October 18, 2025Oct 18 Just now, pbg12345 said:isetaj iz kruga dvojka, zadji po selima, tamo ima svasta... Morao sam da pogledam koja je tema
October 18, 2025Oct 18 2 minutes ago, Milošica said:Morao sam da pogledam koja je tema kvalitetan poust pase na bilo kojoj temi
October 18, 2025Oct 18 20 hours ago, ludak od marcipana said:Спада у ред оних многих који у јесен 2023. нису прошли иновативну лабораторијску анализу. Е сад, фирма је узвратила оптужбама да метода не ваља, да је прављена за вина и ракије, а не за мед, што је аутор методе демантовао, а пошто је уследила акредитација методе, аргументи су изгледа ипак били на страни Аналаба из Панчева.koliko sam ja čitao, detektuju invertazu, enzim iz pčelinje pljuvačke koji služi kao katalizator razgradnje šećera.ukoliko nema invertaze u uzorku, to nije prošlo pored pčele.
October 19, 2025Oct 19 Invertaza (ferment) se industrijski dobija iz Saccharomycetes, gljive kvasaca, markirana je kao E1103 dodatak.1 ml invertira 1l saharoze u fruktozu+glukozu.U organizmu čoveka se sintetiše u tankom crevu. Edited October 19, 2025Oct 19 by makaronee
October 31, 2025Oct 31 On 18. 10. 2025. at 20:08, garcia said:koliko sam ja čitao, detektuju invertazu, enzim iz pčelinje pljuvačke koji služi kao katalizator razgradnje šećera.ukoliko nema invertaze u uzorku, to nije prošlo pored pčele.Компликованије је. Метода утврђује "изотопско-молекуларни отисак прста" медовима и винима. Естонци развијају своју методу са ДНК отиском. И мало је чудно да у читавом свету само две мале земље, Естонија и Србија, имају иновативни приступ утврђивању фалсификата, што ме наводи на сумњу да се свесно и организовано светско тржиште затрпава фалсификатима.
October 31, 2025Oct 31 Dakle, pitanje je...da li metalna kašičica zaista kvari kvalitet meda ili je to samo glasina? ne volim drvene kašičice i zato ne jedem med
October 31, 2025Oct 31 11 minutes ago, Sara said:Dakle, pitanje je...da li metalna kašičica zaista kvari kvalitet meda ili je to samo glasina?ne volim drvene kašičice i zato ne jedem medAko kvari, već je pokvaren dok stigne do tebe.
October 31, 2025Oct 31 kupujem ok med, al ako kojim slučajem krenem metalnom kašičicom u teglu, odmah skoče na mene kao da sam antihristlično, ne primećujem neku razliku Edited October 31, 2025Oct 31 by Sara
October 31, 2025Oct 31 25 minutes ago, Sara said:Dakle, pitanje je...da li metalna kašičica zaista kvari kvalitet meda ili je to samo glasina?ne volim drvene kašičice i zato ne jedem medne bi trebalo da kvari med, osim ako kašičice nisu od aluminijuma (kao što su nekad bile)med se inače koliko znam skladišti u inoksunek me ispravi neko ko je u materiji Edited October 31, 2025Oct 31 by dunja
October 31, 2025Oct 31 39 minutes ago, Sara said:kupujem ok med, al ako kojim slučajem krenem metalnom kašičicom u teglu, odmah skoče na mene kao da sam antihristlično, ne primećujem neku razlikuSkacu na tebe zato sto metalnom kasicicom brze omlatis teglu nego drvenom.
October 31, 2025Oct 31 22 minutes ago, Filozof manijak said:...a Sara lepo kašikom - boc! Nagne direktno iz tegle!