dojam je da nema iskru koja ce da zapali vatru u igracima (i  publici) i da natera tim da ucini naizgled nemogucu stvar. milojevic senior je imao takmicarskog uspeha, ali je tim igrao poprilicno ruzno. ok, tada je to mozda trebalo zvedi, ali u periodu posle hteli smo i rezultate, lep fudbal a i skalpove velikih. stankovic (a i grof na svoj nacin) je bio alfa mangup, a to je najvaznija stvar kada hoces da te ovi nasi mangupi slusaju i daju sve sto imaju zarad zajednickog uspeha. 

da imamo normalnu upravu i da se stvari rade kao sto se rade u uspesnim evropskim klubovima, milojevic junior (ili bilo koji skolovan trener) bi uvek bio bolja opcija od "ludilo" trenera, ali to trenutno nije tako.